Landelijke plafondlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Plafondlampen in landelijke stijl: modern wonen met een rustieke touch

  plafondlampen landelijk

  Waarmee onderscheidt de landelijke stijl zich?

  De landelijke stijl ook wel landhuisstijl genoemd, staat bij ons voor: gezelligheid, eenvoud en ook onthaasting. In de hectische grote steden, waar de tijd nooit stil lijkt te staan, zijn we hier ook steeds vaker naar op zoek.

  Een succesvolle landhuisstijl omvat meer dan een plafondlamp in de landelijke stijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het juiste wandontwerp, de gebruikte materialen voor het meubilair, de decoratie of ook de harmoniserende kleuren. Toch is de plafondlamp in landelijke stijl hier een centraal element van. Want zonder de een landelijke plafondlamp zou alles donker zijn. Deze lampen creëren de basisverlichting van de ruimte.

  Een plafondlamp combineert rustieke onderdelen zoals ijzer met andere natuurlijke materialen zoals hout en crèmekleurige of witte glazen lampenkappen. Dit resulteert in een lamp met zeer warme, waardige kleuren. Hiermee associëren wij gezelligheid.

  Welke landelijke plafondlamp voor welke ruimte?

  In principe heeft elke ruimte basisverlichting nodig. Verschillende ruimtes kunnen echter verschillende eisen aan de lamp stellen.
  plafondlampen landelijk

  In de woonkamer

  De woonkamer is een centrale leefruimte. Hebt u gekozen voor een houten eettafel met een houten bank erbij? Omdat u hier na het werk even gaat zitten om een biertje te drinken? Ook prima! Maar misschien hebt u wel een comfortabele oorfauteuil in uw woonkamer. Daar hebt u een vloerlamp naast gezet om de boeken uit uw grote boekenkast te lezen. Misschien ontspant u ook gewoon af en toe op de bank.

  Ongeacht hoe uw persoonlijke landelijke stijl er ook uitziet: u hebt een plafondlamp in de landelijke stijl nodig om dit überhaupt allemaal te kunnen zien. Kies voor krachtige modellen, tenzij u de echt rustieke charme van oude landhuizen verkiest, waar 's avonds en 's nachts geen licht brandt.

  plafondlampen landelijk

  Keuken

  De keuken is een plaats met veel lampen die gericht zijn op functionaliteit. Dit omvat onderbouwlampen onder de keukenkastjes of bijvoorbeeld hanglampen boven de werkbladen - uiteraard in een mooi design en met LED-verlichtingstechnologie. Per slot van rekening zegt niemand dat u niet alle voordelen van de moderne verlichtingstechnologie in een moderne landelijke stijl mag gebruiken!

  Daar moet iedereen zich bij de inrichting aan de hand van een landelijke stijl zich bewust van zijn: als u de inrichting naar wens combineert met andere stijlen, wordt het geheel individueler - en dat maakt u gelukkiger. Het is heel goed mogelijk dat u van het rustieke afwijkt naar een moderne, lichte landhuisstijl met licht hout en heldere vormen. Dat lijkt veel op Scandi, nietwaar? Dat klopt! Omdat de Scandinavische stijl ook niets anders is dan de Scandinavische variant van de landelijke stijl. Hoe, dat wist u niet?

  plafondlampen landelijk

  Gang

  Als we de landhuisvilla even buiten beschouwing laten, zijn gangen meestal vrij smal. En laag. Daarom kiezen we voor in de gang voor landhuisplafondlampen die de ruimte niet nóg kleiner maken dan deze al is. Een lamp van geringe hoogte helpt om de ruimte in een authentieke landhuisstijl te verlichten en tegelijkertijd ruimte te besparen.

  Als u echter weinig belang hecht aan rustieke monturen en kleine keramische lampenkappen in de gang, dan bevelen wij u uiterst moderne inbouwspots aan. Deze passen perfect in het plafond, zodat het houten plafond en de lamp één worden. Veel Nature Style-hotels gebruiken dit speciale designelement, dat er niet per definitie traditioneel uitziet, maar juist echt heel erg stijlvol.

  plafondlampen landelijk

  Slaapkamer

  Als u in uw landhuis in bed ligt en naar het plafond kijkt, moet u niet verblind worden door het licht van een landhuisplafondlamp. Let hier voornamelijk bij het richten van plafondlampen met meerdere lichtbronnen op. Een aantrekkelijke oplossing is een naar boven gerichte lichtbron die door reflectie van het plafond en de wand voor een zeer zachte lichtatmosfeer zorgt. Perfect voor slaapkamer

  Mag het nog net wat gezelliger zijn? Aangezien gezellig uitziende stoffen (dekens, kussens, dekens, dekens) ook een belangrijke rol spelen in de landhuisstijl, zal een landhuisplafondlamp met een gezellig stofje zeker niet misstaan. We hebben het over met textiel beklede plafondlampen waarvan het licht ietwat zachter en warmer lijkt.

  Welke lichtbron gebruik ik voor plafondlampen in landhuisstijl?

  We hebben al gezegd dat bij plafondlampen in landhuisstijl een warme kleurstelling een belangrijke rol speelt. Maar deze warme kleur verwijst niet alleen naar het montuur van de lamp en de materialen, maar ook naar het gebruikte licht resp. de lichtkleur: deze moet warmwit zijn! Niet meer dan 3.300 Kelvin. Blauwachtig "koud" wit licht past niet bij de landhuisstijl (ook niet bij veel andere inrichtingsstijlen om het gezellig te maken in huis, overigens).

  U kunt hierop de meeste invloed uitoefenen met LED-lampen. Let in de webshop op de op de regel lichtkleur bij de productdetails om van meer voordelen van uw LED-verlichting te genieten:

  • hoge energiebesparing (tot 90% in vergelijking met gloeilampen)
  • milieuvriendelijke verlichting (weinig watt met hoge helderheid)
  • onderhoudsvrij (levensduur van maar liefst 50.000 uur)
  • onmiddellijk 100% helderheid (geen inschakelvertraging zoals bij spaarlampen)
  • kwikvrij (u hoeft niet bang te zijn dat de lamp kapot gaat)
  • goede tot zeer goede kleurweergave

  Trouwens: platte LED panelen met een houten frame zijn absoluut in trek voor de landhuisstijl. Deze verenigen het traditionele met het moderne. Dat het een het ander niet uitsluit, dat weet u al. En met u veel anderen, die de landelijke stijl op uiterst moderne wijzen ervaren in de New Country of Scandi-stijl - mogelijk met een vintage touch of een vleugje industrieel.

  plafondlampen landelijk
  plafondlampen landelijk
  plafondlampen landelijk
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.