Nachtlampen / Stopcontactlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Stekkerlampjes & nachtlampjes

  Weg met de monsters onder het bed en donkere gangen

  Wanneer is een nachtlampje nuttig?

  Nachtlampjes en stekkerlampjes komen vooral goed van pas in kinderkamers. Deze zijn echter ook zeker nuttig in slaapkamers van ouders en op plekken waar een risico op ongelukken bestaat, zoals in de buurt van gangen en trappen.

  Nachtlampje hond

  Meestal worden nachtlampjes met batterij of voor in het stopcontact gebruikt om te zorgen dat de kinderen niet meer bang zijn in het donker.

  Stekkerlamp
  Stekkerlampjes met flexibele lichtkop zijn echter op een eenvoudige manier ook uitstekend te gebruiken als leeslampje waar uw partner geen last van heeft.

  Stopcontact lampje

  Bij stopcontactlampjes met schemersensor en bewegingsmelder gaat 's nachts automatisch het licht aan in bijvoorbeeld gangen en in de buurt van de trap.

  Nachtlampje kat

  Welke lichtkleur is geschikt voor nachtlampjes?

  Nachtlampjes zijn eigenlijk alleen verkrijgbaar met warmwitte lichtbronnen onder 3300 Kelvin. Zo wordt de productie van het hormoon melatonine, dat belangrijk is voor de slaap-waakcyclus, niet beïnvloed.

  Blauw licht is daarentegen niet geschikt. Dit vertraagt de melatonineproductie. Daarom beschikken bijvoorbeeld veel mobiele telefoons over een warmwitte modus voor het scherm voor als u de telefoon gebruikt vlak voordat u gaat slapen.

  Waarom kunt u beter niet gaan slapen terwijl andere lichten branden?

  Ook een te grote lichtsterkte van ingeschakelde plafondlampen en andere lichtbronnen kan het vrijkomen van het slaaphormoon melatonine vertragen. Dit vermindert de kwaliteit van de slaap, maakt het moeilijker om in slaap te vallen, verkort de tijd die u slaapt en maakt het ontwaken een stuk vermoeiender.

  Wilt u meer weten over nachtlampjes en stekkerlampjes? Of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Neem dan contact op met onze experts – telefonisch via het nummer +32 (0) 2 - 588 1 488 of via het contactformulier.

  Nachtlampje
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.