LED-lampen

Led-Lampen: de lichtbron van de toekomst

De komst van de LED-lamp heeft voor binnen de lampenindustrie voor een ware aardverschuiving gezorgd. Deze lichtbron is namelijk extreem efficiënt, duurzaam en heeft een lichtkwaliteit die zich kan meten met de oude, vertrouwde gloeilamp of halogeenverlichting. De diodetechnologie, die aan de basis van led-lampen ligt, is de laatste jaren verfijnd waardoor dit lamptype uitstekend als sfeerverlichting kan worden gebruikt. Heeft u eerder behoefte aan een veelzijdige lamp ter ondersteuning van praktische werkzaamheden? Ook dan bieden onze led-lampen uitkomst. Neem een kijkje in ons assortiment en laat u inspireren door de vele mogelijkheden van led. Bent u op zoek naar een specifieke lamp die u niet in onze collectie vindt, neem dan gerust contact met ons op.        

De historie van de led-lamp

De geschiedenis van de Led-lamp begint in 1907 toen de Engelsman Henry Joseph Round elektroluminescentie in een diode observeerde. Zijn ontdekking leidde een halve eeuw later tot de eerste commerciële toepassingen. In 1962 kwam de eerste fabrieksmatig vervaardigde Led-lamp op de markt. Een kleine 10 jaar later verschijnen ook de eerste gekleurde leds (rood, geel, groen, oranje) en in 1997 leds met wit licht. Deze laatste uitvinding zorgde ervoor dat led-technologie een waardig alternatief werd voor de reeds verkrijgbare lichtbronnen. 

led lamp mogelijkheden en accessoires

In onze webwinkel vindt u naast lichtbronnen ook accessoires waarmee u werkelijk alles uit uw led-lamp haalt. Zo hebben wij de bekende E27 en E14-fittingen met schroefvorm, maar ook exemplaren van het type GU, waarvan de GU-10 de meest duurzame is. Ook verkopen wij Led-buislampen, downlights en reflectorlampen waarmee u functionele lichtsettings creëert. Wilt meer sfeer in of rond het huis creëren? Met onze dimbare led-lampen en een dimmer zorgt u in een handomdraai voor een rustgevende of praktische lichtsetting. Wanneer u een led lamp combineert met een van onze accessoires zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos.

Vergeleken met andere lamptypen ogen led-lampen weliswaar aan de prijzige kant, maar een investering in dit lamptype zal ongetwijfeld terugverdienen. Led-lampen zijn overigens niet alleen geschikt als binnenverlichting, ook voor gebruik als buitenverlichting komt leds tot hun recht. In tegenstelling tot andere lampen trekt de Led-lamp geen nachtelijke insecten aan en maakt ook daardoor de avond op het huiselijke terras bijzonder aangenaam.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.