LED-plafondlampen

Led-plafondlampen

Wanneer je ledverlichting koopt, koop je de toekomst. Steeds meer mensen stappen over naar ledverlichting (in plaats van de traditionele gloeilamp) omwille van de vele voordelen:

  • Het verbruikt zeven keer minder stroom, 
  • Het is duurzamer, 
  • Het produceert minder warmte, 
  • Het is zeer milieuvriendelijk. 

Deze vorm van verlichting is dus eigenlijk een investering, niet alleen voor uw interieur, maar ook voor uw portemonnee.

Wat is een led precies?

Led staat voor het Engelse „Light Emitting Diode“, wat lichtgevende diode betekent. Een diode is een elektronische component. Meestal wordt deze component in een klein omhulsel geplaatst, zodat het licht beter wordt weergegeven en niet beschadigd kan raken. De eerste keer dat led werd toegepast, was in de jaren ‘70, namelijk in de afstandsbedieningen van tv-toestellen. Vervolgens was de fietsverlichting aan de beurt. En tegenwoordig wordt led zelfs in straatverlichting gebruikt en natuurlijk ook in plafondlampen.

Led-plafondlampen

Ledverlichting die aan het plafond hangt, wordt doorgaans een led-plafondlamp genoemd. Een andere term ervoor is led-plafonnière. Het voordeel van deze lampen is dat ze in vrijwel elk interieur passen. Of u nu een moderne lamp voor uw living zoekt of een model met speelse, felle kleuren voor in de kinderkamer, u heeft een uitgebreide waaier aan mogelijkheden om uit te kiezen. En ook al is led modern, ook in klassieke modellen wordt het vaak aangeboden.

Tips voor het ophangen van led-plafondlampen

Led-plafondlampen worden doorgaans in het midden van het plafond opgehangen. Het voordeel daarvan is, dat de verlichting over de ruimte wordt verdeeld. Zo voorkomt u dat er donkere hoeken ontstaan in uw kamer. Er is ook een ruim aanbod aan dimbare lampen waarmee u nóg meer sfeer in uw ruimte kunt scheppen.

Welke led-plafonnière is het meest geschikt?

Bij het kiezen van de juiste plafondlamp zou u rekening moeten houden met de functie van de verlichting. Zo kunt u voor een ontspannen sfeer beter een lamp kiezen die een wat zachter licht verspreidt over de hele ruimte. Gebruikt u daarentegen de ruimte om te werken of te lezen, dan is een gerichtere lamp hier meer geschikt.

Led-plafondlampen voor de kinderkamer

Zoals al gezegd, produceren led-hanglampen minder warmte. Doordat ze zo veilig zijn, zijn ze ideaal voor in de kinderkamer. Kinderen kunnen zich namelijk minder gemakkelijk aan de lamp verbranden. Ook de talrijke mogelijkheden om ledlichtjes in verschillende kleuren te kiezen, kan een speelse toets aan de kinderslaapkamer geven.

Hoge lampen, lage kosten

Wellicht zult u zien dat de prijzen van een led-plafondlamp aan de hogere kant zijn in vergelijking met ‘gewone’ plafondlampen. Dit moet u er niet van weerhouden om uw favoriete led-plafondlamp te kopen, want investeren in een ledlamp betaalt zich altijd terug. Welke lamp u ook kiest, ledverlichting is goed voor zowel uw portemonnee als het milieu.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.