Downlights

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Downlights - de efficiënte en functionele verlichting voor kantoor en bedrijf

  Downlights zijn vaak te vinden in openbare gebouwen, kantoren en verkoopruimten, galerieën, musea, bars en restaurants. In het bijzonder voor de belichting van goederen en verkoopstellingen zijn downlights absoluut favoriet. Onder een downlight verstaat men een plafondlamp, meestal rond maar soms ook rechthoekig of vierkant, die ofwel in het plafond ingebouwd, dan wel vlak er tegenaan gemonteerd wordt. Zijn downlights bedoeld voor montage tegen het plafond, dan heten ze aanbouw- of opbouw-downlights; die voor montage in het plafond heten inbouw-downlights. Deze worden in uitsparingen of in een verlaagd plafond gemonteerd.

  Kenmerken van downlights

  Downlights zijn meestal voorzien van reflectoren of andere optische elementen waarmee de lamp wordt afgeschermd zodat er een diffuse lichtverdeling tot stand komt. Dat is de garantie voor niet-verblindend licht. De lichtverdeling van downlights kan symmetrisch, asymmetrisch of een smalle bundel zijn. Maar meestal hebben downlights een breedstralende lichtverdeling.

  Downlights zijn ook als cardanische spots verkrijgbaar, wat betekent dat de lichtkop van het downlight in alle richtingen draaibaar is. In het bijzonder in winkels waar de accentuering van het licht steeds weer wordt gewijzigd - al naar gelang het artikel of etalageobject - is deze variant nuttig.

  Voor de lichtbron van downlights zijn compacte fluorescentie lampen gangbaar, maar er zijn ook uitvoeringen voor 12V of 230V halogeenlampen of halogeen-metaaldamplampen in de handel. Natuurlijk zijn er ook downlights waarin energiezuinige LED's het werk doen.

  Downlights - onopvallend, maar met groot effect

  Vooral inbouw-downlights die bijna helemaal in het plafond verdwijnen en die alleen aanwezig zijn door het licht dat ze geven, vormen een nogal onopvallend detail bij het inrichten van een winkel of galerie. Het effect van deze downlights is echter enorm: Ze plaatsen artikelen, balies en kunstobjecten afzonderlijk en effectief in het juiste licht. Een downlight is een veelzijdige tool voor functionele en accentuerende verlichting.


  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.