Zoutlampen

Zoutlampen: Unicaat van de natuur: er bestaat maar één exemplaar van

Ze zijn verkrijgbaar als piramide, als paddenstoel of zelfs in de vorm van een voetbal: zoutlampen. Zeer decoratief zijn zoutlampen in de vorm van lichtslingers van zoutkristallen. Maar niet alleen wat de vorm betreft zijn zoutlampen veelzijdig. Geen zoutlamp is gelijk aan de andere, omdat elke zoutlamp haar individuele natuurlijke kleur heeft met een unieke expressie. Zoutlampen zijn daarom unicaten: er bestaat telkens maar één exemplaar van. De kleurstellingen van zoutlampen variëren van wit tot lichtrood. De kleuren van zoutlampen kunnen bijdragen aan het welbevinden van mensen. Volgens de kleurentherapie verbetert de kleur oranje bijvoorbeeld het humeur en stimuleert het de creativiteit. Een bijzondere eigenschap van zoutlampen is het heilzame effect.

Het heilzame effect van zoutlampen

Aan zoutlampen - met name het licht ervan - wordt een speciaal heilzaam effect toegeschreven. Het zout van de zoutlampen, dat in de zoutmijnen van Centraal-Azië wordt gewonnen, heeft een bijzondere "energetische kracht". Daarom kunnen zoutlampen ook verlichting brengen bij bepaalde ziekten. Zoutlampen krijgen hun genezende werking, wanneer een waxinelichtje of een gloeilamp de zoutkristallen aan de binnenkant van de zoutlamp verwarmen. Het aantal ionen in onze atmosfeer, die door elektrische apparaten, zoals bijvoorbeeld een laptop of een televisie uit hun evenwicht kunnen raken, komt daardoor weer in balans. Want het zout in een zoutlamp brengt de in de atmosfeer aanwezige negatieve en positieve deeltjes (ionen) weer in een goede verhouding met elkaar.

Voor een optimaal resultaat moet men bij het gebruik van een zoutlamp zeker ook rekening houden met de grootte van de ruimte. Zoutlampen met een gewicht tussen 2 en 3,5 kilo zijn geschikt voor ruimtes van maximaal 10 m2, grotere zoutlampen tussen de 4 en 6 kilo zijn berekend op kamers van ongeveer 15 m2. Vanaf 25 m2 heb je 10 tot 12 kilo grote zoutlampen nodig en voor kamers met meer dan 25 m2 worden 13 tot 15 kilo zware zoutlampen toegepast. Naast de genezende kracht van de zoutlampen zijn het ook decoratieve lampen met een prachtige lichtverspreiding.


  • Keuze uit 30.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 30 dagen bedenktijd
+32 (0) 2 - 588 1 488

Ma t/m Do 08-18 uur
Vr 08-17 uur

Ontvang € 10 korting

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

€ 10 Voucher

Bij een minimale uitgave van € 75. Niet geldig in combinatie met andere acties.