Opbouw plafondlampen buiten

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Opbouw plafondlampen voor buiten

  Perfecte verlichting voor de voordeur, het terras of de carport

  LED opbouw plafondlamp buiten Birta

  Waar worden opbouw plafondlampen buitenshuis gebruikt?

  Opbouw plafondlampen voor buiten zorgen voor een gelijkmatige verlichting van grote oppervlakken bij de voordeur, de oprit naar de garage, het terras, het balkon of de carport.

  Diffusors zorgen voor niet-verblindend licht. Dit zijn gesatineerde kappen waar het licht helder, maar ook zacht doorheen kan schijnen. Opbouwplafondlampen zijn bovendien niet alleen puur functioneel. Dankzij de aangename lichtkleur (warmwit, 2.700 tot 3.300 Kelvin) en niet in de laatste plaats hun moderne design zijn deze lampen bijzonder uitnodigend.

  Hoe sluit ik opbouw plafondlampen voor buiten aan?

  Een eerste vereiste voor de installatie van een opbouwplafondlamp buitenshuis is een stroomuitgang onder het afdak. De buitenlamp wordt rechtstreeks op het lichtnet aangesloten en heeft geen holle ruimte nodig, in tegenstelling tot inbouwlampen voor buiten.

  Belangrijke opmerking: Vanwege de talrijke veiligheidsvoorschriften moet een erkende elektricien de installatie altijd uitvoeren.

  buiten plafondlampen opbouw met sensor Henni Lucande
  LEDS-C4 buiten plafondlampen opbouw Afrodita

  Wat is het verschil tussen een plafondlamp voor buiten en een plafondlamp voor binnen?

  Opbouw plafondlampen voor buitenshuis worden voortdurend blootgesteld aan weersomstandigheden en vereisen daarom speciale bescherming tegen vocht en vreemde voorwerpen. Dit wordt aangeduid in de vorm van de IP-beschermingsklasse (Ingress Protection) en verschilt per lamp. De minimale beschermingsgraad voor buiten is IP44. Deze lampen zijn dus beschermd tegen spatwater en vaste vreemde voorwerpen ≥ 1 mm. 

  Verdere IP-beschermingsklassen en hun betekenis kunt u gemakkelijk uit deze tabel halen:

  Cijfer IPX4Bescherming tegen voorwerpen
  0 Geen bescherming
  1 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 50mm
  2 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 12,5 mm
  3 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 2,5 mm
  4 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 1 mm
  5 Stofbescherming
  6 Stofvrij
  Cijfer IP4XBescherming tegen vocht
  0 Geen bescherming
  1 beschermd tegen druppelend water
  2 beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15°
  3 beschermd tegen sproeiend water
  4 beschermd tegen opspattend water
  5 beschermd tegen waterstralen
  6 beschermd tegen stortbuien
  7 beschermd tegen onderdompeling tot 1m diep en 30 minuten lang
  8 beschermd tegen verblijf onder water

  Zijn er plafondlampen voor buiten met bewegingssensor?

  Met een bewegingssensor gaat het licht automatisch aan als u de carport of de voordeur nadert. Het licht wordt, afhankelijk van de ingestelde verlichtingstijd, ook weer automatisch uitgeschakeld  Deze extra functie is ook beschikbaar voor opbouwplafondlampen voor buiten. Meestal worden infraroodsensoren gebruikt, die bewegende warmtebronnen meten en meestal standaard gekoppeld zijn aan een schemersensor. Dit betekent dat het licht alleen aangaat bij schemering en als het donker is.

  Nog twee voordelen van opbouwlampen met bewegingsmelders: een lager energieverbruik en een betere beveiliging van het huis tegen inbraak. Lampen die spontaan aangaan, kunnen immers inbrekers afschrikken of de buurman alarmeren. Om er zeker van te zijn dat dit perfect werkt, is het de moeite waard een tweede persoon te laten helpen tijdens de installatie om de juiste detectiehoek te controleren door hem of haar op en neer te laten lopen.

  STEINEL Vario Quattro LED buiten plafondlamp opbouw Sensor
  Konstmide Carrara opbouw plafondlamp buiten

  Moet ik bij buitenlampen ook voor LED kiezen?

  LEDs zijn ook een zeer goede keuze voor gebruik buitenshuis. Vooral in combinatie met een bewegingsmelder komt de moderne LED-verlichtingstechnologie volledig tot zijn recht. Dat komt omdat LEDs onmiddellijk 100% helder worden en schakelvaster zijn dan elke andere willekeurige lichtbron. Dit betekent dat zelfs veelvuldig in- en uitschakelen de lampen niet schaadt. Bovendien zijn LEDs energiebesparend en gaan deze lang mee.

  Veel opbouwplafondlampen voor buiten zijn verkrijgbaar met vast geïnstalleerde LED-technologie. Hierdoor zijn vlakke, bijzonder moderne ontwerpen mogelijk. Bij conventionele lampen met een fitting zijn de lichtbronnen gemakkelijk te vervangen door geschikte LED-lampen.

  Hebt u behoefte aan een goed advies over opbouwplafondlampen voor buiten, de montage ervan of de vereiste IP-beschermingsklassen? Of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Dan helpen onze experts u graag verder: naar het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.