TIPS

Lampen voor grote ruimtes

Grote en hoge ruimtes, en met name oude appartementen, zijn op vele manieren met verlichting in te richten. Dergelijke woningen bieden ruimte voor verschillende lichtzones, bijvoorbeeld afzonderlijke werkplekken of een gezellige zithoek. Plafond- en hanglampen zorgen in grote ruimtes voor de basisverlichting. Vloer- en tafellampen en aantrekkelijke sfeerverlichting, bijvoorbeeld in de vorm van LED-strips, maken het huiselijke verlichtingsconcept compleet.

Meer informatie over het ontwerpen van lichtzones in de woonkamer vind je in onze tips voor woonkamerverlichting.

Hoe helder moet een lamp voor grote ruimtes zijn?

Voor grote woonruimtes moet je streven naar circa 100 tot 150 lumen per m². Voor een ruimte van 4 op 7 m met een oppervlak van 28 m² heb je dus een basisverlichting van 2100 tot 3150 lumen nodig. Dit bereik je bijvoorbeeld met een plafondlamp met meerdere lampen met 4 × 800 lumen (gelijk aan gloeilampen van 4 × 60 watt). Bij hoge plafonds moeten de hanglampen op ongeveer 2 meter boven de vloer hangen. De lumenwaarde is terug te vinden in de productdetails voor elke lamp en voor lampen met vast geïnstalleerde LEDs.

Meer over lumen

Verlichting voor

ruimtes met hoge plafonds

Ongeacht of het gaat om een oud gebouw met een hoog stucplafond, een zolderflat of een luxueuze nieuwbouwwoning: voor hoge plafonds zijn hanglampen met een grote diameter en de juiste afhanghoogte verkrijgbaar, zodat het licht ook echt tot op de vloer schijnt. Kroonluchters zijn ook een even populaire als indrukwekkende lichtbron. Meerdere plafonduitgangen kunnen nuttig zijn, afhankelijk van de grootte van de ruimte.

Welke lampen zijn geschikt voor hoge ruimtes?

Klassieke oude appartementen hebben plafonds van meer dan 3 meter hoog, appartementen uit de 19de eeuw zelfs van meer dan 4 meter. Daarom hebben hanglampen voor hoge ruimtes een afhanghoogte van minstens 100 cm.

Hanglampen met een afhanghoogte vanaf 100 cm

Als hanglampen dienst doen als designelement in de ruimte, kies dan voor grote hanglampen met een diameter van 60 cm of meer. De uiteenlopende stijlen variëren van klassiek tot Scandinavisch en van retro tot modern minimalistisch.

Hanglampen met een diameter vanaf 60 cm

Hoge ruimtes bieden voldoende plek voor een klassieke of moderne kroonluchter. Dit prachtige object levert een majestueuze bijdrage aan het hoogwaardige interieur. Een blikvanger pur sang!

Kroonluchters ontdekken

In hoogte verstelbare hanglampen kun je aanpassen aan de architectuur en inrichting. Dergelijke hanlampen vormen een flexibele oplossing voor grote ruimtes.

In hoogte verstelbare hanglampen

Verlichting voor

ruimtes met een groot vloeroppervlak

Met de juiste basisverlichting van een groot oppervlak creëer je een huiselijke sfeer in grote ruimtes. De belangrijkste verlichting is dan de plafondlamp, waarbij afhankelijk van de grootte van de ruimte meerdere plafondlampen zinvol zijn. Op die manier is het ook gemakkelijker om verschillende lichtzones te maken voor wonen en werken.

Welke lampen zijn geschikt voor grote ruimtes?

Plafondlampen met een diameter van 60 cm of meer zijn een goede oplossing voor grote woonkamers. Kleinere lampen zien er enigszins "verloren" uit aan brede en lange plafonds. Daarom kiezen wij voor grotere lampen.

Grote plafondlampen ontdekken

Plafondspots met 4 of meer spots kun je in alle richtingen van de ruimte richten. Zo bereik je een volledige verlichting van het volledige oppervlak.

Plafondspots met meerdere lampen ontdekken

LED-panelen kenmerken zich door een heldere, homogene, energie-efficiënte verlichting van grote oppervlakken - ideaal voor grote ruimtes.

LED-panelen vanaf 2000 lumen ontdekken

Railsystemen zijn individueel configureerbaar en uitbreidbaar. Grote ruimtes en gecombineerde eet-/woon-/keukenruimtes kun je met deze oplossing via slechts één stroomaansluiting verlichten - hoe complex de indeling ook is.

Railsystemen ontdekken

Designlampen

voor de verlichting van grote ruimtes

Grote ruimtes schreeuwen als het ware om ingericht te worden met opvallende lampen. Als er veel ruimte beschikbaar is, dan zijn met name grote designlampen van gerenommeerde merken een interessante optie. Dergelijke lampen vind je normaal gesproken alleen in hotels of restaurants. Zo creëer je unieke woonruimtes met een prachtig karakter.

Screen XXL

van Market Set

Hier ontdekken

Mercury

van Artemide

Hier ontdekken

Sky Garden

van FLOS

Hier ontdekken

Zettel’z

van Ingo Maurer

Hier ontdekken

PH Artichoke

van Louis Poulsen

Hier ontdekken

Stochastic

van Luceplan

Hier ontdekken

The Bouquet

van Le Klint

Hier ontdekken

Navicula

Navicula

van David Trubridge

Melt

van Tom Dixon

Hier ontdekken

Licht in grote ruimtes

slimme bediening

Bedien de verschillende lichtzones, helderheid en lichtkleur vanuit je luie stoel en verander de instelling wanneer je maar wil: die mogelijkheden zijn bijzonder nuttig in grote ruimtes. Met slimme lampen en lichtbronnen zijn de mogelijkheden om licht te individualiseren vrijwel oneindig.

Naar de tips

De slimme technologie is geïntegreerd in de lamp of lichtbron. Met de laatstgenoemde maak je elke lamp onmiddellijk geschikt voor je smart home.

Voor elk deel van de grote ruimte kun je verschillende lichtscènes instellen en op elk moment wijzigen.

De slimme verlichting bedien je via een smartphone-app, met je stem of volledig automatisch.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.