Art deco

Esthetisch en artistiek vormenspel

De essentie van art deco is een delicate symbiose van geometrische vormen en glamour. Rijke kleurcontrasten met de nadruk op goudkleurige elementen, kwalitatief hoogwaardige materialen zoals fluweel, zijde, glas en edele metalen, gestileerde sierlijke en bloemrijke motieven, alsmede invloeden uit verre landen kenmerken de stijl. Met art deco voorziet u uw woonruimtes van een even luxe als extravagante nuance.

Waar komt de art-decostijl vandaan?

De art-decostijl beleefde zijn bloeiperiode in Parijs in het midden van de jaren 20 van de vorige eeuw als een moderne reactie op de Jugendstil. In diezelfde tijd beleefde de Bauhaus-stijl zijn hoogtijdagen in Duitsland. Art deco kenmerkt zich door abstracte, eenvoudige vormen en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige, destijds mogelijk exotische materialen.

Wat is typisch voor de art-decostijl?

Met een aantal van de volgende kenmerken valt een meubelstuk of een lamp onder de noemer ‘art deco’:

  • Een edele, elegante en glamoureuze uitstraling
  • Geometrische vormen, strakke lijnen & abrupte onderbrekingen
  • Een vloeiende vormtaal
  • Rijke kleur- en materiaalcontrasten – ook qua oppervlaktestructuur
  • Verchroomde metalen, goudkleurige en glazen accenten
  • Materialen zoals fluweel, zijde en marmer

PLAFONDLAMPEN DIE CREATIEF DE TREND ZETTEN

Met warm, verblindingsvrij licht komt het art-deco-interieur optimaal tot zijn recht. Een even individueel als luxueuze touch kenmerkt de art-decostijl ook bij plafondlampen. Goud - liefst ook in combinatie met zwart - mag hierbij zeker niet ontbreken.

De art-decotrend shoppen

WANDLAMPEN MET LUXUEUZE TOUCH

Rijke zwarte oppervlakken met details in goud en messing - dát definieert de art-decostijl. In gracieuze geometrische vormen verfraaien de wandlampen de rest van een glamoureuze interieurontwerp zodat deze uitstekend bij deze uitgesproken look passen.

De art-decotrend shoppen

GRACIEUZE, STIJLVOLLE VLOERLAMPEN

Een eerbetoon aan de geometrische basisvormen, gecombineerd met materialen als glas en metaal - uiteraard met een vleugje glamour! Zo verovert de art-decostijl de mooiste feelgood-zones in ons interieur.

De art-decotrend shoppen

TAFELLAMPEN IN DE MONDAINE STIJL VAN DE JAREN TWINTIG

Pakweg honderd jaar geleden was artistieke intuïtie de drijvende kracht achter het design - ook vandaag de dag nog is de inspiratie van de designers uit deze tijd terug te zien in elegante lampendesigns met strakke lijnen en rijke kleuren.

De art-decotrend shoppen

KROONLUCHTER VOOR EEN EXCLUSIEF LICHTONTWERP

Geen lamp is zo bombastisch als de kroonluchter. Met geometrische lijnen - en soms extravagante details - ontstaat zo qua lichtontwerp een luxueus juweel in de welbekende art-decostijl.

De art-decotrend shoppen

HANGLAMPEN MET EEN EDELE EN STIJLVOLLE UITSTRALING

Met deze lampen benadrukt u op ongeëvenaarde wijze een bepaald gedeelte van een ruimte. Als de hanglamp boven de eettafel of bank dan ook nog de exclusieve art-decokenmerken heeft, dan is deze een absolute blikvanger. Het is helemaal niet onwaarschijnlijk dat deze lamp het gespreksonderwerp onder interieurliefhebbers.

De art-decotrend shoppen
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

€15 korting

*Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.