Padverlichting, zuillampen

Uw tuin is veilig verlicht met tuinpadverlichting en zuillampen

Oneffenheden in de tuin, zoals drempels, obstakels en trappen, moeten ook in het donker goed te zien zijn. Tevens raden we aan de paden in uw tuin ’s nachts goed te verlichten. Daarvoor wordt vaak tuinpadverlichting en zuilverlichting ingezet. Deze vorm van verlichting is door zijn hoogte (tussen 1 en 1,5 meter) ideaal om de bodem te verlichten, maar ze verblindt niet omdat het licht bij veel zuillampen en padlampen naar beneden straalt.

Tuinpadverlichting, voor de moderne tuinarchitect

Het licht van een tuinpadlamp is niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Zo kunt u in onze webshop charmante koperen en roestvrij stalen lampen voor uw tuin vinden. Beide materialen staan erom bekend dat ze tegen weer en wind bestand zijn. Koperen lampen krijgen door weersomstandigheden zelfs een antieke en romantische uitstraling.

Padverlichting met bewegingsmelders

Bewegingssensoren zijn zeer praktisch voor alle vormen buitenverlichting. Maar voor padverlichting en zuillampen is een bewegingsmelder extra aan te raden. Hiermee bespaart u energie doordat de verlichting uitsluitend aangaat als het nodig is. In combinatie met ledverlichting kunt u zelfs nóg meer besparen.

Tips voor het veilig aansluiten van padverlichting in zuillampen

U kunt uw padverlichting voeden op laagspanning (12 V) of op netspanning (220 V). De tuinverlichting van 12 V is ideaal als u sfeerverlichting wenst, maar voor functionele verlichting is netspanning ideaal.

Padverlichting en zuillampen online bij Lampen24.be

Voor verlichting langs uw tuinpaden hebt u een elektrisch netwerk nodig. Voor een zo veilig mogelijk netwerk kunt u het beste vooraf een speciaal tuinplan maken. Vanwege de veiligheidsnormen moeten alle kabels worden ingegraven en alle verlichting moet voldoen aan de geldende Europese normen. Voor dit laatste kunt u rekening houden met de beschermingsgraad die op de buitenverlichting vermeld staat. Deze wordt uitgedrukt in een IP-klasse. Die moet voor buitenverlichting minstens 23 bedragen.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.