Duurzame verlichting

Milieuvriendelijke verlichting met stijl

Rekening houden met het milieu bij de aankoop van een lamp en kiezen voor duurzame producten wordt naast het design van de lamp steeds belangrijker voor interieurliefhebbers. Wat een lamp duurzaam maakt, wordt door verschillende aspecten bepaald. Het gebruik van energiebesparende LED-technologie en hernieuwbare grondstoffen, maar ook het gebruik van recycleerbaar verpakkingsmateriaal is belangrijk. Er zijn veel componenten waaraan fabrikanten aandacht besteden ten voordele van het milieu. Korte transportwegen en de mogelijkheid van reparatie met het oog op een lange levensduur zijn eveneens belangrijke factoren.


Ontdek onze duurzame merken

Envolight

Envolight lampen worden allemaal in Europa gemaakt. Er worden duurzame materialen gebruikt, zoals bamboe, gips, klei, glas, papier en rotan. Voor de houten lampen gebruikt het bedrijf FSC-gecertificeerd hout. Voor nog meer duurzaamheid gebruikt het merk Envolight energiebesparende LED lampen en 100% plastiekvrije verpakkingen. De fabrieksgarantie van vijf jaar onderstreept de lange levensduur en de hoge kwaliteit van de producten.

Domus

Alle Domus lampen worden in een eigen fabriek in Duitsland vervaardigd - overwegend uit hernieuwbare grondstoffen, vooral hout uit gecontroleerde teeltgebieden. Alle armaturen kunnen met LED-technologie worden gebruikt of zijn daar reeds mee uitgerust. Voor de verzending worden passende kartonnen dozen van gerecycleerd karton gebruikt en opvulmateriaal van gerecycleerd papier. Alle lampen kunnen worden gerepareerd in de eigen werkplaats van het bedrijf, waar handwerk prioriteit heeft.

HerzBlut

Alle HerzBlut lampen worden in een eigen fabriek in het Duitse Sauerland vervaardigd. Materialen van hernieuwbare grondstoffen van FSC-gecertificeerde leveranciers worden gebruikt in combinatie met energiezuinig licht. Voor de verzending maakt HerzBlut gebruik van milieuvriendelijke, grotendeels plastiekvrije verpakkingen. Als een lamp stuk gaat, kan zij in de fabriek worden gerepareerd. Omdat traditioneel handwerk daar erg belangrijk is - zelfs tweedehands hout wordt gebruikt voor sommige lampen.

Tagwerk

Tagwerk produceert armaturen in Zuid-Duitsland met behulp van het 3D-printproces en betrekt vloeibaar hout en maïszetmeel als 100% biomaterialen uit Zuid-Duitsland en Oostenrijk. De productie vindt plaats met nauwelijks afval (Zero Waste) en met nuluitstoot. Energiebesparende LED-technologie wordt gebruikt. Alle elektronische elementen en zijn repareer- en recycleerbaar. Voor de verzending worden grotendeels gerecycleerde materialen gebruikt.

LZF Lamps

LZF Lamps vertrouwt op het gebruik van FSC-gecertificeerd hout bij hun productie in Chiva bij Valencia, Spanje. Wat het licht betreft, maakt de onderneming gebruik van permanent geïnstalleerde, energiebesparende LED-technologie. Reparaties aan de armaturen kunnen worden uitgevoerd in de fabriek in Spanje, die een beroep doet op traditioneel vakmanschap, maar ook door plaatselijke ambachtslieden om onnodig vervoer te vermijden. LZF Lamps gebruikt recycleerbare materialen voor de verpakking en karton als vulmateriaal.


Duurzame lampen shoppen

Duurzame vloerlampen

Zorgvuldig een lichtsfeer creëren

Vloerlampen die gericht zijn op het duurzaamheidsaspect, maken gebruik van duurzame materialen en een grondstofbesparend productieproces. En dit gaat geenszins ten koste van het design, want natuurlijke materialen zijn absoluut trendy en zorgen, in combinatie met gezellig licht, voor een unieke sfeer.

Duurzame staande lampen ontdekken


Duurzame plafondlampen

Natural-chic van bovenaf

Plafondlampen zijn perfect geschikt voor algemene verlichting. Als ze niet alleen aangenaam licht geven, maar ook indruk maken door hun ontwerp, des te beter. Ontwerpers van duurzame plafondlampen gebruiken bij voorkeur natuurlijke materialen zoals FSC-gecertificeerd hout en vertrouwen ook op groene stroom en regionaliteit in het productieproces.

Duurzame plafondlampen shoppen


Duurzame tafellampen

Langdurige lichtflair flexibel geplaatst

Tafellampen zijn snel op een ladekast, nachtkastje of salontafel geplaatst zonder enige installatie. En de materialen waarvan ze zijn gemaakt, spreken voor zich bij duurzame modellen. Echte lichtkunstwerken zijn vervaardigd van houtfineer in echt handwerk en ook klassieke modellen met natuurlijk generfde houtelementen zijn een gespreksonderwerp.

Duurzame tafellampen shoppen


Duurzame wandlampen

Stijlvolle blikvangers met liefde voor het milieu

Wandlampen trekken de aandacht alleen al omdat ze op ooghoogte worden geplaatst. Duurzame wandlampen kunnen ook een verhaal vertellen: In welke regio ze met de hand zijn gemaakt, welke hernieuwbare materialen hun creatie mogelijk hebben gemaakt en hoe ze zowel het milieu als uw portemonnee beschermen wat de lichtproductie betreft.

Duurzame wandlampen shoppen


Duurzame hanglampen

Elegantie met diepte

Ontwerpers die zich met hart en ziel aan het thema duurzaamheid hebben gewijd, creëren met natuurlijke materialen ware lichtsculpturen voor ons interieur. Van de fijnste bamboestutten en kunstig gebogen houtfineer tot vloeibaar hout en maïszetmeel uit de 3D-printer, alle afwerkingen zorgen voor unieke verlichting.

Duurzame hanglampen shoppen

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.