Huisnummerverlichting

Een huisnummer: handig en mooi hulpmiddel

Bij het kiezen van een huisnummer moet je je niet blind staren op de vorm. Het huisnummer heeft vooral een belangrijk doel: het is een hulpmiddel voor de bezoeker om het gebouw waaraan het huisnummer bevestigd is goed te kunnen vinden. Bovendien zijn er met betrekking tot huisnummers in veel steden en gemeenten bepaalde voorschriften waaraan moet worden voldaan.

De invoering van de huisnummers

Vroeger, toen er nog geen huisnummers waren, hadden gebouwen en boerderijen zelf namen. Deze werden vaak afgeleid van het beroep of ambacht van de toenmalige huiseigenaren. Vanaf de 18e eeuw werden in grotere steden uiteindelijk huisnummers ingevoerd. Omdat veel namen vaker voorkwamen, was uiteindelijk een betrouwbaar en ordelijk systeem nodig. In de stad of op het platteland - tegenwoordig kan elk gebouw aan de hand van de straatnaam en het huisnummer eenduidig geïdentificeerd en gevonden worden. In veel steden en gemeenten bepaalt een actuele huisnummerverordening hoe je de huisnummers mag aanbrengen.

Niet alleen bij noodgevallen handig: verlichte huisnummers

Verlichte huisnummers of huisnummerlampen - een praktische combinatie van huisnummer en buitenwandlamp. Daardoor zijn huisnummers ook bij schemer en duisternis goed zichtbaar. Zijn de huisnummers verlicht door middel van solartechniek, dan is men volkomen onafhankelijk van stroom. Energiezuinige LED's worden ook gebruikt als verlichting voor huisnummers. Deze zijn uiterst robuust en duurzaam.
In veel Duitse steden is het verplicht om verlichte huisnummers aan te brengen. Door verlichte huisnummers kunnen taxichauffeurs, postbodes en wellicht ook spoedeisende diensten een bepaald huis onmiddellijk vinden.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 09-18 uur
Vr 09-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.