Klassieke kroonluchters

Klassieke & antieke kroonluchters – imposante lampen met een geschiedenis

De klassieke kroonluchters zijn vooral bekend van kastelen, herenhuizen en luxueuze hotels. Al eeuwenlang zetten zij daar de toon met hun pracht en praal, waardoor de majestueuze luxe van deze gebouwen extra goed tot zijn recht komt. Deze kroonluchters, die ook wel lusters genoemd worden, betoveren u door hun prachtige lichtspel. Dit wordt veroorzaakt door de ingenieuze lichtbreking dankzij edelstenen, glas of kunststof. De antieke luchter was oorspronkelijk een houten kruis waar met spijkers kaarsen op bevestigd waren. Na verloop van tijd werden de kroonluchters van koper gemaakt. De luchters waren toen nog zeer bewerkelijk in het onderhoud, doordat er uitsluitend kaarsen gebruikt werden. Met de industriële productie van glas werd het dan ook gebruikelijk om de klassiekekroonluchter te voorzien van kristallen.

Moderne uitvoering van klassieke en antieke luchters

Tegenwoordig worden luchters nog maar zelden met echte kaarsen gemaakt. Er worden vaak moderne lampen gebruikt: gloeilampen of LED-lampen. Door de focus op energiebesparing worden er steeds meer spaarlampen gebruikt. De klassieke kroonluchter is niet alleen meer weggelegd voor de welgestelden. Liefhebbers van deze sfeervolle lampen kopen ze inmiddels ook in warenhuizen en online-shops. Ze verfraaien daarmee hun hal of laten de luchter op sfeervolle wijze hun feestelijk gedekte tafels belichten.

Gunt u zichzelf ook een vleugje luxe in uw woonomgeving. In onze online-shop vindt u talrijke variaties op de prachtige klassieke kroonlamp: goedkope eenvoudige kroonluchters met een modern design; antieke kroonlampen; Jugendstil-kroonluchters; design-kroonluchters en nog veel meer. Deze geven een speciale 'touch' aan iedere ruimte.

Kroonluchter antiek voor een luxe stijl

Een antieke luchter is het summum van luxe en weelde. De antieke kroonluchter is zowel een lichtbron als kunstwerk; een sculptuur die zelfs als hij uit is, nog de ruimte vult. Erg imponerend is een antieke kroonluchter met kristallen. Deze laten door hun lichtbreking een uniek, betoverend licht ontstaan. Een antieke kroonluchter onderstreept de tijdloze ambiance van een sfeervol interieur en is de finishing touch van elke klassieke interieurstijl. Ons assortiment bevat een ruime keuze aan antieke kroonluchters. U zult hier zeker iets van uw gading vinden.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.