Kinderkamer hanglampen

Fantasierijk & functioneel: hanglampen voor de kinderkamer

Een hanglamp verlicht het vloeroppervlak van een kamer. Dit is ook de functie van hanglampen in kinderkamers. Een hanglamp voor kinderen moet voldoende licht geven om op de grond te kunnen spelen. Want, in tegenstelling tot volwassenen, gebruiken kinderen hun slaapkamer overdag voor allerlei verschillende activiteiten - en niet alleen om te slapen. Daarom vormt een hanglamp slechts een deel van de verlichting in de kinderkamer. Het is zinvol om de hanglamp in de kinderkamer aan te vullen met een bureaulamp en een lampje voor op het nachtkastje. Zo beschikt uw kind over voldoende licht bij het knutselen, bij het maken van huiswerk of bij het lezen in bed. Ook kunt u overwegen om naast de hanglamp een aantal wand- of vloerlampen toe te voegen, met een design dat past bij kinderen.

Hanglampen voor kinderen in veel varianten

Een hanglamp voor de kinderkamer moet functioneel zijn, maar moet er natuurlijk ook leuk uitzien. Zelfs kleine kinderen weten best wel hoe hun hanglamp eruit moet zien. Veel fabrikanten spelen in op de favoriete idolen van kinderen, wanneer zij de motieven voor hun lampen uitkiezen. Zo zijn hanglampen met afbeeldingen uit tekenfilms zoals "Cars","Kapitein Haak"of "Spiderman", heel erg populair. Hanglampen voor meisjes worden vaak opgeluisterd door prinsessen of Hello Kitty. Op de jongenskamer zie je vooral piraten, auto's en clowns. Maar ook neutrale plaatjes, zoals de zon,wolken of dieren kun je vinden op de hanglampen in de kinderkamer van nu. Nog altijd is er vraag naar hanglampen met figuren uit klassieke strips zoals Mickey Mouse en Donald Duck.

Kleine kindjes worden groot! Beginnen de kinderen te puberen? Dan willen ze wellicht liever een hanglamp uit de collectie hanglampen voor volwassenen.

Veiligheidsaspecten bij het kiezen van een hanglamp voor uw kind

Ook al hangen hanglampen zo hoog dat kleine kinderen er niet bij kunnen, toch is het bij aanschaf van een kinderkamerlamp belangrijk om over de veiligheid na te denken. Een hanglamp voor in de kinderkamer moet, net als alle kinderkamerlampen , vrij zijn van giftige stoffen. Ook mogen de lampen niet te heet worden. LED lampen zijn heel geschikt, omdat ze niet zo warm worden. Zo kan uw kind zich niet verbranden, als het per ongeluk de lamp aanraakt.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.