Grondstralers

Grondspots - helder licht op de grond

De grondspot is een bijzondere lamp onder de buitenlampen. Zoals de naam al zegt, wordt een grondspot meestal op de grond gemonteerd. Enkele modellen kunnen daarnaast ook aan de wand of bijvoorbeeld op een muur geplaatst worden. Naast dit soort grondspots worden andere types ook in de grond ingebouwd. Om deze grondspots beter te kunnen onderscheiden, worden die ook wel aangeduid met grondinbouwspots of grondinbouwlampen.

Het doel van de grondspot

De lichtbundel die de verschillende modellen van de grondspot produceren, kan verschillend zijn. Er zijn smal en breed stralende, symmetrisch en asymmetrisch stralende grondspots. Smal stralende grondspots zijn bijzonder goed te gebruiken als accentverlichting buitenshuis. Het gerichte licht van een smal stralende grondspot zet objecten, struiken of bomen in het middelpunt. Breder stralende grondspots zijn eerder ter oriëntatie en nuttig voor de veiligheid in de tuin. Voorzien van bewegingssensoren en energiezuinige LED's zijn zulke grondspots niet alleen nuttig, maar ook zeer energiezuinig.

Heel praktisch en populair: grondspots op zonne-energie

Omdat grondspots echte buitenlampen zijn, is het vanzelfsprekend dat er ook een variant bestaat op zonne-energie. Grondspots die op zonne-energie werken, zijn voorzien van een zonnepaneel en een accu. Men moet erop letten dat het paneel niet op een te schaduwrijke en donkere plek in de tuin geplaatst wordt, zodat de grondspot de energie van de zon optimaal kan benutten.

Een grondspot die buiten wordt geplaatst, moet net als elke andere buitenlamp oerdegelijk zijn en bestand zijn tegen vocht en vuil. Bij aankoop van een grondspot moet dus niet alleen gelet worden op design en functionaliteit, maar ook op materiaal en beschermingsklasse (IP).


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488 Contact

Ma t/m Do 09-18 uur
Vr 09-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.