Kinderkamer hanglampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Hanglampen voor de kinderkamer

  Licht voor de woonkamer van de kids

  In een kinderkamer is de hanglamp niet alleen de belangrijkste lichtbron - maar ook een in het oog springend hoogtepunt in het interieur! Want als u de lamp als volwassene uit de doos haalt, komen de herinneringen naar boven aan de kleurrijke piraten-, vliegtuig- of voetballamp die u als meisje of jongen aan het plafond van uw kinderkamer had hangen.

  Waarin onderscheidt een hanglamp voor de kinderkamer zich van een "normale" lamp?

  In de woonkamer van uw kids wordt over het algemeen veel meer geravot dan in de slaapkamer van de ouders. Omdat de hanglamp voor de kinderkamer in de kamer hangt en tijdens het spelen een keer "geraakt" kan worden, is deze gemaakt van hout of plastic voor de veiligheid - en nooit van glas.

  Kinderkamer hanglampen vliegtuig
  Hanglamp kinderkamer piratenschip

  Hoe hoog moet een hanglamp in de kinderkamer hangen?

  Of het nu gaat om een kussengevecht of om het klimmen op een stoel: bij het ophangen van een hanglamp in de kinderkamer geldt als basisregel dat avontuurlijke kinderen niet in de buurt mogen kunnen komen. Veiligheid heeft hier de allerhoogste prioriteit!

  Kinderkamer hanglampen brandweer

  Hoe helder moet een kinderkamerhanglamp zijn?

  Dit hangt af van de grootte van de kinderkamer - het mag niet té licht en ook niet té donker zijn. De hanglamp moet de basisverlichting van de kamer kunnen verzorgen.

  Het is ook mogelijk om de hanglamp te combineren met bijvoorbeeld een tafellamp voor op het bureau, die extra licht geeft bij het huiswerk maken. Een hanglamp kan immers nooit elk hoekje helder en zonder schaduwen verlichten.

  Wat is de optimale lichtkleur voor kinderkamer hanglampen?

  De optimale lichtkleur voor de sfeerverlichting in kinderkamers is warmwit met een kleurtemperatuur van minder dan 3300 Kelvin. Dit zorgt dat het licht in de kamer een gezellige en comfortabele sfeer neerzet.

  Voor de functionele verlichting in een kinderkamer daarentegen is universeel wit licht van tussen de 3300 en 5300 Kelvin beter, bijvoorbeeld op een bureau. Een bureaulamp produceert om deze reden een andere lichtkleur dan een kinderkamerhanglamp.

  Hanglamp kinderkamer helikopter

  Wilt u meer weten over hanglampen voor kinderkamers of een ander onderwerp met betrekking tot licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of via het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.