Design-tafellampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Design tafellampen zijn zowel mooi als functioneel

  Verlichting is een kwestie van stijl. En stijl betekent statements maken in uw kamers. Al naar gelang uw smaak zeer terughoudend of iets dikker aangezet. Pompeus, extravagant en spectaculair zouden ook de juiste woorden kunnen zijn. Om dit te realiseren hebt u legio mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden zijn design tafellampen. Op bijzettafels en ladekasten zijn deze lampen niet alleen een blikvanger, maar zorgen ze ook voor een hoogwaardige functionele verlichting. En op het bureau zijn deze bovenal stijlvol en functioneel.  

  Hoeveel lumen moet een design tafellamp leveren??

  Natuurlijk is dat een kwestie van smaak. In het algemeen kunnen we stellen dat 300-400 lumen voldoende is voor een tafellamp. Qua helderheid is dit in ieder geval voldoende voor functionele verlichting. Het licht van de designtafellamp hoeft immers niet de hele kamer te verlichten. Integendeel: de tafellamp moet voor gezellige lichtaccenten zorgen die voldoende zijn om bijvoorbeeld een boek te lezen. Met 300-400 lumen hebt u daarvoor voldoende licht. 

  Waar kan ik een design tafellamp het beste neerzetten?

  Als u dan een designtafellamp koopt, dan verdient deze ook een ereplaats in uw huis. Dit stralende designstuk komt goed tot zijn recht: 

  • op de bijzettafel
  • op de ladekast
  • op de vensterbank
  • op het nachtkastje
  • en natuurlijk ook op het bureau.

  Tip voor bureaulampen: voor rechtshandigen moet deze aan de linkerkant van het bureau staan, voor linkshandige personen moet het tegenovergesteld zijn. Op die manier werpt uw hand geen storende schaduwen. Naast de bureaulamp is het raadzaam om de plafondlamp in te schakelen als u lang aan het werk bent. Dit vermindert het sterke contrast tussen het goed verlichte bureau en de donkere rest van de kamer. Zo blijven uw ogen fris en alert.

  design tafellamp
  tafellampen strak design
  tafellampen strak design

  Welke extra functies zijn er beschikbaar voor designtafellampen?

  Een designtafellamp valt op door zijn chique uitstraling. En ook door de kwaliteit en functionaliteit. Maar dat hoeft nog niet alles te zijn. Tegenwoordig kunt u profiteren van veel extra functies - dankzij de hedendaagse technologie. Wat voor u bijzonder belangrijk is, moet u zeker op uw checklist zetten voordat u een lamp gaat kopen. Bijvoorbeeld:

  • smarthome-compatibel
  • bedienbaar via afstandsbediening
  • flexibel qua lichtkleuren
  • met multicolour-functie
  • dimbaar, bijv. via touchdimmer
  • met Qi-technologie of USB-aansluiting

  Zijn tafellampen ook verkrijgbaar in het Bauhaus-design?

  Deze vraag kunnen we met een volmondig "ja" beantwoorden. De Wagenfeld-tafellamp is de belichaming van het Bauhaus-ontwerp. In 1923/1924 ontwierp Wilhelm Wagenfeld deze beroemde lamp. Deze lamp onderscheidt zich dankzij de functionaliteit en de gereduceerde, tijdloze vorm. Niet de juiste keuze voor u? Kijk dan eens naar deze tafellamp uit 1927 van Tecnolumen met messing scharnieren. Voor meer inspiratie neemt u contact op met onze experts - via onderstaande contactgegevens. 

  tecnolumen wagenfeld design tafellamp bauhaus
  tafellampen exclusief design

  Wat zijn de echte designklassiekers onder de tafellampen?

  Wilt u een beroemd designstuk kopen dat in de loop der jaren heeft bewezen hoe tijdloos en relevant het nog altijd is? Laat onze experts u dan op een goed idee brengen. U kunt hen bereiken via onderstaande contactgegevens. Tot die tijd kunt u zich door deze voorbeelden laten inspireren: 

  design tafellamp artemide
  design tafellamp flos

  Tip: meer ideeën en suggesties vindt u ook terug in ons merkenoverzicht.

  design tafellamp
  design tafellamp
  tecnolumen wagenfeld design tafellamp

  Is LED de beste verlichtingstechnologie voor designtafellampen?

  Daarover bestaat geen enkele twijfel - de argumenten spreken duidelijk in het voordeel van LED. U wilt geld besparen, het milieu beschermen en lange tijd genieten van bijna onderhoudsvrije technologie? Het volgende overzicht illustreert waarom designtafellampen uitgerust moeten worden met moderne LED-technologie: 

  • u bespaart 90% energie in vergelijking met gloeilampen
  • u bespaart 60% elektriciteit in vergelijking met halogeenlampen
  • LEDs hebben een 50 keer langere levensduur dan gloeilampen (van maar liefst 50.000 uur)
  • LEDs zijn direct 100% helder, meteen als u deze inschakelt
  • LEDs zijn milieuvriendelijk omdat deze geen kwik bevatten
  • LEDs zijn zeer duurzaam, omdat er geen gloeidraad is die kan doorbranden
  • vast geïnstalleerde LED-technologie bespaart ruimte en maakt compacte designs mogelijk

  Welke materialen zijn trendy voor designtafellampen?

  Er zijn materialen die zo tijdloos zijn dat deze bijna altijd in trek zijn. Bijvoorbeeld glas, roestvrij staal en hout. De keuze is reuze: ontwerpers vinden immers voortdurend nieuwe trends uit, van welk materiaal dan ook. Met de filter "Materiaal" ziet u in één oogopslag wat er beschikbaar is. Vink al naar gelang uw smaak het betreffende het vakje aan en klik op "Toepassen". In het resultatenoverzicht ziet dan de designtafellampen van het door u gewenste materiaal. 

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.