Huisnummerverlichting

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Een huisnummer met verlichting

  Zo vinden postbodes, bezoekers en ambulances snel uw huis

  verlichte huisnummers Paulmann

  Zijn verlichte huisnummers verplicht?

  Dat beslist de gemeente. Hoewel het in Duitsland over het algemeen verplicht is om een huisnummer aan te brengen, verschillen de voorschriften hieromtrent van plaats tot plaats.

  Een ding is zeker: een verlicht huisnummer maakt het voor postbodes en natuurlijk ook voor ambulances, politie en brandweer veel gemakkelijker om de weg te vinden. Een huisnummer met verlichting is dus zeker een goed idee!

  Alle huisnummers moeten duidelijk zichtbaar zijn vanaf de openbare weg.

  Onze aanbeveling: neem voor alle zekerheid contact op met uw gemeente als u iets aan uw huisnummer wilt veranderen. Voor overtredingen van de lokale regelgeving kan de gemeente namelijk boetes opleggen.

  Waar moet ik op letten bij huisnummerverlichting met bewegingsmelder?

  Verlichte huisnummers met een geïntegreerde bewegingsmelder besparen energie. U kunt echter beter een product kiezen dat altijd het huisnummer verlicht en daarnaast één extra lichtbron bedient via een bewegingsmelder.

  Want als uw huisnummer pas zou worden verlicht als er een beweging gedetecteerd wordt, dan moet de persoon zich al in de buurt van de voordeur bevinden. Dan schiet een verlicht huisnummer zijn doel voorbij.

  Een goede keuze voor grotere energiebesparingen is echter de huisnummerverlichting met een schemersensor. Deze zorgt ervoor dat de verlichting automatisch wordt ingeschakeld als het donker wordt en weer uitgaat bij het aanbreken van de dag.

  Huisnummer met verlichting Wofi
  Huisnummer met verlichting Esotec

  Hoe worden de verlichte huisnummers van stroom voorzien?

  Veel verlichte huisnummers beschikken tegenwoordig over geïntegreerde LED verlichting. In vergelijking met andere verlichtingstechnologieën verbruikt dit aanzienlijk minder energie. Als het huisnummer met verlichting over een fitting beschikt, dan is ook hier een moderne LED-lichtbron aan te raden.

  Daarnaast zijn er ook veel verlichte huisnummers met een zonnepaneel. Let bij zo'n huisnummer op een hoogwaardig ontwerp. Anders blijft de verlichting in het donkere seizoen uitvallen bij gebrek aan zonne-energie en een goede accu.

  Let verder bij de installatie van het zonnepaneel ook op dat luifels of schaduwen van bomen dit niet afdekken. Houd het zonnepaneel ook goed schoon, zodat dit optimaal de zonne-energie kan absorberen.

  Zijn verlichte huisnummers in verschillende ontwerpen verkrijgbaar?

  Net als buitenwandlampen zijn ook robuuste, onderhoudsvriendelijke, roestvrijstalen modellen populair voor huisnummers met verlichting. Zeer interessant zijn echter ook antracietkleurige ontwerpen of designs met glaselementen.

  Let op: veel gemeentes hebben voorschriften met betrekking tot de grootte, het materiaal en de kleur van de huisnummers. Win van tevoren informatie in bij uw gemeente om onnodige boetes te voorkomen.

  verlichte huisnummers Lucide

  Hebt u nog vragen over verlichte huisnummers of een ander onderwerp met betrekking tot licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of via het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.