LED-plafondlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  LED-plafondlampen doen zoveel meer dan ruimtes verlichten

  Het gebruik van LED-plafondlampen wijst op een modern interpretatie van verlichting. Wie LED-plafondlampen gebruikt, laat twee dingen los:

  • dat plafondlampen elektriciteit vreten,
  • dat de lichtbron vervangen moet kunnen worden.

  LED-lichtbronnen zijn de zuinigste lichtbronnen op de markt. Punt uit. Tijdens het gebruik zijn deze 90% efficiënter dan gloeilampen en ze gaan tot 50 keer langer mee.

  En die opmerking over lichtbronnen die niet meer vervangen hoeven te worden? Dat is een eerste stap in de omschakeling, toegegeven. Bij LEDs is de lichtbron een integraal onderdeel van de lamp, net als het frame of de lampenkap. Smartphone- of tabletdisplays, monitors en tv's werken tegenwoordig allemaal op LED. Niemand vraagt of deze LEDs vervangen kunnen worden. Ze maken deel uit van het hele apparaat.

  Bij LED-plafondlampen is dat niet anders.

  Vrij modern, nietwaar? Of misschien moeten we zeggen: gewoon van deze tijd.

  Wat zijn de voordelen van LED-plafondlampen?

  Plafondlampen voorzien een ruimte van helderheid. Dat was al zo voordat er LEDs waren en dat is nog steeds zo. De LED-verlichtingstechnologie zelf brengt echter nog andere voordelen met zich mee, die u nog niet kent van "normale" plafondlampen:

  • bespaar 90% elektriciteit in vergelijking met gloeilampen
  • milieuvriendelijke verlichting zonder kwik
  • onderhoudsvrije werking zonder de lichtbron te hoeven vervangen
  • geen inschakelvertraging zoals bij spaarlampen
  • meer designvariatie dankzij de compacte lichttechnologie

  In welke vormen zijn LED-plafondlampen verkrijgbaar?

  Naast uw eigen smaak bepaalt de situatie in de ruimte ook welke vorm van plafondverlichting het best geschikt is voor uw verlichtingsdoeleinden.

  Plafondlampen met een ronde lampenkap

  De klassieker op het gebied van kamerverlichting. Deze lampen verdelen het licht over een groot gebied in de ruimte en zorgen zo voor een goede algemene verlichting. Voor kleine ruimtes is een enkele plafondlamp meestal voldoende.

  In tegenstelling tot "normale" plafondlampen hoeft u bij LED-plafondlampen de lampenkap er nooit af te halen om de lichtbronnen te vervangen. Hoogwaardige, vast geïnstalleerde LEDs gaan meer dan 30 jaar mee bij een dagelijks gebruik van 4 uur.

  LED plafondlamp

  Plafondlampen of plafondspots

  Deze hebben vaak meerdere lampen en verdelen daarom het licht net zo goed als ronde plafondlampen. Daarnaast is dit een speciale ontwerpeigenschap.

  Een voordeel van lampen met flexibel instelbare spots is dat de ruimte kan worden verdeeld door de spots te richten. Het is ook mogelijk om bepaalde zones juist niet direct te verlichten om verblinding te voorkomen. Dit is voornamelijk effectief in grote ruimtes.

  LED plafondlamp

  Vlakke plafondlampen of panelen

  Deze zijn bijzonder populair omdat de LED-verlichtingstechnologie deze vlakke ontwerpen in de eerste plaats mogelijk maakte. Het gehele oppervlak van de lampenkap geeft gelijkmatig licht dankzij de LEDs. Er zijn dus geen zichtbare lichtpunten en "donkere gebieden".

  LED-panelen steken nauwelijks de kamer in en besparen zo ruimte, waardoor bijzonder lage ruimtes groter lijken. Het design zorgt voor een opgeruimde aanblik en is daarom ideaal voor bijvoorbeeld minimalistische inrichtingsstijlen.

  LED plafondlamp

  Natuurlijk zijn er bij LED-plafondlampen ook veel gemengde vormen, vooral op het gebied van designlampen. De keuze is enorm, dus het zal u niet veel moeite kosten om uw persoonlijke favoriet te vinden.

  Wilt u van gedachten wisselen met iemand praten die echt weet wat deze lampen allemaal kunnen? Neem dan telefonisch contact op met de experts van Lampen24 via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

  Hoeveel watt heeft een LED-plafondlamp nodig?

  Hoeveel watt een lamp tegenwoordig verbruikt, zegt helemaal niks meer over de helderheid en de lichtkwaliteit in het algemeen. Dit geldt voor alle LED-plafondlampen: deze hebben minder elektriciteit (watt) nodig om een vergelijkbare (of hogere) helderheid te bereiken dan klassieke gloeilampen. Als u zich afvraagt welke helderheid een lamp levert, kijk dan even naar het aantal lumen.

  Hoeveel lumen heeft een LED-plafondlamp nodig?

  Dat hangt af van de grootte van de kamer. Houd rekening met het volgende: het aantal watt van een gloeilamp keer 10 geeft ongeveer het aantal lumen. Als u dus weet hoe helder uw plafondverlichting was met een gloeilamp van 3 x 60 watt, dan hebt u een LED-plafondlamp met ongeveer 1.800 tot 2.100 lumen nodig. Of u kiest een iets fellere plafondlamp en dimt deze naar behoefte.

  Zijn LED-plafondlampen dimbaar?

  Ja, maar niet allemaal. En ook niet met elke dimmer. LED-technologie werkt anders dan gloeilampentechnologie, dus moest er eerst een dimoplossing voor LEDs worden bedacht. Veel LED-plafondlampen - en LED-lampen in het algemeen - kunnen nu eenvoudig worden gedimd met een afstandsbediening, via de smartphone of überhaupt zonder accessoires (zie onze categorie smarthome). Voor alle andere producten hebt u nog steeds een dimmer nodig.

  Raadpleeg de productdetails om te bekijken of uw product eenvoudig gedimd kan worden. Als er "Ja" staat op de regel "Dimbaar" en als er "Inbegrepen" staat op de regel "Dimmer", dan is het product dimbaar zonder verdere accessoires (d.w.z. een externe dimmer). Als u deze aanwijzing niet vindt, dan is het product niet dimbaar of hebt u een externe dimmer nodig.

  Licht én geluid: LED-plafondlampen - een speciale tip!

  Reggae, blues, hardrock of heavy metal? Kies uw favoriete muziek op uw smartphone en speel deze via Bluetooth af met uw plafondlamp. Al snel genieten u en uw vrienden van een geweldig geluid!

  Plafondlampen met luidsprekers, dat klinkt in eerste aanleg ongewoon. In het kader van het steeds multimedialere gebruik van apparaten is het echter niet echt wonder te noemen. Smartphones hebben bijvoorbeeld MP3-spelers vervangen, werken als GPS, internetbrowser en trouwens ook nog gewoon als telefoon. De lamp gaat mee in deze trend en wordt een multimediaal inrichtingsobject.

  Het voordeel van de lamp: deze bevindt zich centraal gelegen in de ruimte. Perfect voor een rijk geluid - of rustgevende klanken!

  Bekijk de LED-plafondlampen met luidsprekers op Lampen24.be.

  Hoe voorzie ik een normale plafondlamp van LED-technologie?

  Hebt y nog steeds zo'n "normale" plafondlamp? Maak er dan een LED-plafondlamp van door een geschikte LED-lamp in de fittingen te draaien. Bekijk daarom de fitting van de lamp (bijv. E27), selecteer de lichtbron met de juiste sokkel onder "lichtbron" op Lampen24.be (ook E27) en neem tot slot nog de lichtkwaliteit (helderheid in lumen, lichtkleur in Kelvin en kleurweergave) in acht.

  Binnen enkele stappen profiteert u al van alle voordelen van LEDs - zonder dat u een nieuwe plafondlamp hoeft aan te schaffen.

  Meer informatie over het onderwerp lichtkwaliteit, over de keuze van de juiste lichtbronnen en over de bijbehorende producten vindt u op onze categoriepagina LED-lampen.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.