Wandlampen met bewegingssensor

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Buitenwandlampen met bewegingsmelder: visitekaartje voor het hele huis

  De eerste indruk telt. Daarom moet uw huis ook 's avonds in het beste licht staan als het bezoek eraan komt. Geen probleem met buitenwandlampen met bewegingsmelder. In het ideale geval is de bewegingsmelder in de lamp geïntegreerd. De voordelen die deze functie biedt, overtuigen in elk aspect:

  • Meer comfort voor de bewoners – nooit meer naar de lichtknop zoeken.
  • Meer veiligheid doordat paadjes, trappen en obstakels rondom het huis zichtbaar zijn
  • Meer veiligheid door het afschrikkend effect – inbrekers houden niet van licht. En al helemaal niet van licht dat plotseling aan gaat.
  • De energierekening wordt lager – het licht gaat immers alleen aan als het nodig is.
  • Het milieu wordt ontzien – want onnodig licht is zo passé.
  Stock - LED outdoor wandlamp met sensor

  Hoe sluit ik buitenwandlampen met bewegingsmelder aan?

  Buitenwandlampen met geïntegreerde bewegingsmelder zijn heel handig. De bewegingsmelder zit er al in en hoeft dus niet nog extra gemonteerd te worden. Als de lamp aan de muur gemonteerd is, dan hoeft u nog maar één ding te doen: het gewenste bereik van de bewegingsmelder en de lichtduur instellen. Dankzij de handige montagehandleiding is dit geen enkel probleem. En mocht u toch nog vragen hebben, dan helpen onze experts u graag verder. De contactgegevens vindt u hieronder.

  Welke voordelen biedt een schemerschakelaar?

  Uw lampen hoeven onder geen beding met de zon te concurreren. De schemersensor zorgt ervoor dat de bewegingsmelder de lampen alleen inschakelt als er onvoldoende daglicht is. De sensor registreert hoe donker het is en geeft het licht pas vrij als het nodig is. Uitleg: Pas als iemand in het donker langsloopt, gaat het licht aan. Als de zon schijnt gebeurt er helemaal niets. Pas op: als er bijvoorbeeld een straatlantaarn in de buurt staat, dan raakt de schemersensor wellicht in de war.

  Buitenwandlamp L825 LED iHF met sensor, antraciet

  Is continu licht ook instelbaar?

  Natuurlijk zijn er ook situaties waarin u meer licht rond het huis wilt hebben. Dan kan het vervelend zijn als de lampen steeds uitgaan. Om deze reden is het handig als uw buitenwandlampen kunnen schakelen tussen bewegingsmeldermodus en continu licht. Let er bij het kopen op of dit mogelijk is. Deze functie staat aangeduid bij de productbeschrijving in de webshop.

  Is een camera als extra optie nuttig?

  Vooral bij de ingang is een buitenlamp met zowel een bewegingsmelder als een camera zinvol. Zo kunt u via een app op uw smartphone zien wie er precies voor uw deur staat. Ook als helemaal niet thuis bent. Een ruisonderdrukkende microfoon en een intercom  – ingebouwd in de lamp – maken deze kleine technische sensatie helemaal af. Zelfs al u dan op vakantie bent, kunt u dan met uw gasten praten en meteen een nieuwe datum prikken voor een bezoek.

  Wat is de beste detectiehoek?

  Het is belangrijk om van tevoren het volgende te bepalen: waar wilt u de buitenwandlampen met bewegingsmelder ophangen? Voor de ingang van uw huis is een hoek van 90° meer dan voldoende. U kunt echter ook twee wanden van uw huis verlichten met slechts één lamp: kies dan voor een detectiehoek van 240° en breng de lamp aan op de hoek van uw huis. Voor slechts één wand  is een hoek van 180° optimaal. Tip: als u nog niet weet waar u de lamp gaat ophangen, neem dan een grote detectiehoek en pas deze later handmatig aan met behulp van afdekkingen. 

  Tip: stel dat u vooral inbrekers wilt afschrikken met onverwacht licht. Zorg er dan voor dat het gebied direct onder de lamp ook afgedekt wordt. Dit kunt u realiseren met een zogenaamde  onderkruipbeveiliging. Deze voorkomt dat het detectiebereik omzeild wordt. Een speciale lens of een tweede sensor maken dit mogelijk.

  Inwendige camera - Led buitenwandlamp Elara Cam

  Welke lichtbronnen zijn het meest geschikt?

  Voor buitenwandlampen met bewegingsmelder is er maar één antwoord. En dat luidt als volgt: LED. LEDs worden namelijk direct 100% helder als iemand voorbij loopt. Een spaarlamp die niet meteen op volle sterkte brandt, is in dit geval niet geschikt. Daarnaast spelen hierbij ook de besparings- en milieufactoren mee: als u dankzij de bewegingsmelder uw portemonnee en het milieu kunt ontzien, dan kan de modernste LED techniek dit effect nog verder versterken. Alle voordelen van LED kunt u in onze infographic bekijken.

  Zijn er ook modellen op zonne-energie?

  U wilt niet alleen stroom besparen, maar er meteen maar helemaal vanaf zien? Dan is zonne-energie de perfecte oplossing. Dit is beschikbaar voor wandlampen met bewegingsmelder. Tip: voor volledige functionaliteit op een zonnige plaats hangen. Vooral als het veiligheidsaspect voor u zeer belangrijk is, dient u ervoor te zorgen dat uw lamp niet nalaat door een gebrek aan zonlicht. Bij modellen met hybride systemen zoals Sun'Connec speelt u volledig op veilig. Deze systemen combineren zonne-energie met netstroom.

  Welke voordelen biedt roestvrij staal?

  Uw lampen moeten robuust zijn? En ze moeten er ook mooi uitzien uiteraard. Dan moet u voor roestvrij staal kiezen. Dan verzekert u zich van vele voordelen:

  • Roestvrij staal is een lust voor het oog.
  • Roestvrij staal is onderhoudsarm en niet gevoelig voor corrosievorming.
  • Roestvrij staal is zeer stabiel en temperatuurbestendig.
  Kiwa - LED wandlamp v. hybride systeem Sun'Connec
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.