Kinderkamer tafellampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Tafellampen voor in de kinderkamer

  Kinderkamer tafellamp Niermann

  Het trouwe maatje bij het schilderen, lezen en huiswerk maken

  Als uw kind met zijn of haar neus bijna op het papier hangt als hij of zij huiswerk maakt, dan maakt een plafondlamp alleen geen schijn van kans. Dan is er in de kinderkamer een tafellamp nodig! Op het nachtkastje hoort sowieso een goede schemerlamp die voldoende licht geeft om lekker in bed te lezen en voor de oriëntatie 's nachts.

  Hoe helder moet een kindertafellamp zijn?

  Volwassenen kunnen het nauwelijks geloven, maar meisjes en jongens staan te popelen om hun eerste huiswerk te maken! En zodra de tafellamp in de kinderkamer niet alleen maar mooie decoratie is, maar ook praktisch in gebruik, dan speelt de helderheid een rol. Deze moet minstens 400-500 lumen bedragen.

  Welke lichtkleur wordt aanbevolen voor tafellampen in kinderkamers?

  Dat hangt af van waar in de kinderkamer de tafellamp wordt gebruikt. Als deze naast het bed staat voor mooi licht 's avonds, dan is een gezellige, warmwitte lichtkleur (minder dan 3300 Kelvin) aan te raden om te ontspannen.

  Aan het bureau wordt daarentegen geconcentreerd gewerkt. De optimale lichtkleur hiervoor is universeel wit (tussen 3300 en 5300 Kelvin). Dergelijke lampen worden bijvoorbeeld ook op kantoor gebruikt. De informatie over de lichtkleur vindt u in de artikelgegevens.

  Let op: sommige tafellampen worden geleverd zonder lichtbronnen. Bij deze lampen kunt u eenvoudig de geschikte lichtbron met een warmwitte kleurtemperatuur bestellen.

  Kinderkamer tafellamp Dalber
  Tafellamp kinderkamer Elobra

  Welke lichtbronnen zijn geschikt voor kinderkamerlampen?

  Gebruik voor meer veiligheid met betrekking tot de tafellamp in de kinderkamer geen glazen lichtbronnen gebruikt, maar breekvaste lichtbronnen van plastic. Vermijd daarnaast spaarlampen, omdat deze kwik bevatten.

  De juiste keuze voor de lamp is LED-technologie. Deze is niet alleen bijzonder duurzaam en schakelvast, maar bespaart ook nog eens tot wel 90% elektriciteit in vergelijking met conventionele gloeilampen.

  Zorg er ook bij LED-lampen voor dat deze een warmwit, comfortabel licht hebben met een kleurtemperatuur van minder dan 3300 Kelvin en een passende lichtsterkte. Voor tafellampen zijn lichtbronnen met een helderheid van 400 lumen of meer gebruikelijk. Voor decoratieve doeleinden kunt u echter ook lichtbronnen gebruiken met minder lumen.

  Waarom is een goede schemerlamp belangrijk in kinderkamers?

  Zodat uw zoon of dochter zich 's nachts kan oriënteren, om even te lezen of om bij comfortabel licht lekker in slaap te dommelen. Een schemerlamp vervult allerlei belangrijke taken in de kinderkamer.

  Het licht moet verblindingsvrij zijn, waar een kap in vrolijke kleuren meestal voor zorgt. Een speciale tip: een touchdimmer. In plaats van de lichtschakelaar te zoeken, kan uw kind gewoon de tafellamp aanraken om het licht aan te doen. Hij of zij zal nooit meer zonder willen!

  Wilt u meer weten over kinderkamertafellampen of een ander onderwerp met betrekking tot licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of via het contactformulier.

  Tafellamp kinderkamer MacoDesign
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.