Halstralers

Halstralers voor verlichting van oppervlakken in productie- en magazijnhallen

Halstralers: breed- of diepstralend?

Een belangrijk kenmerk van halstralers is hun lichtspreiding. Om deze reden onderscheidt men hal-diepstralers en hal-breedstralers. Halstralers die als diepstraler worden aangemerkt, hebben een smalle lichtspreiding en zijn daardoor geschikt voor doelgerichte verlichting. Breedstralers daarentegen worden vanwege hun bredere lichtspreiding toegepast voor het gelijkmatig belichten van grotere oppervlakken.

Verschillende uitvoeringen van halstralers

In hallen met wisselende lichtinval door ramen of bovenlichten is het zinvol de halstralers niet de hele dag even sterk te laten branden. Dimbare halstralers laten zich aanpassen bij de inval van daglicht en kunnen daardoor ook nog bijdragen tot het verlagen van de energiekosten.

Verder zijn bijv. reflectoren een bijzonder onderdeel van halstralers. Deze kunnen gemaakt zijn van aluminium of acryl. Speciale afdichtingsruiten (bijv. voor bescherming tegen stof) kunnen de beschermingsklasse van halstralers die aan extreme omstandigheden blootstaan nog verhogen. Ook slagvast acrylglas maakt dat een halstraler is opgewassen tegen de vereisten van de omgeving.

Montage van halstralers

Al naar de condities in een productie- of magazijnhal, kunnen halstralers direct onder het plafond gemonteerd worden, dan wel afzonderlijk aan kettingen gehangen of aan een stroomrail bevestigd worden.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€ 10 korting

*Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.