Hermetische opbouwlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Vochtbestendige lampen

  Compromisloze functionaliteit voor vochtige ruimtes

  De duidelijk omschreven taak van een lamp voor vochtige ruimtes: vochtwerende verlichting, bijvoorbeeld voor in de wasruimte. Al naar gelang de beschermingsgraad en de aard van de behuizing zijn deze lampen voor vochtige ruimtes zeer ongevoelig en robuust. Dit maakt deze verlichting niet alleen interessant voor gebruik thuis, maar ook voor commercieel gebruik.

  verlichting voor vochtige ruimtes

  Welke speciale bescherming heeft verlichting voor vochtige ruimtes?

  Vochtbestendige lampen zijn aanbouwlampen en bestaan uit een plastic kuip die de lichtbron en de fitting beschermt.

  De meest gebruikte vochtbestendige lampen hebben minstens een IP 65-beschermingsgraad, waardoor de verlichting stofdicht is en beschermd is tegen waterstralen. Er zijn verschillende soorten plastic voor de behuizing van aanbouwlampen, die verschillen in hardheid en dus schokbestendigheid.

  Zo is er bijvoorbeeld voor de wasruimte een lagere schokbestendigheid en een hoge vochtbestendigheid noodzakelijk. In parkeergarages hangen vaak vandalismebestendige varianten. In fabrieksgebouwen worden ook kuiplampen met explosiebeveiliging gebruikt.

  Welke lichttechniek bevatten vochtbestendige lampen?

  Vanwege de langwerpige vorm van vochtbestendige lampen werden en worden er nog steeds fluorescerende tl-lampen gebruikt. Een uitstekend alternatief is echter LED: ofwel als vervanging voor een conventionele ontladingslamp, ofwel als vast geïnstalleerde LED-printplaat.

  De LED-verlichtingstechnologie heeft een hoger lichtrendement, d.w.z. dat een LED meer helderheid uit minder watt genereert. LED verlichting voor vochtige ruimtes bespaart zo energie en kosten. Deze lampen zijn bovendien meteen 100% helder - het grootste voordeel voor veel gebruikers in vergelijking met klassieke lampen die eerst een tijdje flikkeren als u deze inschakelt.

  verlichting voor vochtige ruimtes
  vochtbestendige lampen

  Hoe worden deze lampen in vochtige ruimtes geïnstalleerd?

  Vochtbestendige lampen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen: 60, 120, 150 of 180 cm. Naast wandmontage- en plafondmontagemodellen zijn er ook uitvoeringen die als een hanglamp te monteren zijn.

  Voor een commerciële toepassing wordt meestal een nauwkeurig verlichtingsontwerp opgesteld. Als u de vochtbestendige lamp voor thuis nodig heeft, bijvoorbeeld in de wasruimte of hobbyruimte, dan is het alleen een kwestie van de juiste maat. De installatie kunt u het beste overlaten aan een gekwalificeerde elektricien.

  Wat zijn langwerpige armaturen?

  Langwerpige armaturen kunnen een ruimte gelijkmatig verlichten. Hiervoor beschikken langwerpige armaturen over handige steekverbindingen waarmee de afzonderlijke armaturen met elkaar verbonden kunnen worden.

  Wilt u meer weten over vochtbestendige lampen of een ander onderwerp met betrekking tot licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of via het contactformulier.

  lampen voor vochtige ruimtes
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.