Binnenverlichting Keuken

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Keukenverlichting om culinair te koken

  Ja, soms kan het best lastig en ingewikkeld zijn - want er zijn enorm veel mogelijkheden. U moet uw eigen smaak volgen. Verder zijn er veel andere zaken waar u rekening mee moet houden bij het kiezen en combineren van de ingrediënten. Maar het uiteindelijke resultaat is gewoonweg prachtig. Hebben we het over een nieuw, overheerlijk vijfgangendiner? Nee, dit keer niet.

  We hebben het over licht. Over licht in de keuken. Want ook voor keukenverlichting zijn er talloze ongekende mogelijkheden, ook al schijnt het soms wat lastiger dan gedacht. Maar wees gerust: het is de moeite waard! Niet alleen voor ambitieuze hobbykoks, maar voor iedereen die van de keuken een gezellige ruimte wil maken - een ruimte waar meer gebeurt dan alleen maar boterhammen smeren.

  Welke lampen zijn geschikt voor de keuken?

  Keuken-plafondlampen

  Ja, zelfs in de keuken behoort de "algemene verlichting" tot de belangrijkste ingrediënten voor een perfect verlichtingsmenu. Want een keuken zonder algemene verlichting is... nou ja, als noedels koken zonder water. Dat gaat gewoon niet lukken! En wat is de eenvoudigste manier om voor een goede algemene verlichting te zorgen? Juist! Door middel van plafondlampen. Ook in de keuken.

  Welke lamp er uiteindelijk aan uw plafond komt te hangen, is natuurlijk geheel aan u. Liever Scandinavisch, modern of industrieel? Rond, vierkant of met zoveel hoeken dat u ze niet meer kunt tellen? In wit, zwart, oud messing... en welke kleur past het beste bij u? U hoeft alleen maar te kiezen!

  LED-paneel voor de keuken

  De nieuwe ster in de verlichte keukenhemel. Nee, eigenlijk niet alleen daar. LED-panelen zijn ook bijzonder populair voor in de woon- en eetkamer. Maar zeker ook in de keuken. Omdat LED-panelen...

  • deel uitmaken van de familie van plafondlampen. Ergo: daarmee zou voor wat betreft de algemene verlichting de kous af zijn. En dan ook nog op zo'n gave en praktische manier.
  • echt superplat zijn en niet meer ruimte in beslag nemen dan ze daadwerkelijk nodig hebben. Dat is vooral bij lage plafonds en beperkte ruimte een echte zegen.
  • modern zijn. En niet zomaar modern, maar modern op twee manieren. Ten eerste hebben ze een gaaf, modern-minimalistisch design. Anderzijds maken ze ook gebruik van moderne technologie. En niet van zomaar een technologie uiteraard. Het gaat om moderne LED-technologie. De voordelen hiervan zijn wel bekend. 

  Onze tip: kies voor een LED-paneel met afstandsbediening. Aan- en uitzetten, de lichtkleur en helderheid aanpassen kan niet eenvoudiger.

  Hanglampen voor in de keuken

  Hanglampen in de keuken? Zeker! Bijvoorbeeld boven een eettafel in een leefkeuken of boven een werkblad. Voor beide methoden hebben we een kleine tip: hang de lamp in de keuken niet zo laag dat u de persoon tegenover u aan de eettafel niet meer herkent of dat u er alleen nog een dikke krop sla onderdoor kunt schuiven.

   

  Qua stijl hebt u vrije keuze (stoffen kappen worden niet aanbevolen - trefwoord: keukendampen en -geuren). Boven de eettafel of boven het werkblad: een hanglamp zorgt voor gericht licht naar - u vermoedt het al - beneden. Zo staat uw feestelijke maaltijd mooi in de spotlight, zowel tijdens de bereiding als tijdens de verorbering.

  Transparante LED Designer plafondlamp Curling
  Helder ledpanel Philia, meerkleurig
  6727109

  Spots in de keuken

  Flexibiliteit is helemaal uw ding - ook voor wat betreft keukenverlichting? Of ziet het er qua keukenverlichting op dit moment nog zo uit: te veel hoeken en nissen. Zeker te weinig licht daarvoor? Geen zorgen. Ook hier bestaat een oplossing voor. Die heet in dit geval: spots. Deze zijn verkrijgbaar als varianten met één lamp, maar ook in versies met meerdere lampen.

   

  En vooral de laatstgenoemde versie kan precies de ontbrekende schakel zijn voor uw keukenverlichting. Want met spots met meerdere lampen krijgt u licht - veel licht. In elke hoek van de keuken. En dat met slechts één plafondaansluiting. Het geheim: flexibiliteit. Voor wat betreft het aantal spots. Maar ook qua beweeglijkheid. Nee, daarmee doelen we niet op uw beweeglijkheid. We bedoelen de spots. Als deze ook flexibel draaibaar en zwenkbaar zijn, dan wordt het nog gemakkelijker om in de keuken perfect licht te krijgen. 

  Onderbouwlampen voor in de keuken

  Is dat nu een aardappel of toch een tomaat? Waar zit de aan/uit-knop van de blender? Waarom smaken de noedels vandaag zo raar - was dat toch geen zout? Als u zichzelf dit soort vragen stelt en u weet dat het niet komt doordat u het koken nu pas echt ontdekt hebt, maar omdat u gewoonweg niets kon zien - vanwege allerlei schaduwen en omdat het te donker was: tsja, dan moet u toch echt iets doen aan de verlichting. Op het werkblad in de keuken. Met direct licht. Geen schaduwen, geen donkere plekjes en geen verblinding meer.

   

  Onderbouwlampen of meubelverlichting zijn hiervoor perfect geschikt. De eerstgenoemden worden onder het keukenkastje geplakt of vastgeschroefd. De laatstgenoemden worden direct in het keukenkastje geplaatst. Maar ook opbouwspots op keukenkastjes of downlights in het plafond boven het kookeiland zijn een prima keuze voor een goede verlichting in de keuken. Dan hoeft u de voorgaande vragen nooit meer te stellen.

   

  Onze tip: meer weten over onderbouwlampen? Hoe kunt u deze praktische verlichting bijvoorbeeld onder het keukenkastje bevestigen? Zijn deze onderbouwlampen ook in een draadloze variant met batterij verkrijgbaar? Lees dan hier even verder!

  Wandlampen voor in de keuken

  Als het geen lichtbalk onder de keukenkastjes is, dan zal een wandlamp in de keuken eerder deel uitmaken van een combi met de eetkamer. Dat is bij u precies het geval? Pak dan een mooie keukenwandlamp die de charme van zowel de eetkamer als de keuken onderstreept. Natuurlijk moet deze ook enige basishelderheid bieden.

  Zonder keukenwandlamp lukt niets in uw heel normale keuken? Let er dan op dat de lampen in de buurt van gootstenen de juiste vochtbescherming hebben (IP-beschermingsklasse). En kies vooral geen model met stoffen kap! U zou de kap al binnen de kortste keren grondig willen reinigen, omdat er vuil en keukengeuren aan blijven kleven. Maar zo grondig kunt u een stoffen kap niet reinigen - bewaar deze gezellige verlichtingsoplossing dan ook maar voor de woonkamer .

  9954063
  9954063
  Beschilderbare gipsen wandlamp Pocillo

  Is keukenverlichting dimbaar?

  Ja, als u wilt, kan uw nieuwe keukenlamp ook gedimd worden. Bijvoorbeeld als u aan de eettafel van uw woonkeuken zit en van de hectische naar de ontspanningsmodus wilt overschakelen. Of als u aan het aanrecht nog even van een kop koffie wilt genieten. Of... of... nou ja, u begrijpt het wel. Het kan gewoon nodig of zelfs heel praktisch zijn om niet altijd dezelfde helderheid in de ruimte te hebben.

  Maar! Ja, er is eigenlijk een "maar". Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het dimmen. Maar zo dramatisch is dat ook weer niet. Want keukenlampen zijn dimbaar - klopt. Maar niet allemaal. Dit kan van model tot model sterk verschillen.

  Misschien wilt u ...

  • een keukenlamp met verwisselbare lichtbronnen.
   Dan hebt u meestal een geschikte externe dimmer nodig. En een lichtbron die ook gedimd kan worden. Met LEDs - natuurlijk de enige echte keuze! - hoeft u alleen maar in de productdetails te kijken of er "Dimbaar - ja" staat.
  • keukenverlichting met vast geïnstalleerde LEDs.
   Kijk dan gewoon in de productdetails van de lamp of er "Dimbaar - ja" en "Dimmer - inbegrepen" staat. Dan kunt u er naar hartenlust op los dimmen. Als er echter "Dimbaar - ja" en "Dimmer - niet inbegrepen" staat, dan hebt u een externe dimmer nodig. Helaas wel.
  • een keukenlamp met "EasyDim"-technologie.
   Dan gaat u als volgt te werk: bestellen, monteren, dimmen maar. Deze lampen worden gewoon gedimd via de normale wandschakelaar.
  • een keukenlamp met Smart Home-technologie.
   Dan is er heel veel keuze. Ook qua verlichtingsmogelijkheden. Dan kunt u, zoals met de Philips Hue, niet alleen het licht van de lamp dimmen, maar ook de lichtkleur veranderen, lichtscenario's instellen, enzovoort. Hiervoor hebt u meestal een mobiele telefoon, WLAN en een radiobrug tussen de twee componenten nodig. 

  Waar kan ik dat nog eens teruglezen - die informatie over "dimbaar"? En hoe zit het als het er zo en zo uitziet in mijn keuken en ik die dimmer nodig zou hebben, vraagt u zichzelf af. Vragen over vragen. Maar ook antwoorden. Die hebben wij voor u! Want als u vragen hebt over lampen en verlichting, pak dan gewoon de telefoon of stuur ons een kort bericht. We kijken er altijd naar uit om van u te horen. De contactgegevens vindt u hieronder.

  In welke stijl kan ik mijn nieuwe keukenlampen kiezen?

  6086052
  1053240
  9634055

  Nou, in de stijl die u bevalt. U bent een absolute fan van retro en vintage en u hebt onze pagina met moderne plafondlampen sneller weg geklikt dan u deze twee woorden kunt uitspreken? Of is uw hele huis een echt designkunstwerk? Iets anders dan een echte Louis Poulsen of Artemide-hanglamp treffen we niet aan in uw winkelmandje - laat staan bij u thuis? Hoeft ook helemaal niet! Want ook bij de keukenverlichting kunt u kiezen voor uw favoriete stijl. Van modern en landhuis tot vintage, retro, Scandinavisch en design: alles is mogelijk. En nog veel, veel meer.

  Naast de smaak is het vaak ook afhankelijk van welke keukenverlichting u zoekt. De LED-panelen hebben bijvoorbeeld vooral een modern design - excuses aan iedereen die net op zoek was naar zo'n lamp in een echte, rustieke landelijke look: misschien een andere keer. Ook onderbouwlampen, lichtbalken en inbouwspots hebben bovenal één taak: praktisch zijn. Het ontwerp? Nou, laten we zeggen dat dat nogal discreet is. Deze verlichtingsoplossingen worden immers weggewerkt onder de keukenkastjes of in het plafond. De lamp zelf verdwijnt naar de achtergrond, terwijl het licht het stralend middelpunt van de keuken wordt!

  Kunnen LEDs ook worden gebruikt in de nieuwe lampen in uw keuken?

  Natuurlijk kan dat ook, daar is geen twijfel over mogelijk. Dat is trouwens ook een van de beste ideeën die u op dit moment qua verlichting kunt hebben. LED is immers niet meer de toekomst van verlichting... - misschien raadt u het al - dit is de verlichting van het heden! En het allerbeste hiervan: afhankelijk van de keukenlamp die u uiteindelijk kiest, is het zelfs mogelijk dat u nergens nieuwe lichtbronnen hoeft te gebruiken. Is dat niet geweldig? Net als bij de verlichting in de andere kamers van uw huis, hebt u ook bij uw nieuwe keukenlamp de keuze. Waar kan ik dan uit kiezen, vraagt u zich nu misschien af? Nou, dat is vrij eenvoudig. U kunt kiezen uit lampen met verwisselbare lichtbronnen en lampen met vast geïnstalleerde lichtbronnen.