Bedlampjes

Onze aanbevelingen binnen deze categorie

  Wandlampen met schakelaar

  Welke varianten van wandlampen met schakelaar zijn verkrijgbaar?

  Wandlampen met schakelaar zijn er in drie varianten:

  • De wandlamp met een schakelaar op het frame
  • De wandlamp met een trekschakelaar
  • De wandlamp met een stekker en een snoerschakelaar

  De plek waar je de lamp wilt neerzetten bepaalt vaak welke variant wordt gekozen. Een schakelaar op het frame is gemakkelijk te bereiken als je ervoor staat, daarom worden deze lampen vaak in de woonkamer gebruikt. Trekschakelaars zijn iets gemakkelijker te bereiken en deze lampen kunnen bijvoorbeeld ook in de slaapkamer gebruikt worden als vervanging van een bedlampje. De beste oplossing voor de slaapkamer is echter de wandlamp met koordschakelaar. Je hoeft de lamp zelf niet aan te raken en kunt de schakelaar of de kabel in de best mogelijke positie brengen met behulp van bijvoorbeeld kabelklemmen.

  wandamp schakelaar
  Bij een wandlamp met schakelaar zit deze achter een afdekraam of onopvallend in het ontwerp geïntegreerd.
  lindby wandlamp mael
  Een wandlamp met een trekschakelaar wordt met de trekschakelaar aan- en uitgezet en soms zelfs gedimd. De trekschakelaar ziet er bijzonder elegant uit.
  nordlux wandamp andy
  Als de wandlamp een schakelaar en een kabel heeft - dus de lamp is aangesloten op een stopcontact - dan zit de schakelaar meestal op de kabel.

  Wanneer wordt een wandlamp met schakelaar gebruikt?

  Wandlampen met schakelaars zijn te gebruiken in vele leefruimtes. In de slaapkamer vervangen deze als vast aan de muur gemonteerde lichtbron het klassieke bedlampje. In de woonkamer zorgen wandlampen voor flexibele, aanvullende verlichting. In de badkamer worden ze gebruikt als aanvulling op badkamer- en spiegelverlichting.

  draaibare wandamp coco

  In de slaapkamer is een wandlamp met schakelaar vanuit bed gemakkelijk te bereiken. Er zijn ook modellen met twee schakelaars voor leeslicht en indirect licht.

  artemide nh wall wandlamp met glazen kap messing
  Wandspots met schakelaars worden vaak gebruikt als leeslampen. In het beste geval is de lampenkop flexibel te richten. Ideaal voor een gezellige raamnis.
  briloner badkamer en spiegellamp klak zwart
  In de badkamer maakt een wandlamp met schakelaar een scheiding mogelijk met de algemene verlichting van de ruimte, bijvoorbeeld afkomstig van een plafondlamp.

  Hoe sluit je wandlampen met schakelaars aan?

  wandamp kabels
  De meeste wandlampen met schakelaar worden net als normale wandlampen aangesloten op een stopcontact. Dit model, dat de klassieke nachtkastlamp kan vervangen, heeft twee schakelaars: één voor de algemene verlichting en één voor de leeslamp op de arm.
  lindby theon wandamp
  Ook wandlampen met schakelaar en stekker worden op de muur gemonteerd. In plaats van vaste bedrading is er echter alleen een stopcontact nodig, waardoor deze variant zonder elektrische installatie in de ruimte geïntegreerd kan worden.

  Hoe kan ik een wandlamp achteraf voorzien van een schakelaar?

  Een modern alternatief voor het achteraf toevoegen van een schakelaar zijn zogenaamde smart home-producten. De eenvoudigste optie is om een smart home-lichtbron in een bestaande wandlamp te plaatsen. Deze is te bedienen via een app - veel gebruikers hebben hun smartphone sowieso op het nachtkastje of in de woonkamer liggen. Of je kunt de lamp via een app verbinden met een smart home-schakelaar. Hiermee kun je de lamp onafhankelijk van de app in- en uitschakelen. Deze schakelaars werken op batterijen en je kunt deze overal ophangen of neerleggen.

  lucande anjita wandamp glas
  Als je een smart home-lichtbron in deze wandlamp met snoerschakelaar draait, dan kun je deze op elk moment via de app of de smarthome-schakelaar bedienen. De snoerschakelaar moet hiervoor altijd op "aan" staan, anders kan de lichtbron niet communiceren met de app en andere smart home-apparaten.
  man met senic smart switch wandschakelaar
  Je koppelt de smart home-schakelaar via een app eenmalig aan de gewenste slimme lamp of -lichtbron. Vervolgens functioneert de schakelaar onafhankelijk van de app en mobiele telefoon. Een groot voordeel is het gebruik van verschillende schakelaars voor één en dezelfde lichtbron of verschillende lichtbronnen met één en dezelfde schakelaar.

  Hoe zien moderne wandlampen met schakelaar eruit?

  Wandlampen met schakelaars hebben hun plekje in woonruimtes terecht verdiend vanwege hun gemak. Tegenwoordig omvat ons assortiment vele moderne ontwerpen, onder andere van bekende designmerken als Jieldé, Le Klint, Artemide of Anglepoise. De LED-verlichtingstechnologie heeft ook verdere ontwerpmogelijkheden mogelijk gemaakt. Moderne LED-wandlampen met schakelaar zijn minimalistische highlights die voor verrassende momenten zorgen. Scandinavische functionaliteit en esthetiek zijn ook erg in trek in de hedendaagse interieurinrichting.

  Zijn er nog vragen of heb je advies nodig? Neem dan contact op met onze experts. Hier vind je ons contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 50
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

  Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

  Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

  €15 korting

  *Bij een minimale uitgave van €80. Niet geldig in combinatie met andere acties.