Bureaulampen voor kantoor

De bureaulamp is een van de belangrijkste benodigdheden op een werkplek

Er zijn veel manieren om het jezelf op het werk moeilijk te maken. Eén van de meest overbodige is een ontoereikende bureaulamp. Zorg voor een optimale verlichting van uw werkplek: kies voor een bureaulamp die qua belichting, helderheid en lichtkleur precies op uw werksituatie en persoonlijke wensen afgestemd is. Een goede bureaulamp is nodig om te voorkomen dat je snel vermoeid raakt en je motivatie snel daalt. Laat je bij de keuze van bureaulamp niet afleiden door het design, maar let in de erste plaats op de functionaliteit. Uw ogen zullen u dankbaar zijn.

Een trouwe hulp bij bureauwerk: de bureaulamp

Bij juiste verlichting van de werkplek, met name de keus van de juiste bureaulamp, is zowel wat de lamp allemaal kan, als het design van belang. Bureaulampen zijn multifunctioneel en daarom in grote kantoren net zo onontbeerlijk als in kleine kantoren. De ideale bureaulamp heeft een hoge lichtopbrengst bij een laag energieverbruik.

Een bureaulamp op het werk moet voldoen aan bepaalde productnormen.

Tegenwoordig zijn er bureaulampen met niet-verblindend licht die speciaal zijn ontwikkeld voor beeldschermwerkzaamheden. Bureaulampen worden officieel werkplekverlichting genoemd en moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden wat betreft lichtopbrengst en veiligheid. Voor werken aan een beeldscherm moet de lichtsterkte van een bureaulamp 300 lux zijn, zodat - in combinatie met de basisverlichting - de werkplek een helderheid van minstens 750 lux krijgt. De productnorm DIN 5035-8 "Verlichting met kunstlicht, deel 8: Werkplekverlichting; vereisten, aanbevelingen en test" bevat de eisen voor werkplekverlichting. Alleen wanneer een bureaulamp aan deze richtlijnen voldoet, is ze een goede werkplekverlichting.

Ook de bureaulamp maakt steeds vaker deel uit van het "corporate design".

Bij de keuze van kleuren en materialen van het kantoorinterieur, waartoe ook de bureaulamp behoort, is tegenwoordig steeds vaker het "corporate design" bepalend. Veel bedrijven hebben "kleuren van het huis", die gebruikt worden om een bepaalde identiteit uit te stralen: van de vloerbedekking in de hal tot aan de lamp op het bureau. Zo heeft de bureaulamp als onderdeel van een variërend lichtplan voor kantoorruimtes ook een representatieve functie. Vandaag de dag wordt veel gesproken over: "Home-Learning" of "Home-Office". Daarom is men ook voor privégebruik, bij het bureauwerk thuis, geïnteresseerd in een passende bureaulamp. Er zijn tegenwoordig trouwens ook bureaulampen die gebruikt kunnen worden als zogenaamde therapielampen. Hiervoor hoef je alleen maar de kap van de bureaulamp resp. therapielamp naar boven te richten, zodat het volle licht op het gezicht schijnt. Medische onderzoeken hebben bewezen dat gebrek aan licht kan leiden tot depressies. Met zo'n bureaulamp kun je dus heel gemakkelijk een dagelijkse lichtdouche nemen ter verhoging van de stemming.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 60 dagen bedenktijd

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 korting

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.