Klassieke kroonluchters

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Een historisch uiterlijk, de nieuwste technologie: antieke kroonluchters

  Wie van pompeus houdt, kan er niet aan voorbij. Want kroonluchters - bij voorkeur met een antieke uitstraling - geven extravagante kamers charme en klasse. Hoe groter de kamers, des te beter: kroonluchters nemen immers veel ruimte in beslag en werken optimaal op grote afstand van de volgende muur en vloer. Wees niet bang: u hoeft niet in een burcht of kasteel te wonen om voor een kroonluchter te kunnen kiezen. Een oud appartement, een loft, een grote kamer of een weelderige hal zijn ook het perfecte decor voor kroonluchters in antieke pracht en praal. Geen zorgen: ook voor kleine ruimtes vindt u zeker een geschikte kleine kroonluchter.

  Zijn antieke kroonluchters écht oud of oud gemaakt?

  Als u op zoek bent naar een écht oude kroonluchter, dan kunt u het beste eens rondneuzen op de rommelmarkt of bij een antiekhandelaar. Als daarentegen het uiterlijk van een antieke luster belangrijk voor u is, die echter nog geen vele  lichtjaren achter de rug heeft, dan kunt u onze webshop terecht. Onder onze antiek ogende kroonluchters vindt u modellen die in een oud kasteel niet zouden opvallen als een nieuwe kroonluchter. Als u vragen hebt over antieke lustermodellen, neem dan gerust contact op met onze experts via onze contactpagina. 

  Van welke materialen zijn antieke kroonluchters gemaakt?

  Als u precies wilt weten welke materialen kroonluchters hun antieke charme verlenen, kijk dan eens in de webshop met behulp de filter "Materiaal". U hebt de keuze uit: 

  • Glas
  • Hout
  • Kristal
  • Messing
  • Stof
  • Zijde
  • en overige metalen zoals ijzer.

  U zult het nauwelijks geloven - ook plastic. Wat niemand ooit in een oud kasteel zou verwachten, kan ook oud gemaakt worden.

  antieke kroonluchter
  klassieke kroonluchter
  klassieke kroonluchter

  Is kristal een speciaal materiaal voor lusters?

  Als u aan kroonluchters denkt, dan denkt u natuurlijk aan stijlvolle, pompeuze waarbij niet bespaard is op kristal. Het eerste wat u te binnen schiet, zijn de Swarovski-kristallen, die door de firma Schonbek prachtig verwerkt zijn tot kroonluchters. Andere producenten van kristallen kroonluchters vindt u in de webshop met de filter "Producenten" terug. Wat u echter beslist moet weten: niet alle kristallen kroonluchters zijn automatisch groot en met een antiek uiterlijk. Er zijn natuurlijk ook moderne varianten. 

  kroonluchter antiek

  In welke kleuren zijn kroonluchters beschikbaar?

  Bij een klassieke antieke kroonluchters denkt u zeker aan zilveren en gouden modellen of messing varianten. Maar er zijn meer mogelijkheden. Van grijs en brons tot crème. Gebruik de filterfunctie van onze webshop om direct te controleren of uw kleurvoorkeuren ook deel uitmaken van het kleurrijke Lampen24-assortiment. Als u vragen hebt over de juiste kleuren, dan kunt u natuurlijk ook altijd even bellen met onze experts. De contactgegevens vindt u hieronder. 

  Zijn er ook antieke kroonluchters met kaarsen?

  Nou, kroonluchters met échte kaarsen vindt u niet in onze webshop. Dan moet u op de antiekvlooienmarkt zijn. Kroonluchters met LEDs en die er uitzien alsof ze zijn voorzien met kaarsen, hebben wij zeker voor u in ons assortiment. De zogenaamde LED-kaarslampen zien er bijna net als echte kaarsen uit, maar dan zonder het brandgevaar. Tip: niet alleen kaarslampen, maar ook windkaarslampen passen echt perfect in een antieke kroonluchter. Het glas van deze lampen is gebogen of gedraaid - zodat de lamp nog net wat meer op een echte kaars lijkt. 

  Wat is de ideale grootte van een kroonluchter?

  Natuurlijk laten we dat aan uw persoonlijke smaak over. Hierbij hoeft u maar met één ding rekening te houden, maar dat spreekt eigenlijk al voor zich. In een zeer kleine ruimte past een grote kroonluchter niet zo goed. Een  antiek uitziend sieraad heeft ruimte nodig om te zorgen dat het majestueuze effect volledig tot zijn recht komt.

  Tip: waar u zeker rekening mee moet houden, is het aantal lichtbronnen resp. de totale lichtstroom. Deze wordt gemeten in lumen. Deze totale lichtstroom bepaalt hoe helder het eigenlijk wordt in de ruimte. Voor meer informatie hierover kunt u altijd bij onze experts terecht. De contactgegevens vindt u hieronder.

  Zijn er ook rustieke lusters?

  Natuurlijk zijn die er. Sterker nog: deze zijn eigenlijk heel populair. Daarom heeft onze webshop een extra subcategorie - genaamd kroonluchter landelijk/rustiek

  antieke kroonluchter
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.