Keuken plafondlampen

Plafondlichten en eetkamerlampen maken het eten tot een moment van genot

Men zegt terecht: "het oog wil ook wat". Maar om het oog ook wat te geven, moeten de culinaire lekkerbekken in het juiste licht worden gezet. Van deze kant bekeken zijn eetkamerlampen in twee opzichten een kwestie van smaak. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen eetkamerlampen naar boven en beneden schijnen of alleen de tafel verlichten. Ze kunnen in de hele kamer gelijkmatig licht verspreiden of als spotje de aandacht richten op de klaargemaakte lekkernijen. In hoogte verstelbare eetkamerlampen zijn buitengewoon handig. In elk geval zouden de eetkamerlampen altijd de hele eettafel gelijkmatig moeten verlichten. Ze moeten dus ingesteld zijn op de maat en de vorm van de tafel. Voor een kleine ronde tafel is een enkele plafondlamp voldoende; grote tafels vereisen echter langwerpige armaturen of een verlichtingsbalk. Nu hoeft u alleen nog maar te beslissen welk decor u kiest. Dan staat niets uw culinair genot meer in de weg. Eet smakelijk en veel plezier bij het rondneuzen op Lampen24.be

Keukenlampen: doeltreffendheid en esthetica

Aangezien een keuken vandaag de dag vaak tegelijk woon- en werkkamer is, stelt dat bijzondere eisen aan de inrichting en ook aan de verlichting. Keukenlampen moeten aan verschillende eisen voldoen: Boven de eethoek moeten ze een zo aangenaam mogelijke sfeer creëren voor een gezellig familie bijeenzijn; in het werkgebied van de keuken moeten de keukenlampen zorgen voor een verlichting die past bij de bezigheden. Deze tweedeling maakt duidelijk dat voor een goede keukenverlichting meerdere soorten keukenlampen nodig zijn.

Keukenlampen voor het aanrecht en de eethoek

De keuze voor een keukenlamp om het aanrecht te verlichten wordt bepaald door de omstandigheden in de keuken. Zo zijn bijvoorbeeld kast-onderbouwlampen ideaal wanneer er boven het aanrechtblad bovenkastjes hangen. Deze keukenlampen zijn meestal heel eenvoudig uitgevoerd, maar toch erg functioneel. Wanneer er geen kasten in de weg staan, kunnen boven het aanrechtblad ook keukenlampen worden aangebracht die bijv. aan een rail- of kabelsysteem hangen.

Naast het aanrecht is de eethoek eveneens een centraal gebied in veel keukens. Een keukenlamp in dit gebied moet aan de ene kant genoeg licht geven voor bij de maaltijd, en aan de andere kant moeten ze een gezellige, ontspannen sfeer scheppen. Hiervoor zijn hanglampen het meest geschikt. Die zijn beschikbaar in verschillende stijlen, maten en kleuren, zodat voor elke keuken een passende lamp te vinden is.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.