Nog maar

11% vanaf €109 & 14% vanaf €179 op bijna alles

Tot 65% op hang- en plafondlampen

Zoutlampen

Filteren en sorteren
Filteren en sorteren 0
Sorteren Populariteit
Kleur
Materiaal
Ruimte
Prijs
Toepassen
Merk
Lichtbron inbegrepen
Veiligheidsklasse
Lichtkleur (selectie)
Ingebouwd LED-licht
IP-codering
Lichtstroom totaal (in lumen)
Incl. afstandsbediening
Dimbaar
Incl. schakelaar
Fitting
LED
Aantal lampen
Vorm
Diameter (cm)
Toepassen
Breedte (cm)
Toepassen
Wattage
Toepassen
Incl. bewegingssensor
In hoogte verstelbaar
Op batterijen
Hoogte (cm)
Toepassen
We kunnen geen artikelen vinden die voldoen aan de geselecteerde filters.

Zoutlamp aan, hectiek en stress uit!

Er is slechts één exemplaar van elke zoutkristallamp precies in deze vorm met precies deze korrel en in deze kleur. Het is gemakkelijk uit te leggen waarom. Dit is een natuurproduct dat wordt gewonnen in de zoutmijnen in Centraal-Azië. En niet alleen dit maakt deze oranje – deels naar wit en rood neigende – kristallijne gesteenten zo bijzonder. Voorzien van lichtbronnen zorgen deze voor een aangenaam, kalmerend licht dat een positieve sfeer creëert.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van zoutlampen?

Allereerst moet deze bij jou in de smaak vallen natuurlijk. Als je een zoutlamp wilt kopen, dan heb je de keuze uit grote, kleine, ronde, gepolijste of hoekige modellen. Van ruwe brokken tot hartjes, paddenstoelen en voetballen: bijna elke vorm is mogelijk. De kleur van het zoutkristal kan variëren van wit tot donkeroranje. Ook daarbij draait het om je eigen smaak. Hoe verder de kleur naar het oranje neigt, des te warmer deze kleur later natuurlijk ook wordt. Verder hoef je nergens anders rekening mee te houden - behalve natuurlijk dat er een stopcontact voor de stroomvoorziening in de buurt moet zijn.

Zoutlamp
Zoutlampjes
Zoutlamp paddestoel

Hoe werken zoutlampen?

Het feit dat zoutkristallampen bijdragen aan het algemene gevoel van welzijn is als volgt te verklaren: het zachte licht dat door de natuurlijke kleuren ontstaat, is zeer warm en behaaglijk. Dit wordt over het algemeen geassocieerd met een gevoel van veiligheid en zekerheid. Net als bij kleurentherapie kunnen kristallen in verschillende kleuren - van wit tot roze, oranje en rood - een speciale sfeer in de kamer creëren die je helpt ontspannen.

Zoutlampen hebben naar verluidt ook speciale energetische eigenschappen - ze zouden een ioniserende werking hebben. De zoutlampen zijn bedoeld om de binnenlucht, die positief geladen wordt door het gebruik van technische apparatuur, weer in harmonie te brengen. De lampen verspreiden negatief geladen ionen. Dit effect ontstaat in combinatie met de warmte die de lichtbron opwekt. In dit speciale geval is de LED bij wijze van uitzondering eens niet de nummer één.

De zoutlamp zou ook een helende werking hebben. De lamp verlicht naar verluidt slaapproblemen, allergieën en hoofdpijn. Dit is echter uitdrukkelijk niet wetenschappelijk bewezen.

Hoe lang gaan zoutlampen mee?

Zout op zich is eigenlijk onbeperkt houdbaar. Het ligt immers al miljoenen jaren in de bergen. In een blok of bol wordt een gat geboord en er wordt een fitting in geplaatst - meestal worden hierbij kleine gloeilampjes gebruikt. Deze gaan natuurlijk ook wel eens stuk, maar dan kunnen deze eenvoudigweg vervangen worden.

Hoe maak ik een zoutlamp schoon?

Afstoffen met een droge microvezeldoek is al voldoende. In geen geval mag je de zoutkristallamp schoonmaken met water. Zet deze ook nooit of te nimmer in de vaatwasser. Hierdoor kan het zout ontbinden en oplossen. Om dezelfde reden is het sterk aanbevolen om de zoutlamp alleen in droge ruimtes te gebruiken. De keuken en badkamer zijn dus taboe voor de oranje lamp.  

Hoe groot moet een zoutlamp zijn?

Er zijn geen specificaties voor de grootte. Je moet zelf kiezen wat jou het beste bevalt. Vanuit puur decoratief oogpunt zijn grotere modellen natuurlijk beter geschikt voor grotere ruimtes. Voor een kleine ruimte volstaat een niet al te groot model al. 

Kunnen zoutlampen ook in de slaapkamer worden gebruikt?

Het welzijn neemt door zoutlampen niet alleen in de slaapkamer toe. Alle woonruimtes lijken comfortabeler door het mooie oranje licht. Op kantoor kan de gloed van een zoutlamp de creativiteit en welzijn positief beïnvloeden. Zolang er geen vocht in de kamer te verwachten is, is een zoutkristallamp een aanwinst voor elke ruimte.

Meer laten zien Toon minder

De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.

© 2024 Lampenwelt GmbH