Raster-opbouwverlichting

Opbouwlampen met raster - verlichting voor kantoor en bedrijf

Bij de grote groep van opbouwlampen horen ook de opbouwlampen met raster. Opbouwlampen met raster worden direct tegen het plafond gemonteerd, maar ze kunnen ook met speciale toebehoren onder het plafond gehangen worden. Dan zijn het raster-pendellampen. Onder de overkoepelende naam "rasterlampen" zijn naast opbouwlampen met raster ook raster-inbouwlampen, raster-pendellampen en raster-vloerlampen bekend.

Waar wordt een raster-opbouwlamp gebruikt?

Opbouwlampen met raster worden vaak gebruikt voor de verlichting van kantoren, scholen en andere openbare gebouwen. We hebben het dan over lampen die een groot oppervlak verlichten en meestal zijn voorzien van buisvormige of compacte fluorescentielampen. Ook voor de verlichting van winkels kunnen opbouwlampen met raster voor de hoofdverlichting zorgen, die dan door andere lampen, zoals spots, wordt aangevuld. Maar voor alles is de opbouwlamp met raster populair voor het verlichten van kantoren. De ingebouwde rasters zorgen ervoor dat het licht wordt weerkaatst en verspreid. Ze beschermen bovendien tegen verblinding, wat bij werkplekverlichting heel belangrijk is. Opbouwlampen met raster zorgen door hun homogene licht voor een verlichting die aangenaam is voor de ogen en die het werken onder zo'n lichtbron heel plezierig maakt.

Verschillende varianten van opbouwlampen met raster

De rasters, die bij opbouwlampen met raster worden ingebouwd, zijn er in verschillende uitvoeringen: van aluminium, wit gelakt of als zogenaamd darklight-raster dat wordt gebruikt voor het verlichten van beeldschermwerkplekken. Deze zorgen namelijk voor niet-verblindend licht bij het werken achter de PC. Al naar gelang plaats en doel van het gebruik heeft u verschillende lichtkleuren tot uw beschikking. TL-lampen en compacte fluorescentielampen komen beide in aanmerking als lichtbron voor opbouwlampen met raster. Ze zijn er in de lichtkleuren warmwit, universeel wit en daglicht-wit. Opbouwlampen met raster hebben een voorschakelapparaat nodig omdat ze zijn uitgerust met fluorescentielampen. Zowel elektronische (EVA) als conventionele (CVA) of verliesarme (VVA) voorschakelapparaten worden daarvoor toegepast.

Met zijn brede lichtspreiding en hoge rendement is de raster-opbouwlamp de ideale plafondverlichting voor kantoor en bedrijf.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.