Klemlampen

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Klemlampen: noodoplossing of een flexibele lichtbron voor iedereen?

  Bij klemlampen denkt u wellicht als eerste aan de typische (licht)problemen van een studentenkamer: Het is onmogelijk om onder de keukenkast kastverlichting te installeren. Er is noch geld noch ruimte voor een nachtkastje met schemerlamp. In dergelijke situaties komen klemlampen van pas.

  Totdat u deze problemen ontgroeid bent en ergens in een doos die oude klemlamp weer terugvindt. U probeert deze uit en... het resultaat is zo slecht nog niet! Er zijn ontelbaar veel toepassingsmogelijkheden. Als u bijvoorbeeld kinderen hebt, dan kunt u de klemlamp aan de plank boven de commode bevestigen (buiten bereik van het kind). U kunt de lamp ook vastklemmen aan de keukenkast en daarna aan de tekentafel of pupiter. Of bijvoorbeeld op bijzonder stijlvolle wijze aan de boekenkast.

  Dan wordt deze noodverlichting een echt stijlvolle en vooral absoluut flexibele lichtoplossing voor iedereen!

  Hoe monteer ik een klemlamp?

  Er zijn twee redenen waarom klemlampen de eenvoudigste lichtoplossing zijn:

  1. U heeft  alleen een stopcontact nodig, waardoor een tijdrovende installatie niet nodig is
  2. U heeft  slechts een dun bevestigingsoppervlak nodig en hoeft dus niet te boren of schroeven

  Als u dus een stopcontact hebt, dan hoeft u alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en een geschikt bevestigingsoppervlak te vinden waaraan u de klemvoet of de bevestigingsschroef kunt "vastzetten". Enkele geschikte oppervlakken:

  • het bed, bijv. voor flexibele leesverlichting
  • de monitor voor lange gokavonden om de zak chips terug te kunnen vinden
  • de pupiter, zodat u een kwartnoot van een achtste noot kunt onderscheiden
  • op kasten of schappen om datgene wat erin of erop staat in de spotlights te zetten
  • in de buurt van foto's om te zorgen dat uw lievelingsfoto's telkens weer in het oog springen
  • de rand van het bureau voor een fantastische verlichting van uw werkplek
  • in de kinderkamer als het kleine lichtje dat gewoon deel uitmaakt van al het plezier
  klemlampen
  klemlampen
  klemlampen
  klemlampen

  Kleine tip: als u van plan bent om de klemlamp af en toe ergens anders te gebruiken (en wie doet dit niet met klemlampen!), zoek dan een model met een flexibele arm - ook wel "zwanenhals" genoemd. Zo kunt u de lamp altijd in de juiste richting buigen. Draai deze iets naar u toe om de boekpagina's te verlichten. Draai deze iets van u weg om te zorgen dat de baby op de commode niet verblind wordt.

  klemlampen

  Hoe helder moet de klemlamp zijn?

  Een klemlamp levert in principe niet dezelfde lichtsterkte als een plafondlamp met zes lichtbronnen. De helderheid van een goede tafellamp kan een klemlamp echter wél bereiken (per slot van rekening is de klemlamp is niet veel anders). In de meeste gevallen worden klemlampen met het equivalent van gloeilampen met een vermogen van 25 of 40 Watt gebruikt. Deze leverden 230-430 lumen. Als u dus kiest voor een klemlamp met vast geïnstalleerde LEDs, let dan in de regel "Lichtstroom (in lumen)" op een waarde van ongeveer 300 lumen. Zorg er bij klemlampen met fitting ook voor dat de lichtsterkte van een nieuwe lichtbron rond deze waarde ligt.

  Welke verlichtingstechnologie wordt gebruikt voor klemlampen?

  Klemlampen zijn uiterst praktische lampen - dan is het stroomverbruik van ondergeschikt belang. Klemlampen met LEDs verbruiken net als alle andere LED-lampen minder stroom. Daarnaast bieden deze alle voordelen van deze moderne verlichtingstechnologie, waaronder:

  • een lange levensduur
  • hoge lichtopbrengst
  • onmiddellijk 100% helderheid
  • schakelweerstand
  • compact design

  Hebt u een oude klemlamp teruggevonden in een doos op zolder, met een goede oude gloeilamp? Deze kunt u er het beste meteen uitdraaien en er een geschikte LED lamp indraaien. U bespaart vanaf het eerste moment en doet ook iets goeds voor het milieu.

  klemlampen

  Welke "speciale" klemlampen zijn er?

  In uw studententijd koos u waarschijnlijk voor de allergoedkoopste klemlamp en was u daar waarschijnlijk maar half tevreden mee. Als "volwassen" klemlampen fan is er echter (gelukkig) meer keuze. Ja, zelfs de wereldberoemde Tolomeo van Artemide is verkrijgbaar in een klemlampuitvoering! Als u voor dit model kiest:  kunt u deze gewoon flexibel gebruiken, precies waarvoor dit type lamp bedoeld is. We verzekeren u dat u daar niet bang voor hoeft te zijn, alleen omdat dit type tot de mooiste lichten ter wereld behoort!

  Naast dergelijke designklemlampen zijn ook klemlampen met batterij interessant. Helemaal zonder kabel waarin u verstrikt kunt raken, waardoor u de klemlamp lostrekt. Geen enkele klemvoet heeft een schijn van kans bij zo'n gewelddadige impact.

  klemlampen
  klemlampen
  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  10% korting

  *Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.