Binnenkijken bij Lukas Engelhardt

Hier is de Duitse Bauhaus-stijl thuis


Wie op zoek is naar kruip-door-sluip-door winkeltjes, speelse vormen en extravagante details, is bij Lukas Engelhardt absoluut aan het verkeerde adres. Want bij de 27-jarige luidt al sinds twee jaar het motto: 'Functie bepaalt de vorm'. Klinkt u dat bekend in de oren? Juist: dit motto is afkomstig van het Bauhaus, een kunstschool gesticht in 1919, waar beeldend kunstenaars, industrieel ontwerpers en architecten werden opgeleid. En wie goed is in hoofdrekenen, zal het opvallen dat het Bauhaus in 2019 zijn 100-jarig bestaan viert.

Binnenkijken bij Lukas Engelhardt
„Bauhaus is voor mij
duidelijkheid en esthetiek.“

 “Bauhaus is voor mij duidelijkheid en esthetiek. Met een minimalistisch design een fantastische sfeer te creëren”, zegt Lukas en noemt ook tegelijkertijd zijn favoriete ruimte: de woonkamer. Deze baadt in het licht en heeft een duidelijke vormgeving.

Wanneer je voor het eerst de woning van Lukas binnengaat, valt de designliefhebber onmiddellijk een bijzonder charmant detail op: de vele bijzondere lampen. Daaronder bevinden zich natuurlijk ook designklassiekers uit het historische Bauhaus. Bijvoorbeeld de Wagenfeld-tafellamp van 1923/24, de belichaming van het Bauhaus bij uitstek en de lievelingslamp van de 27-jarige.


Uit het interieur van Lukas – Klassiekers in Bauhaus-stijl

Wagenfeld tafellamp van

Er is geen andere lamp die het Bauhaus meer belichaamt dan deze tafellamp van professor Wilhelm Wagenfeld. In 1923/24 ontworpen, staat deze lamp voor een tot op het wezenlijke geminimaliseerde vorm en een alomvattend, stilistisch bewustzijn.

Product bekijken

Tafellamp Cubelight CL1

Het design van de Cubelight CL1 stamt uit 2012, heeft echter de karakteristieke kenmerken van het Bauhaus uit de jaren '20 van de vorige eeuw. Daartoe behoort de duidelijke vormgeving. Dubbel 'duidelijk', wanneer je naar de transparante glazen dobbelstenen kijkt, die naar wens opnieuw kunnen worden gerangschikt.

Product bekijken

TECNOLUMEN Wagenfeld tafellamp
Image
„Lampen onderstrepen het woongevoel“

“Lampen maken een woning gezelliger en zorgen voor accenten. Ze onderstrepen het woongevoel”, definieert Lukas. Een definitie die ook rechtstreeks uit de lampenwereld zelf had kunnen komen. De klassiekers passen perfect in het interieur van Lukas, dat duidelijk als 'Duits design' te herkennen is.

Lukas bewijst echter ook, dat je ondanks verschillende stijlcombinaties toch een harmonieuze sfeer kunt creëren. Want nu staan de 'Taccia', de 'Toio' en de 'Snoopy' op het verlanglijstje van Lukas. Alle drie van de Italiaanse designer FLOS.

Image
Image
Wagenfeld tafellamp van TECNOLUMEN

Binnenkijken – Laat u inspireren

Camilla Bisgaard Vendelbo
Foto's en indrukken - Scandinavische stijl

Binnenkijken

Valentina Contrasti
De kunst om kleine ruimtes optimaal te benutten

Binnenkijken
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.