Glazen plafondlampen

Glas en licht - de volmaakte plafondlamp

Glas is een van de weinige materialen die zelfs in de loop van lange tijd niet verandert. Glas roest niet, rot niet en behoudt de vorm die het eenmaal heeft aangenomen. Waarschijnlijk behoort het daarom tot het meest gewilde materiaal voor het maken van plafondlampen. Voor plafondlampen kunnen verschillende glassoorten worden gebruikt. De eigenschappen van een lamp worden bepaald door de glassoort.

Opaalglas zorgt bijvoorbeeld voor diffuus licht met een warme uitstraling. Plafondlampen van opaalglas worden daarom vaak in slaapkamers en huiskamers gebruikt.

Kristalglas daarentegen heeft sterk lichtbrekende eigenschappen. De plafondlamp creëert kunstzinnige lichteffecten op de muur.

Triplexglas bestaat uit drie lagen. Meestal wordt een laag opaalglas ingesloten door twee lagen kristalglas. De binnenste laag kristalglas zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig over het hele glas van de plafondlamp wordt verdeeld. Het opaalglas zorgt voor het warme aangename licht. Op die manier wordt het licht beter benut en komt de plafondlamp extra goed tot uiting.

Fabrikanten en ontwerpers maken gebruik van de verschillende eigenschappen van glas om totaal verschillende modellen van een plafondlamp te creëren. Van de eenvoudige halfronde schaal en de plafonnière van sierglas tot echte lichtkunstwerken.

Betoverende voorbeelden vindt u ook in onze categorie 'kristallen pendellampen' of 'design hanglampen'. Het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.