Solar-wandlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Wandlampen op zonne-energie

  Handige technologie voor aan de gevel

  Een spannend accent in de tuin of een oriëntatielicht rondom het huis: wandlampen op zonne-energie overtuigen! In het bijzonder bij wandlampen op zonne-energie is de eenvoudige installatie aan de gevel en het ontbreken van elektriciteitskosten aantrekkelijk.

  Solar buiten wandlamp
  Wandlampen op zonne energie

  Hoe werkt een wandlamp op zonne-energie?

  Deze werkt zonder stroomvoorziening: solar wandlampen voor buiten zetten zonlicht om in elektrische energie via het fotovoltaïsche effect. De elektrische energie wordt eerst opgeslagen in de oplaadbare batterij. Als de schemersensor dan de invallende duisternis detecteert, geeft de accu deze energie vrij.

  Welke lichtbron gebruikt een wandlamp op zonne-energie?

  Om ervoor te zorgen dat de accu van de solar wandlamp voor buiten zo lang mogelijk energie levert, wordt gebruik gemaakt van LED-lampen. LED-verlichting heeft een hoog lichtrendement. Dat wil zeggen dat deze watt beter omzetten in lumen. Hierdoor is er weinig energie nodig om een langdurige, adequate helderheid te bereiken.

  Wandlampen op zonne energie

  Hoe lang blijven de wandlampen op zonne-energie branden?

  Dat is geheel afhankelijk van de solar wandlamp. De meeste lampen branden tussen de 8 en 10 uur, mits de accu volledig is opgeladen. Als het overdag echter bewolkt is, dan kan het zijn dat de accu niet volledig wordt opgeladen. Dit resulteert dan ook in een kortere verlichtingsduur.

  Trouwens: net als bij andere wandlampen bespaart een bewegingsmelder elektriciteit. In het specifiek geval van een wandlamp op zonne-energie spaart een bewegingsmelder de accu. Een solar wandlamp voor buiten met bewegingsmelder schijnt langer.

  Hoe kan ik een wandlamp op zonne-energie het beste installeren?

  Het zonnepaneel van de solar-wandlamp moet voldoende zonlicht krijgen. Daarom is het raadzaam om dit naar het zuiden te richten. Om deze reden zijn veel producten uitgerust met een zwenkbare of externe zonnemodule.

  Voorkom bovendien dat daken en bomen hun schaduw over het zonnepaneel werpen. Veeg stof en vuil regelmatig van het paneel voor een ideale lichtopbrengst.

  Solar buiten wandlamp

  Wilt u meer weten over wandlampen op zonne-energie of een ander onderwerp met betrekking tot licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of via het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.