LED-inbouwlampen buiten

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  LED inbouwspots en LED grondspots voor buiten

  led inbouwspot buiten aluminium

  Wat zijn de voordelen van LED-inbouwspots voor buiten?

  De lange levensduur en energie-efficiëntie van LED-grondspots voor buiten zijn bijzonder aantrekkelijk, omdat deze lampen onderhoudsvrij en kostenbesparend zijn.

  Met vast geïnstalleerde LEDs hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de juiste lichtbron. Om dezelfde reden dient u echter bij de aankoop op de helderheid te letten: om een muur in huis te verlichten is meer helderheid nodig dan voor een verlichte stoep, oriëntatiepunten of decoratieve inbouwlampen. In de regel hebben functionele LED-grondinbouwspots een lichtsterkte van 150-300 lumen, decoratieve of oriëntatielampen soms aanzienlijk minder. Als u zwenkbare spots nodig hebt, kijk dan ook bij lampen met vast geïnstalleerde LEDS in de artikelgegevens of deze eigenschap daadwerkelijk vermeld staat.

  Kan ik "oude" grondspots ombouwen naar LED?

  Dit is probleemloos mogelijk: LED-alternatieven zijn beschikbaar voor alle fittingen van conventionele inbouwlampen, bijvoorbeeld voor de ronde, doosvormige Gx53-lichtbronnen met draaivergrendeling of voor GU10-reflectorlampen.

  Deze LED-lampen bieden alle voordelen van vast geïnstalleerde LEDs en bereiken bovendien de lichtkwaliteit van conventionele halogeenoplossingen.

  led grondspot buiten zwart
  Paulmann Solar Cube led inbouwspot buiten

  Zijn er ook LED-grondspots op zonne-energie?

  Ja, er zijn LED-grondinbouwspots op zonne-energietechnologie verkrijgbaar. Dankzij het lage energieverbruik van de LEDs functioneren deze lang en betrouwbaar.

  Het zonnepaneel bevindt zich meestal in de verzonken grondinbouwspot. Om de zonne-energie optimaal te absorberen, moet het zonnepaneel altijd vrij zijn van vuil, omgewoelde aarde en bladeren.

  Het doorslaggevende voordeel van zonnetechnologie voor inbouwlampen: u hoeft geen ondergrondse kabels te leggen. Natuurlijk komt er ook geen extra post bij op de elektriciteitsrekening.

  Omdat de verlichtingsduur afhankelijk is van de batterij, moeten in ruimtes waar omwille van de veiligheid een continue functionaliteit van de inbouwlampen vereist is lampen met een vaste netvoeding gebruikt worden.

  Zijn LED-inbouwspots waterdicht?

  LED-grondspots worden voortdurend blootgesteld aan vaak zware weersomstandigheden. Daarom dienen deze een hoge IP-beschermingsgraad te hebben. Als u de inbouwgrondspots ook gebruikt op plaatsen waar het ten minste tijdelijk niet regent, dan is IP67 of IP68 vereist. Dit betekent dat de lampen niet alleen stofdicht zijn, maar dat deze ook beschermd zijn tegen tijdelijke of permanente onderdompeling.

  Naast de IP-beschermingsklasse dient u voor de installatie hoogwaardige aardkabels te gebruiken. Ook zijn een effectieve drainage en een geschikt grindbed noodzakelijk voor de afwatering.

  led grondspot buiten Sulea IP67
  led inbouwspot buiten steen

  Kan ik over LED-inbouwspots heen rijden?

  Als u de LED-inbouwspots gebruikt in de oprit , bijvoorbeeld in de vorm van LEDs in de stoeptegels, dan moet u eroverheen kunnen rijden. Producten die tegen een dergelijke belasting bestand zijn, worden in de winkel speciaal als zodanig gemarkeerd.

  Bovendien wordt de maximale belasting die de lamp kan verdragen op de producten aangegeven, bijv. 500 kg of 1,5 ton.

  Hebt u goed advies nodig over het onderwerp grondinbouwlampen, al dan niet met LED? Of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Dan helpen onze experts u graag verder: naar het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.