terrasverlichting m

Terrasverlichting

Stijlvol verlichten met grondspots, solarlampen & nog veel meer

Het terras is allang een tweede woonkamer geworden. Qua verlichting doet het terras niet meer onder: de tweede woonkamer is uitgerust met de nieuwste LED-technologie, vaak zelfs met bewegingssensoren. Dimbare lampen of indirecte verlichting creëren een gezellige sfeer ´s avonds. Wat de stijlen betreft, is er een ruime keuze aan terrasverlichting - van een modern chique design tot oosters en retro.


De combinatie maakt het verschil!

Het prefecte lichtconcept voor het terras

Om het terras perfect uit te rusten voor gezellige zomeravonden is een combinatie van verschillende soorten lampen de beste keuze. Afhankelijk van uw persoonlijke smaak kunnen bijvoorbeeld staande lampen gebruikt worden om het terras te omlijsten, terwijl wandlampen voor nog extra licht kunnen zorgen indien nodig. Een staande lamp naast een tafel of een bijzettafeltje geeft ook extra flair. En wat zeker niet mag ontbreken zijn decoratieve sfeerlampen - van lantaarntjes, over lampenslingers tot draagbare tafellampen met oplaadbare batterijen!

Sfeervolle omkadering

Inbouwspots voor het terras

Een grond inbouwspot komt zelden alleen! Geïntegreerd in de grond aan de buitenrand het terras zorgen de praktische spots niet alleen voor een aangename accentverlichting, maar geven ze ook oriëntatie. Hierdoor is de overgang naar de tuin, die soms iets lager licht, perfect zichtbaar.

Blikvangers bij uitstek

Wandlampen voor buiten

Onze mooiste designstukken met krachtige kleuren, bombastische afmetingen, speciale afwerkingen en materialen bewijzen dat wandlampen voor het terras echte blikvangers zijn. Ook sfeervol als de avond valt: slimme lampen met kleurverandering.

It-pieces voor buiten

Woonkamer charme met staande lampen

Eén soort lamp mag niet ontbreken als je van het terras een tweede woonkamer wenst te maken. We hebben het over staande lampen! Ze zijn er in alle denkbare uitvoeringen, met snoer of zelfs met oplaadbare batterijen. Naast de eettafel of als omkadering van het terras. Staande lampen zijn altijd stijlvol en stralen luxe uit.

Ronde stijl update

Lichtbollen als must-have voor het terras

De geometrische vorm van de bol is een favoriet van lampenontwerpers - ook voor buiten. Als tafellamp, staande lamp, als hanglamp voor het overdekte terras of met een grondspies om in het gazon te plaatsen - de klassiek tijdloze bol zorgt voor een gezellige lichtsfeer op het terras!

Met de kracht van de zon

Sfeervolle solarlampen

Solarlampen zorgen voor een gezellige sfeer op terras of het balkon. Als draagbare lantaarntjes of windlichten kunnen zij bijzonder flexibel worden geplaatst op tafels, muurtjes of op de grond. Met een praktische grondpin kunnen ze in de tuin rond het terras worden gestoken.

Kleur & flair

Met LED strips

LED-strips zijn ideaal voor balkons of terrassen wanneer het gaat om bijzondere indirecte verlichting. Als slimme varianten geven ze licht in verschillende kleuren en kunnen ze zo elk tuinfeest opfleuren. Op trappen zorgen deze LED strips voor veiligheid in het donker.

Creatieve highlights

Met lantaarntjes rond het terras

Als u uw terras bij schemering uitnodigend wilt verlichten, kunt u niet zonder lantaarns. Van rond tot cilindervormig, van wit tot kleurrijk, ze zijn perfect voor muren & struiken en voor rond de gezellige buitenzitjes in de tuin of op het balkon.

Takeaway-chic

Lampen met oplaadbare batterijen zijn praktisch & stijlvol

Plaats de lamp gewoon waar hij nodig is - zonder stopcontact. Lampen met oplaadbare batterijen bieden dit gemak. Op het terras zien ze er niet alleen op de tafel geweldig uit. Als decoratief accent op de vloer zorgen ze voor pure zomerse flair! Maar let op: afhankelijk van de IP-beschermingsklasse mag u de lampen 's nachts niet in de regen laten staan!

Praktisch voor de tuin

Stopcontactzuilen

Niets is vervelender dan te weinig stopcontacten. Een oplossing wordt geboden door praktische stopcontactzuilen, die overal in de tuin en natuurlijk ook op het terras kunnen worden geplaatst. Naast stroomaansluitingen voor diverse apparaten, bieden sommige modellen ook licht.

Een koel briesje op het terras

Ventilatoren voor buiten

Als het 's zomers erg warm is en er geen briesje in de tuin waait, zorgen ventilatoren voor aangename verkoeling - handig via de afstandsbediening bedienbaar. Het enige wat u nodig heeft voor de installatie is een overdekt terras of balkon en een stroomaansluiting. Handig om te weten: sommige ventilatoren hebben ook verlichting!


FAQ: Veelgestelde vragen over terrasverlichting

Hoeveel lumen moet terrasverlichting hebben?

Welke afstand moet ik voor inbouwspots op het terras inplannen?

Welke IP-beschermingsklassen heb ik voor het terras (met en zonder overkapping) nodig?

Welke materialen zijn het best geschikt voor terraslampen?