Lichtslingers

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Lichtslingers en slingers met lampjes

  Bij welke gelegenheden kan ik lichtslingers gebruiken als decoratie?

  Het bijzondere van lichtslingers (in de volksmond ook wel lampjes slingers genoemd) is dat u deze het hele jaar door kunt gebruiken om een gezellige sfeer te creëren. Omdat de verscheidenheid aan ontwerpen veel verder gaat dan de traditionele lichtslingers met lampjes voor de kerstboom. Er zijn lichtslingers voor elke gelegenheid en interieurstijl, variërend van industrieel tot Skandi. De lampjes slingers hebben de vorm van afzonderlijke lichtpunten, kegels, bollen en zelfs gloeilampen, meerkleurig of eenkleurig.

  lichtslinger met denneappel lampjes Sirius
  Copper Wire lichtslinger Best Season
  lichtslinger met gloeilampjes design bulb

  Hoe kan ik een lampjes slinger ophangen?

  Het ophangen van lampjes slingers is eenvoudig. In de meeste gevallen hebt u maar één stopcontact nodig, bijv. als u de eettafel of het dressoir versiert. Voor een veilige montage aan de muur of het plafond zijn er slechts enkele accessoires nodig.

  Bij gladde oppervlakken volstaat doorzichtige, dubbelzijdige plakband vaak al. Bij ruwe oppervlakken kunt u beter afzonderlijke deuvels gebruiken waar u de lichtslinger overheen drapeert. Andere opties zijn nietjes of spijkerklemmen. Sommige lichtslingers zijn voorzien van zuignappen voor bevestiging aan het raam.

  Natuurlijk kunnen lampjes slingers ook rondom elk vast raamwerk bevestigd worden, zoals bedpalen, planken of hekken, zonder dat daarvoor een extra bevestigingsmiddel nodig is. In de buitenruimte zijn goothaken ook ideaal voor indrukwekkende lichtslinger-decoraties.

  De klassieke kerstlichtslingers voor in de kerstboom bestaat nog steeds. Een handig alternatief voor de lange kabel, die u als serpentines rondom in de boom moet leggen is het draadloze lichtsnoer op batterijen. De afzonderlijke lampjes met de energiebesparende LEDs werken op standaard AA- of AAA-batterijen en kunnen dus vrij aan de takken van de boom bevestigd worden.

  Konstsmide lichtslinger Bernstein
  Lichtslingers zijn met de juiste accessoires gemakkelijk overal te monteren of u kunt deze rondom elk vast raamwerk bevestigen.
  lichtslinger op batterijen Konstsmide

  Voor de kerstboom raden we draadloze lichtsligners aan. Dan kunt u naar uw eigen smaak de lichtketting in de boom hangen, zonder het gedoe met een lange kabel.

  Wat is het verschil tussen lampjes slingers voor binnen en voor buiten?

  Lichtslingers voor binnen mag u niet in de tuin, op het terras of op het balkon gebruiken. Hiervoor zijn speciale lichtkettingen voor buiten verkrijgbaar. Deze hebben een verhoogde beschermingsklasse van IP44. Dit betekent dat deze lichtslingers beschermd zijn tegen spatwater en vaste vreemde voorwerpen groter dan 1 mm. Dit maakt de lampjes slinger bestand tegen de weersomstandigheden.

  Moet ik bij een draadloze lichtslinger voor binnen nog steeds de gloeilampjes vervangen?

  Dit is niet langer nodig bij de moderne LED-lichtslingers. Sterker nog: dat is niet eens meer mogelijk. De lange levensduur van de LEDs zorgt ervoor dat u jarenlang plezier hebt van de lichtslinger, zonder dat u steeds opnieuw op zoek moet naar geschikte vervangende lampjes.

  lichtslinger met metalen kogeltjes
  lichtslinger sterren gordijn
  Kleurrijke lampjes lichtslinger met 40 lampjes

  Hebt u behoefte aan goed advies over decoratie met lichtslingers of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Dan helpen onze experts u graag verder: naar het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.