Grondstralers

Grondspots

Zet de tuin in de spotlights!

Zwarte grondspots

Waarvoor worden grondstralers gebruikt?

Grondstralers worden buitenshuis gebruikt om meer licht te creëren voor meer veiligheid rondom het huis of om decoratieve accenten te leggen. Met deze accenten zet u bijvoorbeeld het bloembed, een tuinhuisje, de gevel of kunstobjecten 's nachts in de spotlights.

In de professionele sector worden grondspots gebruikt voor bijvoorbeeld de verlichting van kastelen, monumenten, kunstobjecten en grote bedrijfsgebouwen.

Waar moet ik op letten bij de keuze van grondspots?

De meeste grondspots hebben een beschermingsklasse van IP44 of hoger. Dit is noodzakelijk omdat de lampen voortdurend blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden. Daarom hebben de grondstralers speciale bescherming nodig tegen vocht en vreemde voorwerpen.

Afhankelijk van de locatie, bijvoorbeeld in de buurt van vijvers, kan een hogere beschermingsklasse noodzakelijk zijn. Aan de andere kant kan een lagere beschermingsklasse al voldoende zijn voor overdekte gedeeltes.

Het volgende overzicht toont welke beschermingsklasse voor wat staat:

Grondstralers zilver
Cijfer IPX4Bescherming tegen voorwerpen
0Geen bescherming
1Bescherming tegen voorwerpen ≥ 50mm
2Bescherming tegen voorwerpen ≥ 12,5 mm
3Bescherming tegen voorwerpen ≥ 2,5 mm
4Bescherming tegen voorwerpen ≥ 1 mm
5Stofbescherming
6Stofvrij
Cijfer IP4XBescherming tegen vocht
0Geen bescherming
1beschermd tegen druppelend water
2beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15°
3beschermd tegen sproeiend water
4beschermd tegen opspattend water
5beschermd tegen waterstralen
6beschermd tegen stortbuien
7beschermd tegen onderdompeling tot 1m diep en 30 minuten lang
8beschermd tegen verblijf onder water
Zwarte grondstralers

Wat zijn de voordelen van grondspots met een grondspies?

Grondspots met grondspies kunt u in elke geschikte ondergrond plaatsen en op elk moment naar wens verplaatsen. Zo vindt u gemakkelijk de perfecte positie voor de verlichting door het simpelweg uit te proberen.

De meeste grondspots zijn voorzien van een grondspies, maar er zijn ook varianten die vastgeschroefd kunnen worden, bijvoorbeeld voor in betonvloeren.

Zijn er ook grondspots op zonne-energie verkrijgbaar?

Een grondspot op zonne-energie is bijzonder geschikt als u deze gebruikt voor decoratieve doeleinden. Richt het zonnepaneel daarbij zodanig uit dat dit maximale zonnestraling kan opvangen. Bovendien moet het paneel altijd schoon zijn en niet bedekt zijn met bladeren of iets dergelijks.

Deze spots zijn bijzonder geschikt voor decoratieve doeleinden, omdat u geen kabels hoeft te leggen en omdat deze geen elektriciteit verbruiken. Daarom hebben grondspots op zonne-energie vaak een grondspies, zodat u deze gemakkelijk op elk gewenst moment kunt verplaatsen naar een plekje waar het wél zonnig is.

Voor veiligheidsdoleinden mogen deze grondspots echter niet gebruikt worden, omdat het accuvermogen op bewolkte dagen aanzienlijk lager kan zijn.

Grondstraler zwart

Wilt u meer weten over grondspots of een ander onderwerp met betrekking tot licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of via het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€ 10 korting

*Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.