Binnenverlichting Werkkamer / Kantoor

Thuiswerkplek

Een modern thuiskantoor

staande lamp kantoor dimbaar

Waarom is de verlichting van het thuiskantoor zo belangrijk?

De verlichting van uw thuiskantoor of thuiswerkplek is net zo belangrijk voor optimale werkomstandigheden als een ergonomische bureaustoel. De lampen in het thuiskantoor zorgen ervoor dat we geconcentreerder kunnen werken zonder vermoeide ogen te krijgen. Bovendien zorgen deze betere omstandigheden voor een grotere motivatie en dus betere prestaties.

Welke lampen zijn geschikt voor de thuiswerkplek?

Ook de thuiswerkplek heeft basisverlichting nodig. Het vermijden van grote helderheidscontrasten ontlast de ogen namelijk. Platte LED-panelen zijn tegenwoordig bijzonder geliefd. Deze panelen zorgen voor een zachte, niet-verblindende en royale verlichting van de ruimte. Ook ziet deze verlichting er professioneel uit. Vaak kan de helderheid en lichtkleur van de LED-panelen aangepast worden aan individuele voorkeuren.

Op de werkplek zelf heeft u zoneverlichting nodig. Meestal worden hiervoor flexibele bureaulampen met instelbare lichtkwaliteit gebruikt. Tenslotte zijn bureaulampen stijlvolle designhoogtepunten. Deze lampen behoren tot de meest geliefde objecten van zowel hedendaagse als klassieke verlichtingsontwerpers.

Een kantoor vloerlamp vervult vaak beide taken: de directe/indirecte lichtverdeling van de lamp zorgt voor zowel basis- als zoneverlichting. Hoogwaardige modellen hebben talrijke instelmogelijkheden, ook met betrekking tot Human Centric Lighting (HCL). Dit is de tijdsafhankelijke, automatische configuratie van helderheid en lichtkleur voor de perfecte ondersteuning van het natuurlijke bioritme.

led-paneel verlichting
Schakel de vlakke algemene verlichting van LED-panelen altijd in naast de tafelverlichting om helderheidscontrasten te vermijden.
zwarte bureaulamp
Plaats de bureaulamp voor rechtshandigen aan de linkerkant van het bureau en de bureaulamp voor linkshandigen aan de rechterkant van het bureau. Zo voorkomt u dat uw hand schaduwen op uw bureau werpt als u aan het werk bent.
kantoor verlichting
Een groot voordeel van kantoor-vloerlampen is dat u deze overal kunt neerzetten. Met slechts één verlichtingsoplossing is de werkplek volledig verlicht.

Wat heeft de kleurtemperatuur te maken met geconcentreerd werken?

De kleur van het licht bepaalt of de sfeer huiselijker, zakelijker of zelfs soberder is. De eenheid om de lichtkleur of kleurtemperatuur aan te duiden, noemen we Kelvin. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de volgende lichtkleuren/kleurtemperaturen:

  • Warmwit (<3.300 Kelvin) voor woonkamers
  • Universeel wit (3.300 - 5.300 Kelvin) voor gangen, keukens en alle werk- en hobbykamers
  • Daglicht (>5.300 Kelvin) voor bergruimtes en bijkeukens, alsmede trappenhuizen en garages
kantoorverlichting
De lichtkleur is bij veel modellen instelbaar: ideaal voor het thuiskantoor!
bureaulamp zwart
De bediening is meestal ongecompliceerd via een geïntegreerde touchdimmer.
bureaulamp

Is LED voor mijn thuiswerkplek een goede keuze?

LED is absoluut de beste keuze voor elke woon- en werkruimte. Bovendien is kunt u alleen met deze technologie de lichtkleur handig aanpassen aan uw eigen voorkeur. Ook bespaart u met LED energie en kosten, is LED schakelvast en hoeft u vast geïnstalleerde LED-lichtbronnen nooit te vervangen.

Hebt u goed advies nodig over de verlichting van uw thuiskantoor? Of hebt u een andere vraag over licht en verlichting? Dan helpen onze experts u graag verder: naar het contactformulier.

  • Keuze uit 40.000 lampen
  • Gratis verzending vanaf € 99
  • Gratis retourneren
  • 50 dagen bedenktijd

Exclusieve acties, alleen voor nieuwsbriefabonnees

Meld je nu aan voor de nieuwbrief en profiteer meteen!

10% korting

*Bij een minimale uitgave van €0. Niet geldig in combinatie met andere acties.