Klassieke / antieke tafellampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Tafellampen antiek/klassiek

  Een beetje 'stijl van vroeger'

  Klassiek mooi: antieke/klassieke tafellampen zien er uit alsof ze uit een andere tijd komen. Deze lampen zijn karaktervolle inrichtingsobjecten die ons huis verrijken. Perfect voor edele interieurs of als stijlvol accent op uw bureau!

  Wat is kenmerkend voor een antieke/klassieke tafellamp?

  Een messing frame met decoratie-elementen kenmerkt de meeste antieke/klassieke tafellampen. Glanzend metaal in combinatie met een glazen kap, deels rijk versierd met details. Ook crèmekleurige stoffen lampenkappen of gladde metalen lampenkappen zijn bijzonder geliefd.

  antieke tafellampen
  klassieke tafellampen bankierslamp
  klassieke tafellampen brons

  Waar worden antieke tafellampen gebruikt?

  Antieke en klassieke tafellampen zijn een populair accessoire op bijzettafels, bijvoorbeeld naast de leesstoel. De lampen zijn echter ook te vinden op het nachtkastje en als prestigeobject op het bureau. Kenmerkend voor deze laatste categorie is de bankierslamp met een gepolijst messing frame en een groene glazen kap.

  Waar moet ik een antieke tafellamp op het bureau neerzetten?

  Het allerbelangrijkste is dat u aan uw bureau documenten goed kunt lezen! U wilt natuurlijk voorkomen dat uw eigen handen vervelende schaduwen werpen. Daarom zet u de bureaulamp aan de linkerkant als u rechtshandig bent en aan de rechterkant als u linkshandig bent.

  Zijn er dimbare antieke/klassieke tafellampen?

  Vanuit authentiek perspectief: antieke en klassieke tafellampen beschikken meestal niet over functies zoals een bedieningspaneel om de helderheid aan te passen. Dat is bij veel moderne LED-tafellampen wél het geval.

  Het is echter wél mogelijk om een LED-lamp met geïntegreerde dim- of smarthome-technologie in de fitting van de tafellamp te draaien. Dan kunt u het licht via uw smartphone configureren. Naast het dimmen zijn er dan ook nog andere functies beschikbaar. Dit is afhankelijk van de gekozen lamp – denk hierbij bijvoorbeeld aan RGB-kleurverandering.

  antieke tafellampen

  Wilt u meer weten over antieke/klassieke tafellampen of een ander onderwerp met betrekking tot licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of via het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.