Hermetische opbouwlampen

Hermetische opbouwlampen als doelmatige standaardverlichting

De hermetische opbouwlamp is een bijzonder soort opbouwlamp. Ze wordt vaak alleen maar waterdichte lamp genoemd; hierdoor wordt echter het verschil met een waterdichte inbouwlamp buiten beschouwing gelaten. Hermetische opbouwlampen zijn lampen met meestal langwerpige armaturen, uitgerust met TL buizen. In tegenstelling tot lichtlijnen zijn hermetische opbouwlampen geheel gesloten; ze hebben een "bak" van kunststof, die de lamp en de fitting huisvest en beschermt. Al naar gelang de beschermingsklasse en de kwaliteit van de kunststof zijn deze opbouwlampen zeer robuust.

Toepassingsgebieden voor hermetische opbouwlampen

Daar hermetische opbouwlamp en qua uiterlijk heel neutraal, om niet te zeggen eenvoudig zijn, zijn de toepassingsmogelijkheden legio. Deze lamp past moeiteloos in de meest verschillende ruimtes. Ze worden bij voorkeur toegepast in openbare gebouwen, kantoren, ziekenhuizen of magazijnen. Waterdichte opbouwlampen hebben het voordeel dat ze een gelijkmatige helderheid hebben en de hele ruimte belichten. Bovendien kunnen ze worden uitgebreid tot grotere verlichtingssystemen voor kantoren en zijn dan bijzonder geschikt voor doelmatige verlichting van grote oppervlakken.

Maar ook thuis moet de bruikbaarheid van de waterdichte opbouwlamp niet onderschat worden. Zo is het de perfecte lamp voor kelders en hobbyruimtes, of ook voor de (bij-)keuken. Qua design kun je aan een waterdichte opbouwlamp geen bijzondere eisen stellen, maar in doeltreffendheid is ze niet te evenaren.

Bijzondere uitvoeringen van de hermetische opbouwlamp

Willen hermetische opbouwlampen worden toegepast in vochtige ruimten of op plaatsen met stof- en brandgevaar, dan moeten ze aan zekere eisen voldoen. Ze moeten tenminste beschermingsklasse IP65 hebben, om bestand te zijn tegen stof en spuitwater. Voor het huis van waterdichte opbouwlampen zijn er verschillende kunststofsoorten die van elkaar verschillen in hardheid en daarmee in slagvastheid. Wanneer hermetische opbouwlampen aan deze eisen voldoen, zijn ze geschikt voor gebruik in ruimten waarin bijzondere omgevingscondities gelden, zoals zwembaden, sauna's en badkamers.

Heeft u liever een waterdichte lamp waarvan het armatuur nog minder opvalt en verder op de achtergrond treedt, dan kunt u kijken naar een hermetische inbouwlamp. De hermetische inbouwlamp wordt in het plafond gebouwd en daarom sluit het armatuurhuis zo goed mogelijk bij het plafond aan.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 09-18 uur
Vr 09-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.