Binnenverlichting Slaapkamer

Slaapkamerlampen voor alle activiteiten

- van wegduiken in een boek tot aankleden

Eigenlijk is het donker in de slaapkamer. 's Nachts, als je slaapt. Tenzij er een nachtlampje brandt. Er zijn echter ook veel scenario's denkbaar waarbij de slaapkamer functionele of sfeervolle verlichting nodig heeft. Bijvoorbeeld om 's avonds weg te duiken in een boek, tijdens romantische momenten of tijdens het aankleden en optutten. Het spreekt voor zich dat een enkele slaapkamerlamp niet genoeg is voor zoveel verschillende situaties.

Welke lampen heb ik nodig voor mijn slaapkamer?

Eén lamp is niet genoeg, daar zijn we het over eens. Wij laten u graag zien welke lampen absoluut thuishoren in de slaapkamer.

 • Een plafondlamp voor de slaapkamer
  Daar kan niemand om heen, deze hebt u absoluut nodig. Omdat een plafondlamp voor de algemene verlichting zorgt. Deze kan en moet aangevuld worden met sfeerverlichting en mooie accentverlichting. Dit resulteert in een totaalconcept voor alle dagelijkse situaties in de slaapkamer. 
 • Een wandlamp voor de slaapkamer
  Hoe praktisch een wandlamp in de slaapkamer is, wordt duidelijk als u het volgende weet: een wandlamp zorgt niet alleen voor algemene verlichting, maar vervult nog veel meer lichttaken. Diagonaal boven het bed aan de muur gemonteerd is een wandlamp een serieuze concurrent van een schemerlampje op het nachtkastje. Wandlampen met extra leeslamp, die gericht kan worden, zijn bijzonder praktisch.  
 • Een hanglamp voor de slaapkamer
  Een hanglamp is in elk geval decoratief, maar deze lamp kan ook romantisch en speels zijn. Afhankelijk van het model kan een hanglamp al een blikvanger in de slaapkamer zijn als deze helemaal niet is ingeschakeld. Als de stroom dan toch ingeschakeld wordt, creëert de hanglamp een stijlvol lichtparadijs in uw slaapkamer.
Philips Hue Being plafondlamp zwart
Zwarte stoffen-wandlamp Rebekka met LED leesarm
3048245

Een schemerlampje voor de slaapkamer
Als slaapkamerlamp ligt deze lamp als geen ander voor de hand. Het schemerlampje op het nachtkastje mag in geen geval ontbreken. Als u de nieuwste bestseller slechts met de grootst mogelijke moeite weg kan leggen voordat u gaat slapen, dan kunt u deze lamp niet missen. Er zijn veel modellen - voor elke stijl en elke smaak is er zeker de juiste lamp.

Een kroonluchter voor de slaapkamer
Als u van luxe houdt en wilt overnachten als een koning(in), dan kunt u zelfs voor een kroonluchter in uw slaapkamer kiezen. En laten we eerlijk zijn: waarom ook niet? Niet alleen de kamers waarin u uw smaak aan het bezoek presenteert mogen immers pompeus en stijlvol ingericht worden. Ook de kamers waar u van uw privacy geniet, verdienen een extra portie luxe.

Nachttafellamp Nica met bruine stoffen kap
9639024

Een vloerlamp voor de slaapkamer
Deze lamp zorgt altijd voor sfeervolle lichteilanden. Dat geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer. Als u over voldoende ruimte beschikt, dan kunt u kiezen voor een uitnodigend, groter lichtobject. Bijvoorbeeld een mooie driepoot-vloerlamp met veel charme.

Licht voor de kledingkast
In het halfdonker op zoek naar kleding en op goed geluk een kleurencombi kiezen, die bij daglicht misschien toch niet zo geschikt is? Dit gebeurt niet als u in uw kledingkast op de slaapkamer kastverlichting of LED-strips gebruikt. Dit is weliswaar geen must voor het lichtconcept in de slaapkamer, maar biedt een welkom surplus aan comfort.

4015067
7261333

Hoe creëer je romantische verlichting in de slaapkamer?

Het licht dient in elk geval niet té fel zijn. Het liefst gedimd en indirect zou mooi zijn. Dit spreekt eigenlijk voor zich. Dan moet u zeker een dimbaar model aan uw checklist toevoegen. En natuurlijk wilt u ook niet direct in de lichtbron kijken. Als het zachte, aangename licht vanaf het plafond of de wand gereflecteerd wordt, dan ontstaat er een romantische, ontspannen sfeer. Alle lampen waarvan het licht op de muur schijnt en die niet direct de ruimte in schijnen, zijn een optie. Van een wandlamp tot een uplighter. 

Is indirecte verlichting geschikt voor de slaapkamer?

Ja, absoluut. U weet het immers: dit draagt bij aan een romantische sfeer. Maar daar moet u zich echter niet tot beperken. Want ook in de slaapkamer zijn er veel scenario's mogelijk waarbij direct licht goed van pas komt. Om te lezen, bijvoorbeeld. Of tijdens het optutten of aankleden.

Fontana Arte Flex - moderne LED-Wandleuchte

Moet ik ook voor de verlichting in mijn slaapkamer ook voor LED kiezen?

In het algemeen kunt u altijd op LED vertrouwen. Moderne LED-technologie heeft zoveel voordelen voor u en het milieu, dat u eigenlijk geen andere keus hebt. Overtuig uzelf:

 • met LEDs bespaart u aanzienlijk en u ontziet het milieu ook nog eens
 • LEDs verbruiken 80-90% minder energie dan gloeilampen
 • LEDs gaan écht lang mee - tot 50 keer langer dan gloeilampen
 • U kunt gerust tot wel 50.000 uur licht verwachten van uw LED-lamp
 • LED-technologie zorgt voor een uitstekend warmtebeheer in uw lamp

Welke extra functies zijn er beschikbaar bij slaapkamerverlichting?

Gewoon voor mooi licht zorgen - dat kan elke slaapkamerlamp. Maar niet elke lamp beschikt over spannende extra functies. U moet er gericht naar zoeken, zodat u ook voor uw slaapkamer de juiste lampen vindt. Lampen kunnen fel licht geven, maar kunnen ook de volgende kenmerken hebben:

 • Dimbaar
  's Ochtends moet de plafondlamp in uw slaapkamer de kamer verlichten, zodat u zich perfect kunt kleden. Maar 's avonds is het tijd voor gezelligheid. Dan wilt u natuurlijk de helderheid verminderen. Dat kan met een dimbaar model. Er zijn modellen met touchdimmer of met Easydim-functie. Als u vragen hebt over wat voor u het beste is, neem dan contact op met onze experts via de onderstaande contactgegevens.
 • Afstandsbediening
  Op zondag ontbijt op bed? Dan hoeft u niet onnodig op te staan om het licht aan te doen, te dimmen of de lichtkleur te veranderen. Een afstandsbediening is dan superhandig. Deze is vaak inbegrepen bij slaapkamerlampen met kleurveranderingsfunctie. Ook verkrijgbaar voor slimme modellen. Om zekerheid te krijgen hierover, kijkt u in de webshop in de productdetails onder "Leveringsomvang".
 • Slim
  Een slimme woning biedt veel voordelen: veiligheid, comfort, plezier ... Dus waarom kiest u niet voor een slimme slaapkamerlamp die via een app of spraakbesturing kan worden bediend? Als onderdeel van het overkoepelende, gecoördineerde Smart Home-systeem. Wilt u weten hoe u de eerste stap kunt zetten naar een slimme woning? Win dan advies in bij onze experts – de contactgegevens vindt u hieronder.

Welke stijlen zijn geschikt voor slaapkamerverlichting?

Er zijn vele stijlen - en als het u bevalt, dan kan het. Dat geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer. Als u uw huis volledig aan het renoveren bent, bekijk dan eens een nieuwe stijl die een frisse wind door uw woonruimtes doet waaien. De eerste suggesties, volledig volgens de laatste trends , vindt u met behulp van de filter "Stijl" in de webshop. Kies hier een stijl en laat u inspireren. 

Prachtige LED plafondlamp Sfera in goud
3507252
Staande lamp Flora cappuccino kap met decor

Enkele stijlen in een oogopslag:

 • modern (tijdloze, eenvoudige modellen met technische verfijningen) 
 • design (lichtideeën van bekende designers - bezoek ook onze merkenwereld)
 • landelijk (rustieke charme met veel hout)
 • Marokkaans (oriëntaals aandoende lampen à la Duizend-en-een-nacht)
 • Mediterraans (voor een warme, zuidelijke flair)
 • Scandinavisch (eenvoudig, bescheiden en natuurlijk)
 • Vintage (chique charme met nostalgische factor)

In welke kleuren zijn slaapkamerlampen beschikbaar? 

Deze zijn beschikbaar in gewoon wit, zwart of grijs, in knallende krachtige kleuren of in bijzonder pompeuze tinten, zoals goud. Voor uw slaapkamers vindt u bij ons zeker een lamp in uw favoriete kleur. Met behulp van de filter "Kleur" ziet u in welke kleur uw droomlamp verkrijgbaar is. Als u dan nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze experts via onderstaande contactgegevens. 

5035013
5035013

In welke materialen zijn slaapkamerlampen verkrijgbaar? 

Bent u meer een haptisch type? Dan geeft u zeker de voorkeur aan materialen die qua uiterlijk een grote rol spelen. Als u uw slaapkamerlamp selecteert op basis van het gebruikte materiaal, dan gebruikt u de gelijknamige filter om te bekijken welk materiaal er gebruikt is. Misschien komt de inspiratie dan vanzelf en stapt u van uw favoriete materiaal hout over naar beton, bamboe of klei. Het aanbod is groot - laat u inspireren.

Zijn uw vragen over het kiezen van de juiste verlichting voor uw slaapkamer nog niet allemaal beantwoord? Neem dan contact op met onze experts voor advies. Onze experts zijn telefonisch bereikbaar via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488.

 • Keuze uit 40.000 lampen
 • Gratis verzending vanaf € 99
 • Gratis retourneren
 • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.