LED-buitensokkel

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  LED-sokkellampen - perfect voor fraaie lichteffecten

  Het is nu eenmaal zo: voor veel huiseigenaren is de tuin hun trots. Het spreekt voor zich dat u ook 's avonds en 's nachts uw prestaties mooi wilt belichten. Dat is precies waar LED-buitenlampen voor zijn. En wie waarde hecht aan fraaie lichteffecten, moet echt een LED-sokellamp in zijn repertoire opnemen. Absoluut! Hiermee zorgt u voor een flinke portie extravagantie.

  Hoe worden LED-sokkellampen gemonteerd?

  Dat hangt ervan af waar u deze plaatst: op een galerij kunnen de lampen direct op de sokkelvoet vastgeschroefd worden. op de grond moeten deze gemonteerd worden op een vorstbestendig fundament of een even stevige ondergrond. Voor de ultieme flexibiliteit: kies een model met een grondspies. Dan kunt u de lampen zo vaak verplaatsen als u wilt. 

  Hoe hoog zijn LED-sokkellampen?

  Met een hoogte van 40-50 centimeter kunt u ze klein noemen, maar wacht heel even! Want LED-sokkellampen toveren echt indrukwekkende lichtspektakels in de tuin tevoorschijn. En als ze dan op een galerie, een muur of een pilaar geplaatst worden, dan hebben ze pas echt een pompeuze uitwerking. Echte kleine sterren in uw tuin. 

  LED sokkellamp Philips
  LED sokkellamp design

  Welke vorm mag het zijn - rond of vierkant?

  Als iets een kwestie van smaak is, dan is het dit wel. Of de sokkellampen nu rond of vierkant zijn, ze vervullen allemaal hun doel. Er is maar een mogelijkheid: ga naar onze webshop en neus eens rond tussen de LED-sokkellampen! Kijk maar eens wat er goed past bij de stijl van uw huis . En als u geen idee hebt, dan adviseren onze experts u graag over de verschillende stijlen. Neem gewoon even contact op via de onderstaande contactgegevens.

  LED sokkellampe Philips
  LED sokkellampen
  LED sokkellamp

  Waarom is een bewegingsmelder zo nuttig?

  Omdat u daarmee elektriciteit bespaart. Met een bewegingsmelder gaat het licht alleen aan als dat nodig is. Bovendien moet u het voor uzelf ook zo comfortabel mogelijk maken. Dan is het toch super, als u het licht niet met de hand hoeft aan te maken. En dan is er nog de veiligheid - en dat in twee opzichten: dankzij bewegingsmelders hebt u voldoende licht om te voorkomen dat u struikelt. Bovendien schrikt het plotselinge licht inbrekers af. In het beste geval, nemen ze direct de benen. 

  Tip: de detectiehoek mag niet te groot zijn. Als dat wel zo is, bestrijkt deze ook het perceel van de buurman. En dat wilt u natuurlijk niet. De detectiehoek mag echter ook niet te klein zijn. Anders gaat het licht niet op de juiste momenten aan. De meeste modellen beslaan een hoek van 120 graden. Dit is in ieder geval voldoende voor paden en opritten. Het is ook mogelijk om een grote detectiehoek individueel aan te passen door middel van afdekkingen. Dit biedt volledige flexibiliteit.

  Waarom is roestvrij staal (rvs) een geschikt materiaal?

  Roestvrij staal ziet er niet alleen geweldig uit, het is ook zeer eenvoudig te reinigen. Het materiaal is bovendien robuust, temperatuurbestendig en relatief ongevoelig voor corrosie. Als u deze eigenschappen op waarde schat, dan is uw keuze al gemaakt. En als u vragen hebt over roestvrij staal in vergelijking met andere materialen, dan horen onze experts dat graag van u. Neem contact met hen op via de onderstaande contactgegevens.

  Zijn er ook LED-sokkellampen op zonne-energie?

  Uiteraard. De elektriciteitskosten komen daarmee volledig te vervallen. Goed voor uw portemonnee. Maar ook goed voor het milieu. Met lampen op zonne-energie is er ook geen wirwar van kabels meer. Want waar geen stroom is, is er ook geen kabel. 

  Tip: omdat LED-sokkellampen op zonne-energie vaak een grondspies hebben, kunt u deze naar hartenlust verplaatsen. Zorg er echter altijd voor dat de lampen voldoende zonlicht kunnen krijgen. Anders kunt u niet volledig vertrouwen op deze handen lampen op zonne-energie.

  Zijn er ook LED-sokkellampen met stopcontact?

  Als u van extra functies houdt, dan zult u staan te kijken. LED-sokkellampen met stopcontacten zijn gewoon heel erg handig. Het verlengsnoer behoort nu tot het verleden. Omdat u overal waar een LED-sokkallamp stroom kunt gebruiken. Voor uw mobiele telefoon, voor uw heggenschaar, voor uw grasmaaier. De aankoop is daarom de moeite waard - vooral voor hobby-tuiniers die waarde hechten aan comfort.

  Installatie door de elektricien

  Als het om elektriciteit gaat, dan moet u zeker een specialist inschakelen. Hij weet als geen ander hoe ondergrondse kabels gelegd moeten worden en kan u alles vertellen over de vereiste beschermingsklassen. Probeer dus bij de montage van uw tuinpadverlichting niet uw skills als elektricien uit. 

  LED sokkellamp met stopcontact

  Over de IP-beschermingsklassen moet u het volgende weten:

  zodra u buiten een lamp installeert, moet deze een passende beschermingsklasse hebben. Dit beschermt de lamp tegen vuil en vocht. Als uw LED-sokkellamp een regenbui moet kunnen trotseren, dan moet u voor IP44 of hoger kiezen. Uw stijlvolle buitenlamp is zo beschermd tegen vreemde voorwerpen groter dan een millimeter en tegen spatwater.

  Deze praktische tabel geeft u een overzicht van de mogelijke beschermingsklassen: 

  Cijfer IPX4Bescherming tegen voorwerpen
  0 Geen bescherming
  1 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 50mm
  2 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 12,5 mm
  3 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 2,5 mm
  4 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 1 mm
  5 Stofbescherming
  6 Stofvrij
  Cijfer IP4XBescherming tegen vocht
  0 Geen bescherming
  1 beschermd tegen druppelend water
  2 beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15°
  3 beschermd tegen sproeiend water
  4 beschermd tegen opspattend water
  5 beschermd tegen waterstralen
  6 beschermd tegen stortbuien
  7 beschermd tegen onderdompeling tot 1m diep en 30 minuten lang
  8 beschermd tegen verblijf onder water
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.