Paulmann URail

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  U-railverlichting van Paulmann

  Het railsysteem voor ieder verlichtingsproject

  urail spot circle zwart dimbaar

  Wat is U-railverlichting?

  U-railverlichting is een populair 230-volt railsysteem dat de Red Dot Design Award heeft gewonnen en zonder tussenliggende transformator direct op het lichtnet is aangesloten.

  Het U-railsysteem biedt maximale flexibiliteit en heeft een maximale belasting van 1000 watt voor de perfecte verlichting, zelfs van complexe U-, L- of T-vormige ruimtes. Dankzij de talrijke componenten zijn richtingsveranderingen en zelfs schuine daken tot 45° geen probleem.

  Hoe kan ik een U-railsysteem plannen en installeren?

  Het plannen van de rails van het systeem is eenvoudig en hangt vooral af van de vorm van de ruimte.

  Allereerst selecteert u de stroomaansluiting in de ruimte en de bijbehorende voeding. Dit is afhankelijk van het feit of de huidige uitgang al dan niet ook het uitgangspunt van het railsysteem is. De zogenaamde "plafondverdeler" maakt bijvoorbeeld een afstand tot 50 cm mogelijk. Hierbij worden de stroomvoorziening en de start van het railsysteem met een kabel verbonden.

  De lengte van de afzonderlijke railelementen wordt berekend op basis van de geselecteerde voeding. De rails van het U-railsysteem zijn verkrijgbaar in de lengtes 10 cm, 50 cm, 1 m en 2 m. Langere elementen zijn mogelijk door twee rails met verbinders aan elkaar te koppelen.

  cover spot urail chroom

  Afhankelijk van de gewenste vertakkingen en richtingsveranderingen komen er naast de rails nog andere verbindingsstukken bij: de L-verbinders voor hoeken van 90°, de flex-verbinders voor variabele hoeken en T- en X-verbinders voor aftakkingen of kruisende rails.

  Selecteer vervolgens de benodigde accessoires zoals de schakelaar, die de afstandsbediening mogelijk maakt en natuurlijk de bijpassende lampen. Het U-railsysteemassortiment omvat hoogwaardige spots en hanglampen, maar ook LED-panelen en decoratieve lichtbronnen.

  urail eindvoeding wit

  Eindvoeding

  dimm/switch urail verbindstuk wit

  Switch

  urail flexibel verbindingsstuk chroom

  Flex-verbinder

  urail spot tubo zwart

  Hoe monteer ik een U-railsysteem?

  Allereerst wordt de voeding bij het stopcontact gemonteerd. Idealiter tekent u dan het verloop van de rails op het plafond, voordat u de rails met de meegeleverde schroeven en pluggen bevestigt. Als de rail niet direct aan het plafond bevestigd moet worden, dan kunt u afstandhouders gebruiken. Daarna hoeft u alleen nog maar de lampen aan de rails te bevestigen.

  Wij adviseren dringend om de professionele installatie over te laten aan een elektricien. Zo weet u zeker dat u aan alle veiligheidsvoorschriften voor de elektrische installatie voldoet!

  Hebt u behoefte aan goed advies over het U-railsysteem of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Dan helpen onze experts u graag verder: vul het contactformulier in.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.