LED-padverlichting

LED-buitenverlichting voor tuin en erf

LED-buitenlampen zijn in opmars. Ze hebben talloze voordelen. Ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij, gebruiken naar verhouding weinig energie en hebben een zeer lange levensduur. LED's hebben tussen de 30.000 en 50.000 branduren. Dat is vergelijkbaar met een gebruiksduur van 10 jaar. Deze voordelen maken een LED-buitenlamp zeer geschikt voor montage op moeilijk bereikbare plaatsen, bijvoorbeeld als wandlamp hoog aan de buitenmuur of als inbouwlampen in wandelpaden of vijvers. LED-lampen mogen zich in een toenemende populariteit verheugen en zijn inmiddels in talloze varianten verkrijgbaar.

Veilige en zuinige buitenverlichting met LED-tuinpadverlichting

Tuinpadverlichting is een goede manier om opritten, toegangswegen of parkeerplaatsen veilig te verlichten. De lampen zijn niet zo hoog als buitenlampen, maar ook niet zo laag als sokkellampen. Het licht van tuinpadverlichting valt vanaf ongeveer een hoogte van 1 tot 1,5 meter op het te verlichten oppervlak. Het is belangrijk dat het licht van deze tuinpadverlichting niet verblindend is, maar bij voorkeur naar beneden schijnt op het pad of het plein. Daartoe zijn optische systemen ontwikkeld, die in de armatuur ingebouwd worden en het licht kunnen richten.

Veel soorten tuinpadverlichting zijn met halogeenlampen of compacte fluorescentielampen uitgevoerd. Het meest energiezuinig zijn echter LED-tuinpadlampen. De kleine lichtdioden hebben tussen de 30.000 en 50.000 branduren en zijn daarmee zeer onderhoudsarm. Ook het stroomverbruik blijft beperkt tot een fractie van wat conventionele lichtbronnen verbruiken.

Praktische hulp: Bewegingssensor & Co

Doordat LED's schakelvast zijn en het niet uitmaakt hoe vaak we ze aan- en uitschakelen, zijn LED-tuinlampen bijzonder geschikt om te voorzien van bewegingssensors. De bewegingssensor zorgt ervoor, dat het licht rondom het huis pas aangaat als het echt nodig is. LED-tuinpadverlichting die voorzien is van een bewegingssensor, zou ook een schemerschakelaar moeten hebben, omdat deze ontwikkeld is om de lamp "scherp" te schakelen. Als het lichtniveau onder een bepaalde waarde is gedaald, dan zal de bewegingssensor actief worden en op bewegingen reageren.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.