Plafondventilatoren met verlichting

Plafondventilator met verlichting – een heldere verkoeling

Met een plafondventilator met verlichting combineert u functie met vorm, verkoeling met esthetiek. Deze blikvangers verspreiden licht én lucht door uw ruimte. Dit schept direct een aangename sfeer in alle opzichten.

Het voordeel van plafondventilatoren met verlichting is dat ze met een enkele aansluiting voor twee belangrijke functies tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Dat maakt deze ventilatoren uiterst geschikt voor kleinere ruimtes waar u niet gemakkelijk een afzonderlijke lamp en ventilator kunt ophangen. Ook combineert u beide functies op de plaats waar ze horen: centraal in uw ruimte. Voor bedrijven of zelfstandige dienstverleners kan een plafondventilator met verlichting een esthetisch verantwoord alternatief voor airconditioning zijn.

In- en uitschakelen van uw plafondventilator met verlichting

In ons veelzijdige aanbod vindt u zeer moderne, maar ook klassieke modellen. Let er bij de aanschaf van een ventilator met verlichting vooral op wat de meest comfortabele manier van in- en uitschakelen voor u is. Bijna elke plafondventilator heeft een trekschakelaar en de lamp kan worden bediend met de normale lichtschakelaar. Tevens zijn er veel plafondventilatoren met een afstandsbediening, zodat u alle functies gemakkelijk vanaf één punt kunt bedienen.

Werking van de plafondventilator

Vrijwel alle plafondventilatoren in onze webshop beschikken over een motor die in twee richtingen kan draaien. Zo verkrijgt u een blazende of een zuigende werking. Deze is ook nog eens regelbaar in meerdere snelheden (snel, gemiddeld, langzaam). Het gewenste effect van een blazende of zuigende werking hangt vooral af van het seizoen:

  • In de zomer: blazende stand. Dan zorgt het draaien van de bladen ervoor dat de lucht naar beneden wordt geblazen. Deze ‘wind’ zorgt voor een verkoelend effect. 
  • In de winter: zuigende stand. Hierdoor wordt zware, koude lucht aangezogen. De warme lucht, die van nature bovenin de kamer hangt, wordt hierdoor verdreven en vloeit langs de zijkant weer omlaag. Zo kunt u aanzienlijk op uw verwarmingskosten besparen.

Veilig ophangen van uw plafondventilator met verlichting

Een volledig geassembleerde ventilator met verlichting is zwaarder dan een gewone ventilator. Bovendien zorgt het gewicht, samen met het draaien van de bladen, ervoor dat uw ventilator flinke krachten te verduren krijgt. Let er dus goed op dat u uw ventilator stevig ophangt. Daarbij raden wij aan te letten op de afstand tussen de ventilator en de bewoners. Als hij te hoog hangt, dan blijft het gewenste effect uit, hangt hij te laag, dan is uw ventilator een risico voor de veiligheid. Als uw ventilator wankelt, dan komt dat meestal omdat de schroeven niet goed en evenredig zijn aangedraaid. Vergeet ook niet om de stang van de ventilator te controleren.

Meer verlichting met plafondventilators met licht

Een plafondventilator met licht verlicht niet alleen uw ruimte, maar verspreidt ook de lucht in uw ruimte. Op lampen24.be vindt u veel van deze “alleskunners“. Laat u inspireren door de verschillende varianten in onze webshop en u vindt vast en zeker de plafondventilator met verlichting die het meest geschikt is voor uw ruimte.

  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.