LED-strips

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Kleurrijke LED-strips - een musthave voor creatievelingen en decoratieliefhebbers

  Decoratie en effecten zijn helemaal uw ding? Dan hebt u absoluut een LED-strip, ook wel LED-band of LED-balk genoemd, nodig in uw huis. En als die u goed bevalt, kunt u er ook een voor buiten aanschaffen. Wat zijn LED-strips precies? In principe, plastic strips met kleine diodes die in bonte kleuren branden en van kleur kunnen veranderen. Het bijzondere hieraan: de strips zijn zeer buigzaam en passen zich gemakkelijk aan verschillende objecten aan - ongeacht of deze nu rond of vierkant zijn.

  Waarvoor zijn LED-strips allemaal geschikt?

  De kleurrijke decoratieve verlichting is overal in huis en tuin te vinden. Om prachtig mooi te stralen en om sfeer te creëren. Soms heeft deze verlichting echter ook een functioneel doel. Bijvoorbeeld als deze wordt gebruikt in de keuken als alternatief voor onderbouwlampen.

  Een overzicht van de gebruikslocaties:

  • stemmige achtergrondverlichting voor televisieschermen
  • indirecte verlichting van meubelstukken
  • op balkon en terras
  • op overlopen in huis en tuin
  • in de commerciële sector voor lichtreclame, bijv. voor het verlichten van grote letters
  • op de laptop of in de auto - want er zijn natuurlijk ook modellen met USB-aansluiting beschikbaar
  LED strip
  Paulmann YourLED Strip 97cm klar, warmweiß
  LED strip

  Let op: als u de fel verlichte LED-strips buiten - of in de badkamer of keuken - gebruikt, dan moeten deze een passende beschermingsklasse hebben. Water en elektriciteit gaan immers niet zo goed samen. Met beschermingsklasse IP44 of hoger speelt u op veilig met deze mooie decoratieve verlichting. Dan zijn de diodes beschermd tegen vreemde voorwerpen van een millimeter of groter en tegen spatwater.
  Dit praktische overzicht toont wat de andere mogelijke vormen van bescherming inhouden:

  Cijfer IPX4Bescherming tegen voorwerpen
  0 Geen bescherming
  1 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 50mm
  2 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 12,5 mm
  3 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 2,5 mm
  4 Bescherming tegen voorwerpen ≥ 1 mm
  5 Stofbescherming
  6 Stofvrij
  Cijfer IP4XBescherming tegen vocht
  0 Geen bescherming
  1 beschermd tegen druppelend water
  2 beschermd tegen druppelend water bij een schuine stand tot 15°
  3 beschermd tegen sproeiend water
  4 beschermd tegen opspattend water
  5 beschermd tegen waterstralen
  6 beschermd tegen stortbuien
  7 beschermd tegen onderdompeling tot 1m diep en 30 minuten lang
  8 beschermd tegen verblijf onder water

  Hoe worden LED-strips aangesloten en bevestigd?

  Da's echt heel eenvoudig: meestal hebben LED-strips plakband aan de achterkant. Hiermee is de LED-strip eenvoudig op alle soorten gladde, maar uiteraard schone en droge oppervlakken te plakken. Bijzonder geschikt zijn gladde oppervlakken van glas, maar ook tegels en metaal. De LED-strip wordt dan via een stekker in gebruik genomen. Steek deze stekker gewoon in het dichtstbijzijnde stopcontact en verbaas u over wat kleine lampjes kunnen doen.  

  In welke lengtes zijn LED-strips verkrijgbaar?

  Meestal hebben LED-strips een lengte van 1-5 meter. De exacte lengte in centimeters vindt u in de productdetails in onze webshop. Is vijf meter niet genoeg voor u? Dan kunt u het beste een model kiezen dat uitbreidbaar is. Onze experts adviseren u hier graag over, zij zijn bereikbaar via de onderstaande contactgegevens. 

  Kunnen LED-strips aan elkaar worden aangesloten?

  Voor de doe-het-zelvers onder u: ja, dat is mogelijk. Er zit echter wel een grote ‘maar’ aan: u mag de strips alleen met een schaar te lijf gaan als dit uitdrukkelijk is vermeld. Dit moet dus op de verpakking vermeld staan. Ook de artikelteksten in onze webshop wijzen hierop. Als u wilt weten hoe u met uw schaar de LED-strip het beste kunt bewerken, dan helpen onze experts u graag verder. De contactgegevens vindt u hieronder.

  Tip: als LED-strips kunnen worden ingekort, dan staan er meestal kleine schaarsymbolen op de strip om de snijkant van de strip aan te duiden. Deze aanwijzing moet u te allen tijde in acht nemen.

  LED strip
  LED strip

  Van welke producenten zijn er LED-strips verkrijgbaar?

  U hebt een heel duidelijk idee waarvoor u uw LED-strips wilt gebruiken - en u hebt al een merk in gedachten? Om te controleren welke fabrikanten de veelzijdige LED-strips aanbieden, selecteert u eenvoudigweg de filter "Producent" in de webshop om de mogelijkheden te bekijken. Hebt u nog vragen, bel ons dan gerust via onderstaande contactgegevens. Bekijk ons assortiment Philips Hue LightStrips, bijvoorbeeld.

  Zijn LED-strips ook dimbaar?

  Uw nieuwe LED-strips moeten niet alleen voor bonte kleuren en een mooie decoratieve verlichting, maar ook voor gezelligheid! En wat is dan beter dan gedimd licht? Dit is natuurlijk ook mogelijk met de kleine diodes op de praktische, buigzame strips. Afhankelijk van het artikel kunnen deze worden gedimd met een afstandsbediening of via een smartphone-app

  En kleurverandering, is dat ook mogelijk?

  Geniet u ervan om diverse lichtspelingen in verschillende kleuren uit te proberen en om te schakelen al naar gelang uw stemming? Dan zijn LED-strips met multicolour-functie perfect geschikt voor u. In het categorie-overzicht in de webshop ziet u aan het cirkelsymbool in alle kleuren van de regenboog welke lichtbanden deze mogelijkheid bieden. Zodra u op het artikel hebt geklikt, wordt dit nogmaals bevestigd in de productgegevens.

  Tip: Er zijn ook modellen beschikbaar, die weliswaar niet in alle denkbare kleuren kunnen stralen, maar die wel de lichtkleur wel van warmwit naar daglicht-wit kunnen wisselen. U kunt deze informatie ook vinden in de productdetails of kijk let op het geel-blauwe cirkelsymbool.

  Zijn er ook modellen op batterij?

  Het idee om uw meubels en trappen te voorzien LED-strips spreekt u heel erg aan - maar u hebt geen zin in nóg meer kabels? Dan hebben we goed nieuws voor u. De decoratieve LED-strips zijn ook verkrijgbaar met batterijen - dat betekent dat u in huis overal mee naartoe kunt nemen. Om er achter te komen of dit het geval is, kijkt u in de artikelbeschrijvingen. Uiteraard kunt u ook bellen met onze experts en vragen welke modellen voor u geschikt zijn. De contactgegevens vindt u hieronder. 

  Hoe kunnen LED-strips aangestuurd worden?

  Ook hierbij zijn er legio mogelijkheden. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kunt u kiezen:

  • modellen die u met een afstandsbediening bedient
  • modellen die u via een smartphone-app aanstuurt, waarbij de LED-strip een integraal onderdeel van het smarthome-verlichtingssysteem wordt.
  • modellen die u door een besturingseenheid op de LED-strip zelf kunt instellen
  LED strip
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.