Nachtkastlampen

Een mooi nachtkastlampje geeft de juiste slaapkamersfeer

Een mooie lamp op het nachtkastje maakt iedere slaapkamer compleet. Het spreekt voor zich, dat de nachtkastlamp goed bij het interieur van uw slaapkamer moet passen. Bij de keuze van uw nachtkastlamp houdt u echter ook rekening met de gewenste functies. Moet uw nachtkastlamp alleen een warm, huiselijk licht geven voor behaaglijke uurtjes of leest u zich graag in slaap? In het laatste geval is een leesvriendelijke uitvoering natuurlijk een must. Wat uw nachtkastlamp ook moet kunnen - op Lampen24.be vindt u zeker een geschikt model.

Functie van de nachtkastlamp

Voordat u een lamp voor op het nachtkastje aanschaft, dient u zich ervan te overtuigen voor welk doel u die nodig heeft. Wilt u een soort nachtlampje, om 's nachts de weg naar het toilet te kunnen vinden, of wilt u 's avonds voor het slapen nog een paar bladzijden in een boek lezen? Voor dat laatste is een nachtkastlamp met hogere lichtopbrengst, waarvan het licht direct op het boek valt, nodig. Is de nachtkastlamp alleen bedoeld om een gemoedelijke sfeer te scheppen, die u op de slaap voorbereidt? Kies dan een nachtlamp met een lagere lichtsterkte, die zich harmonieus voegt in het interieur en de sfeer van de slaapkamer.

Nachtkastlampen voor de kinderkamer

Nachtkastlampen in de kinderkamer vervullen in de loop der jaren verschillende functies. In het begin moeten ze licht geven als de baby 's nachts gevoed en verschoond wordt; later moet de nachtkastlamp voldoende helder zijn voor het verhaaltje bij het slapen gaan. De veiligheid van de nachtkastlamp speelt vooral in de kinderkamer een grote rol. Nachtkastlampen mogen niet oververhit raken en ook nooit -om een dimeffect te krijgen- met een doek of iets dergelijks afgedekt worden. Naast de functionaliteit van de nachtkastlamp in de kinderkamer is ook de vorm van groot belang. Gewilde motieven met prinsessen, ridders of andere helden mogen bij nachtkastlampen niet ontbreken.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd

Ma t/m Do 08-18 / Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.