Kabelsystemen

Kabelsystemen – de flexibele verlichters

Kabelsystemen bieden u andere opties dan railsystemen om uw verlichting te bevestigen. De armaturen worden op gespannen kabels aangesloten die onder stroom staan. Net als railsystemen bieden kabelsystemen het voordeel dat u meerdere lampen op één aansluitpunt kunt installeren. Kabelsystemen bieden daarnaast nog extra voordelen. Zo kunt u uw verlichting van muur tot muur overbruggen, zodat u deze niet direct op het plafond hoeft te monteren. Dit type verlichting is vooral handig bij schuine daken of bij plafonds met balken.


Meer mogelijkheden met kabelsystemen

De flexibiliteit van de kabels zorgt ervoor dat de verlichting in zelfs de meest architectonisch veeleisende ruimtes op één centraal punt kan worden aangesloten. Een ander voordeel: kabelsystemen kunt u van verschillende lamptypen voorzien. Daarmee kunt u exact kiezen welke lamp u voor welk deel van de kamer gebruikt. Om een voorbeeld te geven: voor uw bureau hebt u wellicht een paar spotjes met gericht licht nodig, maar boven de eettafel in dezelfde ruimte wilt u misschien liever een hanglamp. Dat is mogelijk met het juiste kabelsysteem.

Dankzij deze flexibiliteit zijn kabelsystemen perfect voor de huiskamer, maar ook voor kantoren, openbare gebouwen, musea, galerieën en winkels. Eigenlijk treft u kabelsystemen overal aan waar de verlichtingssituatie regelmatig verandert, bijvoorbeeld als er nieuwe producten moeten worden gepresenteerd of als in een kantoor de ruimtes verschillende functies hebben.


Kabelsystemen online bij Lampen24.be

12 V of 230 V, wat is de beste keuze?

Zowel bij railsystemen als bij kabelsystemen kunt u kiezen uit twee varianten: 12 V en 230 V. Bij de kabelsystemen van 12 V kunnen spotjes met een lagere spanning worden gebruikt. Deze zijn veiliger en zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor de badkamer of andere vochtige ruimtes, bijvoorbeeld onder een afdak. Ook hebben 12 V-spotjes een langere levensduur en dus een hoger aantal branduren. U hebt voor de 12 V-kabelsystemen wel een transformator nodig.

Bij een 230 V-kabelsysteem hebt u geen transformator nodig. Het voordeel van dit soort kabelsysteem is dat u langere kabels kunt gebruiken zonder dat er vermogensverlies optreedt. Daarom is een 230 V-kabelsysteem perfect voor ruimtes met grotere afstanden. Ook in oudere gebouwen, zalen of gangen, waar over het algemeen weinig aansluitingspunten beschikbaar zijn, zijn deze kabelsystemen de beste oplossing.


Waarvoor gebruikt u kabelsystemen?

Een kabelsysteem biedt uitkomst in geval van moeilijke woonsituaties zoals schuine plafonds of in hoeken. Maar een ander voordeel is natuurlijk dat u afzonderlijke lampen kunt gebruiken. Zo kunt u uw kleerkast in de slaapkamer verlichten terwijl in de rest van de kamer een plafondlampen uw kamer van gezellig licht voorziet. In combinatie met een dimmer of toegepast bij sfeervolle pendellampen voorziet u elke ruimte van betoverend licht, ongeacht de hoeveelheid stopcontacten of de structuur van uw ruimte. Op lampen24.be kunt u behalve verschillende varianten aan kabelsystemen ook de lampen en bijpassende onderdelen bestellen.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.