LED-spots

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  LED spots – Muurbloempjes met een groot lichteffect

  Een object doelgericht in de spotlights zetten – daarvoor zijn LED spots uitstekend geschikt. De leesstoel voor boekenwurmen, het pronkstuk voor kunstliefhebbers. Voor een dergelijke doelgerichte belichting is een spot prima. Wie meer wil heeft ook meer spots nodig. Gecombineerd – dus met meerdere lampen – hebben LED spots voldoende power om de gehele ruimte te verlichten.

  Puur optisch is de LED spot een muurbloempje – en dat komt de omgeving ten goede. Door het onopvallende design en de vaak discrete kleur springt de spot niet meteen in het oog. Maar voor een lichteffect zorgen, dat kan hij absoluut! Met het doelgerichte, krachtige licht zorgt u voor prachtige accenten.

  LED spot
  Aantrekkelijke LED wandspot Vila, nikkel
  Waar moet ik op letten bij LED spots?

  Waar moet ik op letten bij LED spots?

  Als u voor flexibiliteit gaat, dient u ervoor te zorgen dat de afzonderlijke spots draai- en kantelbaar zijn. Dit is echter bij de meeste LED spots mogelijk. Een dimmer zorgt voor flexibiliteit op het gebied van helderheid. Niet elke LED spot beschikt vanzelfsprekend over een dimmer – zet deze functie daarom op uw checklijst als u deze nodig hebt. Ook op het gebied van lichtkleur bieden LED spots flexibiliteit – eerder uitzondering dan regel. Ook een typisch kenmerk voor de checklijst dus. In dat kader dient u zich ook het volgende af te vragen: geef ik de voorkeur aan bediening via een app op mijn smartphone of via een afstandsbediening?

  Dan resteert natuurlijk nog de vraag waar u de LED spots gaat ophangen. Als het op die plek vochtig kan worden, dan dient u de juiste beschermingsgraad in acht te nemen. Dat is bijvoorbeeld noodzakelijk in de badkamer. De beschermingsgraad is afhankelijk van de locatie en de plek waar u de LED spot ophangt. Hoe vochtiger het kan worden, des te hoger de beschermingsgraad tegen vocht dient te zijn - dit wordt aangeduid met het tweede cijfer.

  Cijfer IPX4
  Bescherming tegen voorwerpen
  0 Geen bescherming
  1
  Bescherming tegen voorwerpen ≥ 50mm
  2
  Bescherming tegen voorwerpen ≥ 12,5 mm
  3
  Bescherming tegen voorwerpen ≥ 2,5 mm
  4
  Bescherming tegen voorwerpen ≥ 1 mm
  5 Stofbescherming
  6
  Stofvrij
  Cijfer IP4X Bescherming tegen vocht
  0
  Geen bescherming
  1 beschermd tegen druppelend water
  2
  beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15°
  3
  beschermd tegen sproeiend water
  4
  beschermd tegen opspattend water
  5
  beschermd tegen waterstralen
  6
  beschermd tegen stortbuien
  7
  beschermd tegen onderdompeling tot 1m diep en 30 minuten lang
  8 beschermd tegen verblijf onder water

  Zijn de LED spots geschikt voor de badkamer?

  Ook in de badkamer zorgen de spots ervoor dat de omgeving inclusief de bewoners een goed figuur slaan. Als u de spots aan het plafond plaatst, dan verlichten deze de gehele ruimte. Bij montage boven de spiegel kunt u de spots gebruiken voor doelgerichte verlichting. Zo brengt u mascara aanbrengen en kunt u zich scheren zonder storende schaduwen. Prima geschikt voor boven de spiegel: LED spots met meerdere lampen. Voor wat betreft vochtbescherming zit u met beschermingsgraad IP44 goed – zowel bij spots boven de spiegel als bij plafondspots. Neem voor de installatie echter altijd een vakman in de arm, omdat die precies weet welke beschermingsgraad waar wordt voorgeschreven – vooral in de badkamer zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden.

  Duidelijk voordeel met LEDs
  LED spots maken, zoals de naam al verraadt, gebruik van LED techniek. Vast ingebouwd, eigenlijk. Dit betekent dat de lichtbron niet vervangen hoeft te worden. Tegelijkertijd biedt LED geweldige voordelen:

  • hoge energiebesparing: 90% in vergelijking met gloeilampen
  • lange levensduur: tot maar liefst 50.000 uur
  • direct licht: meteen 100% maximale lichtstroom

  Hoeveel lumen heb ik per m² nodig?

  Dat hangt er vanaf hoe licht u het wil hebben. En ook van welke kamer u van LED spots wilt voorzien. Voor het aantal lumen kunt u grofweg het volgende aanhouden:

  • basisverlichting woonkamer/gang: 100 lm/m²
  • basisverlichting keuken/badkamer: 300 lm/m²

  In de productdetails leest u informatie over de lichtstroom in lumen – voor een afzonderlijke spot. Als het meerdere spots zijn, dan wordt hier de totale lichtstroom aangeduid. Onze experts beantwoorden graag uw individuele vragen en kan u helpen bij het berekenen van het aantal lumen en kiezen van de juiste lamp.

  6-lamps LED-plafondlamp Vince in wit
  Hoekige LED-spot Vince in wit

  Hoe installeer ik mijn LED spot(s)?

  Dat verschilt per model. Bij elke lamp zit echter een handige montagehandleiding met afbeeldingen. Volg deze stapsgewijze instructies op en dan kunt u al snel gebruik maken van uw lamp. Als u bij de montage toch nog vragen hebt, neem dan gewoon even contact op met onze experts. Zij hebben altijd nog wel wat handige tips voor u. De contactgegevens treft u hieronder. Tip: Voordat u zelf als hobby-elektricien aan de slag gaat, kunt u voor de montage altijd beter eerst advies inwinnen bij een professionele elektricien.

  Zorgen LED spots voor warmwit of koudwit licht?

  Dat hangt er vanaf wat u wilt. Kies in de webshop in de categorie "LED spot" de filter "Lichtkleur" en vink aan wat uw LED spot precies moet kunnen:

  • Kleurverandering RGB + wit
  • Kleurverandering warmwit/daglicht
  • Meerkleurig
  • Daglicht
  • Universeel wit
  • Warmwit

  Dit is afhankelijk van hoe u uw LED spot wilt gebruiken  - hangt deze in de kelder en moet hij gewoon voor een goede basisverlichting zorgen? Of moet de LED spot u in de woonkamer bijlichten tijdens het stofzuigen en voor sfeervolle verlichting zorgen tijdens een gezellig avondje op de bank? In dit geval is het absoluut zinvol om een model te kiezen dat van kleur kan veranderen.

  Geïnteresseerd in spots met slimme functies? Ontdek slimme spots van Philips Hue.

  Driekoppige LED plafondspot Ivory met afstandsbed
  Driekoppige LED plafondspot Ivory met afstandsbed
  Driekoppige LED plafondspot Ivory met afstandsbed
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.