TIPS

Bureauverlichting voor het thuiskantoor

Ideetjes voor home office & de thuiswerkplaats

Het bureau op de thuiswerkplek wordt op heel andere manieren gebruikt als op kantoor. In sommige appartementen is een hele kamer beschikbaar, in andere woningen moet een hoekje in de woonkamer, eetkamer of logeerkamer volstaan. In beide gevallen is het even belangrijk dat het licht de concentratie bevordert en vermoeidheid van de ogen voorkomt!


De klassieke bureaulamp

Een must-have voor ieder bureau

De klassieke bureaulamp is onmisbaar in het kantoor en het thuiskantoor. Het maakt niet uit of er een volledige werkkamer is of slechts een hoekje in de woonkamer. Ook al zorgt de algemene verlichting reeds voor aangenaam werklicht, bureaulampen zijn alsnog onmisbaar om geconcentreerd te kunnen werken. De bureaulamp moet zo geplaatst worden zodat er geen schaduw ontstaat. Zo zijn bureaulampen de perfecte metgezel in het dagelijkse werkleven.

Alle bureaulampen

Tip van de verlichtingsexpert: natuurlijk lichtinval

Naast de juiste plaatsing van de bureaulamp, waardoor schaduwen en verblinding worden vermeden, is het ook belangrijk dat het beeldscherm van de computer aan de zijkant van het raam wordt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het natuurlijke licht de ogen niet stoort. Met het raam aan de achterzijde daarentegen kunnen de lichtomstandigheden de ogen belasten, terwijl plaatsing frontaal ten opzichte van het raam hinderlijke reflecties kan veroorzaken.

Het thuiskantoor als aparte kamer

Wie thuis een aparte kamer heeft die puur als thuiswerkplek wordt gebruikt, kan zich wat de inrichting betreft volledig concentreren op wat het beste is voor het telewerken. Voor de verlichting betekent dit: Er hoeft niet te worden gekozen voor ruimtebesparende modellen en ook lampen die gemonteerd moeten worden, zijn geen probleem.

Plafondverlichting voor het kantoor

Algemene verlichting voor het telewerken

Plafondlampen worden voor het telewerk beschouwd als basisuitrusting wat licht betreft. Van LED-panelen en spots tot klassieke plafondlampen, de keuze is groot. De lichttemperatuur kan vaak individueel worden bepaald. Om hinderlijke schaduwen bij het schrijven te vermijden, wordt ook een bureaulamp aanbevolen als extra verlichting.

Alle plafondlampen

Staande bureaulampen als statement

Een staande lamp voor het thuiskantoor

Wie genoeg ruimte heeft om een complete kamer in te richten, kan met een staande lamp echte designstatements maken. Een speciale kantoor vloerlamp waarvan de voet onder het bureau verdwijnt, zorgt voor aangename verlichting. Er zijn zelfs staande bureaulampen met directe en indirecte verlichting.

Alle staande lampen

Hanglampen voor de thuiswerkplek

Een verlichtingsconcept voor het thuiskantoor

Zwevende lampen boven het bureau zorgen voor aangenaam licht van bovenaf. Geschikt voor het thuiskantoor zijn hanglampen met universeel wit of warmwit licht. Bij verschillende modellen kan ook de lichtkleur veranderen. Iedereen die veel tijd aan zijn bureau doorbrengt, zou moeten kiezen voor Human Centric Lighting (HCL), dit zijn gezondheid bevorderende verlichtingsontwerpen. Een hanglamp met HCL-technologie past zich in de loop van de dag aan de lichtomstandigheden aan.

Alle hanglampen

Tip van de verlichtingsexpert: Human Centric Lighting (HCL)

Iedereen die bijna de hele dag binnenshuis doorbrengt, kan zichzelf een groter gevoel van welzijn en een betere concentratie bezorgen met een gezondheid bevorderend verlichtingsconcept. De nieuwste benadering: de HCL-technologie, die het chronobiologische ritme ondersteunt door een verlichting te bieden die vergelijkbaar is met die van zonlicht. HCL-armaturen passen zich in de loop van de dag aan de lichtomstandigheden aan.

De geïntegreerde thuiswerkplek

Als er slechts een beperkte ruimte beschikbaar is voor het thuiskantoor, moet er geïmproviseerd worden. Met een kleine bureau in de hoek van de logeerkamer of met het af en toe vervreemden van de eettafel. Een kleiner bureautje aan een wand van de woonkamer is ook denkbaar - voorzien van een tafellamp of een klemlamp, afhankelijk van de grootte. Een slanke staande lamp naast het bureau is ook een ruimtebesparend en flexibel alternatief.

Ruimtebesparende klemlampen

Klemmen toegestaan!

Als u door omstandigheden plotseling thuis moet werken, is het nodig om te improviseren. Bij plaatsgebrek, wanneer er aan een kleine klaptafel gewerkt moet worden, mag het lichtconcept ook niet overdadig zijn. Clip-on armaturen zijn de beste keuze omdat ze slechts een kleine ruimte aan de rand van de tafel of het rek nodig hebben - met volledig lichteffect!

Alle klemlampen

Plaatsbesparende wandlampen

Perfect voor het thuiskantoor met weinig ruimte

Wie in zijn eigen huis slechts een klein bureautje in de hoek kan missen voor zijn thuiswerkplek, doet er goed aan wandlampen te gebruiken. Omdat er altijd een muur beschikbaar is, kan de ruimte boven het bureau perfect worden gebruikt voor een lichtbron die niet verblindt, zelfs niet tijdens het typen, omdat hij achter het scherm is geplaatst.

Alle wandlampen

Subtiele vloerlampen

Plaatsbesparend & modern

Wie in de woonkamer een ruimte creëert om te werken, zal die zeker zo klein mogelijk willen houden. Weelderige tafels, stoelen en verlichtingsarmaturen moeten worden vermeden. Gelukkig kunnen staande lampen ook op een ingetogen manier aangenaam licht leveren in een kleine ruimte.

Alle staande lampen


FAQ over kantoorverlichting in de werkkamer

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.