Woonkamer plafondlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Plafondlampen voor de woonkamer

  Welke plafondlampen zijn geschikt voor de woonkamer?

  De plafondlamp is de belangrijkste bron van licht in de woonkamer. Naast gewone plafondlampen zijn er moderne LED-panelen, die voor een breed, homogeen licht zorgen. Ook is het mogelijk om voor plafondspots met meerdere lampen te kiezen. Let er daarbij op dat je de spots zodanig richt dat alle delen van de kamer gelijkmatig verlicht worden en dat er - als je bijvoorbeeld op de bank zit - niet direct in een lamp kijkt.

  Woonkamer-plafondlamp Gerwina van Lindby

  Gewone plafondlampen kun je qua stijl perfect op de ruimte afstemmen.

  LED-paneel Brenda CCT met afstandsbediening

  LED-panelen zorgen voor homogeen, verblindingsvrij licht over een groot oppervlak.

  Lindby LED-plafondlamp-woonkamer
  Plafondspots met meerdere lampen kun je precies afgestemd op de ruimte richten.

  Hoe helder moet een plafondlamp in de woonkamer zijn?

  Helaas is het niet mogelijk om een algemene uitspraak te doen over de helderheidsvereisten van plafondlampen in de woonkamer. Het lichteffect verandert bijvoorbeeld al naar gelang de kleur en de structuur van de muur. De inrichting speelt ook een rol. Daarom is een richtwaarde zoals 140 lumen per m² slechts een benadering waarop je je eigen verlichtingsontwerp kunt baseren.

  Welke plafondlampen voor de woonkamer zijn modern?

  Er is een hele reeks inrichtingsstijlen die tegenwoordig helemaal in zijn. De zuinige, moderne uitstraling van het minimalisme, die tot uiting komt in filigrane plafondlampen met vast geïnstalleerde LEDs, wint steeds meer aan populariteit. Bijvoorbeeld ook de stijl natural chic met houten elementen en de rustieke charme van industrial chic zijn erg in trek voor plafondlampen in de woonkamer. In onze inspiratiesectie vind je meer inspiratie voor moderne lampen.

  Lindby Mairin LED-plafondlamp
  Woonkamer-plafondlamp Canyana
  Zwarte woonkamer plafondlamp Aylis

  Zijn er dimbare plafondlampen voor in de woonkamer?

  Veel plafondlampen kun je dimmen via een externe dimmer. Je moet er dan niet alleen op letten dat je een dimbare lichtbron kiest, maar ook dat je de juiste dimmer installeert.

  Bij LED-plafondlampen met een vast geïnstalleerde dimmer is dat installatiewerk niet meer nodig. Je kunt de plafondlamp in de woonkamer dan comfortabel vanaf de bank dimmen via de meegeleverde afstandsbediening. Net zo handig zijn smart home lampen, die verschillende functies - zoals dimmen, maar maar ook kleurveranderingen - via een smartphone-app mogelijk maken.

  Naar de dimbare lampen met afstandsbediening

  afstandsbediening voor Lindby Emiva plafondlamp-woonkamer

  Welke lichtbron wordt aanbevolen voor plafondlampen in de woonkamer?

  De plafondlamp in de woonkamer is dagelijks best wel wat uurtjes ingeschakeld. Daarom zijn moderne LED-lichtbronnen bijzonder interessant, omdat deze tot 90% minder elektriciteit verbruiken dan gloeilampen. LEDs gaan tot wel 50.000 uren mee (de gloeilamp slechts 1.000), waardoor de plafondlamp voor de woonkamer nagenoeg onderhoudsvrij is.

  woonkamer-plafondlamp Fridolin

  Filamentlamp in gloeilamplook

  LED-plafondlamp Filiz van hout en beton
  LED-lamp met mat glas
  woonkamer-plafondlamp Mirro 1.0 in zwart-en-goud
  Indirect lichtgevende kopspiegellamp
  Lindby Mirka LED-plafondlamp

  Gerichte LED-spots, bijv. voor GU10

  Hoe voorzie ik een plafondlamp voor in de woonkamer van LED-technologie?

  Overstappen op LED is mogelijk door simpelweg de lichtbron te vervangen. Zo kun je ook achteraf smart home lichtbronnen installeren. Deze lichtbronnen bieden nóg meer functies en maken van de verlichting in je woonkamer een individuele, op maat gemaakte en steeds veranderende lichtervaring.

  Heb je nog vragen over plafondlampen voor de woonkamer? Of over het onderwerp licht en verlichting? Dan helpen onze experts je graag verder: naar het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.