Lichtlijsten

Lichtbalken

Functionele of indirecte ruimteverlichting

Waar worden lichtbalken gebruikt?

Lichtbalken (ook bekend als: lichtbuizen) bestaan alleen uit een fitting en een TL-buis of LED-alternatief en bieden verlichting voor grote oppervlakken. De lichtbalken zijn bovendien niet-verblindend. Daardoor zijn deze lampen zeer geschikt voor kelders, hobbyruimtes en garages.

In de commerciële branche worden de lichtbalken gebruikt in magazijnen, gangen en bijkeukens. Als de lichtbalk in vochtige ruimten gebruikt wordt, dan moet deze - afhankelijk van het toepassingsgebied - een beschermingsgraad van IP44 of hoger hebben.

LED Lichtlijsten
SNL LED Lichtlijsten

Hoe zorg ik met lichtbalken voor indirecte verlichting?

Indirecte verlichting met lichtbalken of LED-strips is momenteel erg in trek. Bij deze effectieve, moderne verlichtingsmethode voor in huis monteert u de profielelementen op de wand, het plafond of de vloer. Deze profielen worden gebruikt om de lichtbron te verhullen en zo contourverlichting mogelijk te maken.

Zijn er decoratieve lichtbalken voor openbare voorzieningen?

De LED-technologie heeft geheel nieuwe lampontwerpen mogelijk gemaakt. Voor de lichtbalk betekent dit dat de lineaire vorm van de fluorescerende TL-lamp losgelaten kan worden. De designproducten onder de lichtbalken zijn gevarieerd, gebogen, rond en vooral uitbreidbaar. Deze lampen kunnen gebruikt worden om commerciële ruimtes op doeltreffende en toch decoratieve wijze te verlichten. Denk hierbij aan sportscholen, hotellobby's, winkelcentra of zelfs de onderwijsbranche.

LED Lichtlijsten Wiggle
LED Lichtlijsten Odde

Hoe worden de lichtbalken geïnstalleerd?

Net als gewone lampen worden lichtbalken aangesloten op een 230 V-stopcontact. Wij raden aan om een elektricien dit werk te laten uitvoeren, zodat hij/zij alle veiligheidsmaatregelen in acht kan nemen. De lichtbuis kan aan de wand of aan het plafond gemonteerd worden.

Hebt u goed advies nodig over het onderwerp lichtbalken, hun montage of over de verschillende modellen? Of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Neem dan gerust contact op met ons.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.