Moderne vloerlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Moderne vloerlampen zijn echte sfeermakers

  Het is een feit: niet elke moderne vloerlamp kan alles. Er zijn echter wel veel verschillende vloerlampen (ook bekend als staande lampen of staanlampen) met zeer verschillende functies en stijlen. Omgekeerd betekent dat ook het volgende: denk eerst even goed na wat u van een moderne vloerlamp verwacht en ga dan doelgericht op zoek. Wilt u het zich bijvoorbeeld gemakkelijk maken met een boek, uw thuiskantoor verlichten of met de kinderen knutselen? Het is ook heel goed mogelijk om met moderne vloerlampen mooie lichteilanden te creëren en de ruimte aantrekkelijk in te delen. Er is geen enkele grens voor uw eigen fantasie.

  Welke soorten staande lampen zijn er eigenlijk?

  U kunt deze grofweg als volgt onderverdelen: 

  • Klassieke vloerlampen:
   Deze bestaan uit een voet, een recht frame en in de meeste gevallen ook een kap. Er zijn echter ook modellen die geen kap hebben, omdat de lichtbronnen op speelse wijze in het frame zijn ingebouwd. Klassieke vloerlampen worden gebruikt om de ruimte te verdelen en mooie lichteilanden te creëren.
  • Booglampen:
   Deze hebben - zoals de naam al doet vermoeden - een gebogen frame. De voet van deze lamp schuift u gewoon onder de bank, zodat het licht van bovenaf op de bank schijnt.
  • Uplighters:
   Deze overspoelen het plafond met licht - dat onderscheidt deze lampen van gewone vloerlampen. Als het plafond een lichte kleur heeft, dan wordt het licht bijzonder mooi en zacht over de ruimte verdeeld. De meeste plafondlampen beschikken ook over een extra leeslampje met flexibele arm, zodat u op uw gemak in uw boek kunt wegduiken. Heel handig.  
  • Driepootlampen:
   Deze zijn anders dan de andere lampen. Net als een cameradriepoot staan deze op drie poten - en zijn ze voorzien van verschillende kappen. Zo passen houten frames met stoffen kappen perfect bij de populaire Hygge-stijl.
  moderne vloerlampen
  moderne staande lamp
  moderne vloerlampen

  Welke lichtbronnen horen in de moderne vloerlamp?

  Zeg nu alstublieft niet gloeilamp. Of halogeenlamp. Dat wilde u niet zeggen? Gelukkig maar, heel goed. Want de moderne LED-technologie heeft zoals bekend vele voordelen. Dat maakt de keuze natuurlijk gemakkelijk:

  • Geld besparen en het milieu beschermen
  • 80-90% minder energieverbruik dan een gloeilamp
  • 50 keer langere levensduur
  • Een levensduur van maar liefst 50.000 uur
  • Uitstekend warmtebeheer en dus duurzaamheid

  Tip: bij veel moderne LED-vloerlampen zijn de lichtbronnen vast geïnstalleerd. Als u echter een staande lamp met fitting hebt, dan kunt u ook eenvoudig overstappen op LED. Vervang de oude lichtbronnen door LED-lampen met de juiste sokkel.

  Zijn moderne staande lampen dimbaar?

  Dat zou toch wat zijn, als er geen dimbare vloerlampen waren! Staande lampen maken de kamer tenslotte pas echt gezellig. Een dimfunctie werkt daarbij niet bepaald contraproductief. Om er zeker van te zijn dat u echt een dimbaar model aanschaft, maakt u in de webshop gebruik van de filter. Kies dan voor "Dimmer" of "Touchdimmer" - ook heel praktisch.

  Voor welke kamers zijn moderne vloerlampen geschikt?

  Daarbij hebt u de volledige vrijheid. In de woonkamer, eetkamer, slaapkamer, hal, studeerkamer of kinderkamer. Moderne vloerlampen met een aantrekkelijk design zien er gewoon altijd en overal goed uit. Tip: voor zeer kleine ruimtes worden staande lampen minder aanbevolen, omdat deze best wel wat ruimte innemen op de vloer. Ook in vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens worden deze niet aanbevolen. Vloerlampen met IP-bescherming zijn immers relatief zeldzaam. 

  moderne vloerlampen
  staande lamp
  moderne vloerlampen

  In welke kleuren en materialen zijn moderne vloerlampen verkrijgbaar?

  Ook op dat gebied is er ruime keuze. Afhankelijk van uw smaak en stijlvoorkeur kunt u hier geweldige modellen vinden. Van eenvoudige designstukken, opvallende modellen met grove houten poten à la Skandi tot eyecatchers in verschillende kleuren en vormen - alles is mogelijk. Met behulp van de filters "Kleur" en "Materiaal” kunt u het beste zoeken aan de hand van uw voorkeuren op het gebied van design.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.