Filament lampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Filamentlampen - net als de gloeilamp, alleen beter

  U kunt ze gewoon niet vergeten? Dat hoeft ook helemaal niet. Met moderne filamentlampen is het net alsof de goede oude gloeilamp er nog steeds is. Alleen dan met veel voordelen die u voorheen niet had. En dat zijn precies de pluspunten die de moderne LED-technologie biedt: een lange levensduur, hoge schakelvastheid, laag energieverbruik en flexibiliteit in lichtkleur.

  Tip: ze zijn hoe dan ook nostalgisch. Om met filamentlampen een nóg gezelligere sfeer te creëren, zijn bijzonder warme kleurtemperaturen vanaf 1800 Kelvin ideaal. Gewoon uitproberen en genieten maar.

  Wat zijn filamentlampen precies?

  Eigenlijk is dat vrij eenvoudig. Men neme een oude gloeilamp en steekt daar staafvormige LED-elementen in. De filamentlamp is klaar. Filamenten zijn gloeidraden (ook wel kooldraden genoemd) - in dit geval LED-gloeidraden.

  Wilt u daar meer over weten? Geen punt: conventionele LED-lampen hebben een matte bol en een grijs koellichaam aan de onderkant. In plaats daarvan hebben LED-filamentlampen kleine LEDs die verbonden zijn om zo langwerpige gloeidraden te vormen. De warmte wordt via het vulgas aan de bol afgegeven. Daarom hebben ze geen koellichaam nodig.

  filament lamp mit kooldraad

  Passen filamentlampen in elk lamp?

  Dat hangt af de fitting van uw lamp. In de webshop kunt u filteren op "fittingen". E27, E14, G9 en vele andere gestandaardiseerde sokkels zijn beschikbaar. U kunt de afmetingen van de gehele lamp terugvinden in de productdetails onder "Lengte" en "Diameter". Niet elke filamentlamp is immers even lang en breed. Controleer dus eerst of deze in uw lamp past. 

  Zijn LED-filamentlampen dimbaar?

  Afhankelijk van de stemming en de situatie is een andere lichtintensiteit geschikt. Dit roept terecht de vraag op of u uw filamentlamp ook kunt dimmen. Als op de verpakking van de lichtbron staat dat deze dimbaar is, dan zijn er geen beperkingen. De geschikte dimmer staat eveneens op de verpakking vermeld. Of natuurlijk in de webshop onder de technische gegevens.

  filament kooldraad lampen

  Voor welke kleurweergave moet ik kiezen?

  De ogen eten mee. Het licht beïnvloedt in aanzienlijke mate hoe lekker het eten eruitziet. De kleurweergave-index geeft aan hoe natuurlijk het eruitziet. Dit is natuurlijk niet alleen belangrijk voor de runderfilet, maar ook voor een blouse. Als deze er buiten ineens heel anders uitziet dan in de winkel, dan was de kleurweergavewaarde zeker niet de hoogste. Informatie over de kleurweergave vindt u op de verpakking van de lamp of - in onze webshop - onder de technische gegevens. Bij gloeilampen vindt u dit onder "Ra", bij LEDs onder "CRI". Dat staat voor Colour Rendering Index. Vanaf een waarde van > 90 zit u goed qua natuurlijke uitstraling.  

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.