Rookglaslamp als retro blikvanger

Een absolute must-have: rookglashanglampen

Rookglaslampen zijn bijzonder vanwege hun talrijke facetten en hun fascinerende, verblindingsvrije lichteffect. Qua design variëren de speciale glazen lampen van puristisch tot ronduit theatraal. Rookglaslampen betoveren woonkamers, eetkamers en keukens maar staan ook prachtig in gangen en logeerkamers. Hanglampen van rookglas zijn bijvoorbeeld een stijlvolle blikvanger boven de eettafel of het aanrecht, terwijl tafel- of vloerlampen van gekleurd glas bijvoorbeeld de leeshoek van de nodige flair voorzien.


Weetjes over rookglas

Wat is rookglas en welke kleurenspectra zijn er?

Voor de transparante rookgrijze look worden tijdens het smeltproces metalen toegevoegd aan helder glas. Al naar gelang de samenstelling kunnen dan verschillende tinten toegepast worden, variërend van lichtgrijs tot diep antraciet of amber. Ook kleurverlopen behoren tot de mogelijkheden. De metalen onderdelen produceren een prachtig iriserend licht, wat afhankelijk van de intensiteit van de tint zorgt voor een mooi vrij zicht op de lichtbron met filament. Ook dubbele lampenkappen - bijvoorbeeld in de lampenserie Pille van Molto Luce - zorgen voor een fascinerende lichtverdeling.

Hoe is deze trend ontstaan?

Der Rookglastrend vindt zijn oorsprong in de jaren 60 van de vorige eeuw en past dus perfect in de tegenwoordig zo populaire retrolook. Met de huidige comeback laten designers op indrukwekkende wijze zien wat er mogelijk is op het gebied van rookglas: modellen met één of meerdere lampen overtuigen met steeds speelsere facetten, zoals reliëfglas met diamantstructuren of met parels verfraaide lampenkappen, zoals in de Caboche-serie van Foscarini. Helemaal trendy: gegroefd rookglas zoals in Eco-Light's Greenwich-serie.

Waarmee kan rookglas worden gecombineerd?

Je kunt rookglaslampen niet alleen combineren met een retrolook – ze passen ook prima bij de meest uiteenlopende inrichtingsstijlen, variërend van industrial tot scandi en puristisch chic. Afhankelijk van het design kan rookglas een glamoureuze uitstraling hebben of juist een mooi contrast vormen met meubilair van natuurlijke materialen. Qua vorm zijn bollen van rookglas even stijlvol als cilindrische vormen. Ook florale of organische ontwerpen en rookgrijze kristalprisma's zijn mogelijk - zoals in de Clarissa-serie van Searchlight.

Hanglampen van rookglas

Modellen met één of meerdere lampen voor stralend genot

Glazen hanglampen verlenen woonruimtes een bepaalde elegantie. Dat aspect gaat zeker niet verloren als de hanglampen voorzien zijn van rookglas. Afhankelijk van het design en de configuratie kun je deze combineren met talrijke stijlen, variërend van Retro en vintage tot scandi en industrial. Rookglashanglampen zijn een bijzondere blikvanger in de eetkamer boven de tafel - met één of meerdere lampen al naar gelang de vorm en lengte van de tafel. Afhankelijk van je smaak kun je de afzonderlijke tinten van modellen met meerdere lampen in één rij of juist op verschillende hoogtes plaatsen om een bepaald effect te creëren.

Hanglampen van rookglas

Hanglampen shoppen

Plafondlampen van rookglas

Exclusiviteit door iriserende metallic tinten

Lampenkappen van rookglas geven algemene verlichting een vleugje luxe en glamour. Elegante combinaties met metalen - vaak in glinsterende messing- en kopertinten - benadrukken de exclusiviteit van de trendy glazen lampen nog eens extra. Ook voor plafondlampen geldt: modellen met één lamp zullen gegarandeerd de aandacht trekken. De modellen met meerdere lampen hebben naast een aantrekkelijke uiterlijk het voordeel dat ze het licht optimaal over de ruimte verdelen. Spots kun je bijvoorbeeld individueel richten om specifieke zones te benadrukken met aangenaam, warmwit licht.

Rookglasplafondlampen

Plafondlampen shoppen

Tafellampen met rookglas

Sfeerverlichting met een fascinerende metalen glow

Tafellampen van rookglas zijn decoratieve blikvangers en zorgen voor een gezellige sfeer. De keuze is reuze: van lampenkappen met rookglas die een verblindingsvrije blik op de nostalgische lichtbron met filament mogelijk maken tot uitvoeringen die een andere kap bevatten die dienst doet als diffuser. AGecombineerd met een sokkel vormen rookglaslampen ook een prachtige match - bijvoorbeeld in trendy materialen met marmer of terrazzo.

Rookglastafellampen

Tafellampen shoppen

Vloerlampen van rookglas

Verlichting in de sfeer van de sixties

Vloerlampen met getinte kappen van rookglas verlenen de woonkamer met hun iriserende licht een gezellige sfeer in de stijl van de sixties. Grote, afzonderlijke lampenkappen werken goed alsook lampen die een bundel van vele kleine kappen uit één frame vormen. Omdat de metallic glanzende, rookgrijze kap de lichtbron lichtjes zichtbaar maakt, zijn lichtbronnen met filament de perfecte combinatie voor een absoluut nostalgische feel-good flair.

Vloerlampen met rookglas

Vloerlampen shoppen

Wandlampen van rookglas

Flair door spannende reflecties

Wandlampen van rookglas zijn niet alleen qua design blikvangers, maar geven ook gegarandeerd een gerichte, aansprekende verlichting. aast elkaar geplaatst op een bepaalde onderlinge afstand kun je met wandlampen bijvoorbeeld trappen en lange gangen elegant verlichten.Ook individueel in de woon- of eetkamer zorgen wandlampen voor sfeer en - afhankelijk van de vorm en het reliëf - zelfs voor spannende reflecties op de muur.

Wandlampen van rookglas

Wandlampen shoppen

Lichtbronnen van rookglas

Pure nostalgie in retrostijl

Lampenkappen van rookglas gunnen je door hun transparante uiterlijk op elegante wijze een blik op nostalgische lichtbronnen met filament. Lichtbronnen met filament zijn zelf ook leverbaar met rookglas, waardoor de lampenkap overbodig wordt. In een bundel met meerdere lampen zijn de retrolampen net zo warm en gezellig als een model met één lamp - vrolijk hangend in een fitting of ook als stijlvolle tafellamp, bijvoorbeeld met een betonnen voet in industrial-chic stijl.

LED-lichtbron van rookglas

LED-lichtbronnen shoppen

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.